Obrázky, které jsem publikoval posledně, jsou, jak jste si zajisté všimli, poněkud staršího data. Rozhodl jsem se fota některých fází stavby přeskočit (částečně také proto, že se prostě ztratila) a vložit snímky novější.

Ergo komentář:
Nejdříve jsem - jak bylo vidět z předchozích obrázků - celý model řádně ořezal. Pryč šlo kormidlo, kryty střílen, úvazníky v zábradlí, většina úchytů plastové paluby, kterou jsem mimochodem zavrhl také, vyřezal jsem okénka na bocích u kapitánské kajuty (Alespoň myslím, že je to ona...) Rovnání obou zkroucených polovin trupu byla největší perla. Pak jsem v obou bocích z vnitřní strany na zádi nad okénky zalepil a vytmelil ty podivné vybouleniny.
Na přídi zmizely vnější ozdobné lišty, neboť jsem našel starý obrázek z přebalu jakési historické stavebnice Falconu (Popravdě, podezřívám Směr, že má její formy:-) ), na ní jsou takové ty klasické ozdoby táhnoucí se vzduchem z boku k figuríně, takže je později vyrobím na koleně:-) Jo, a taky zmizely krakorce na kotvy, budou jiné, takové ty, co trčí do boku. Nedokážu si totiž dost dobře představit, jak by spouštěli kotvu drhnoucí o bok:-). Zalepil jsem rovněž tu příšernou díru na kotevní lano něčím, co více odpovídá historické realitě, ještě to ale vylepším. Obě poloviny trupu jsem přebrousil nad vodoryskou dosti hrubým smirkem, tuším 60, a vyryl jsem prkna jak zvenku, tak zevnitř. Interiér jsem doplnil očky na uvázání děl, po natření se přidaly úvazníky.
Nastalo lepení obou polovin trupu. Největším problémem byl fakt, že se po narovnání obou zkroucených polovin trupu se mi rozešel kýl. Řešením bylo festovní stažení šroubem, navrtání, zalepení plastovývh tyčinek, které jsem upravil tak, že připomínaly nýty, a následné odstranění šroubu. A lepení materiálu a tmelení a tmelení, které ještě není hotové.
Pokračování příště...