Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Prám na TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Odpovědět
Pepa Darvaš

Re: Prám na TT

Příspěvek od Pepa Darvaš »

jaké by měl mít parametry (délka,šířka,výtlak)vlečený prám na TT?něco jsi již přečetl tady Monaku,ale ptřeboval bych bližší info ,dále by mě zajímalo ,zda má každá dvojíce TT ,svůj prám ,nebo se používá pro všechny jen jeden erární?Předem děkuji Pepa
Keba

Příspěvek od Keba »

Pepa Darvaš píše:jaké by měl mít parametry (délka,šířka,výtlak)vlečený prám na TT?něco jsi již přečetl tady Monaku,ale ptřeboval bych bližší info ,dále by mě zajímalo ,zda má každá dvojíce TT ,svůj prám ,nebo se používá pro všechny jen jeden erární?Předem děkuji Pepa
Přesně stanovené parametry pro vleky (prámy) nejsou. Vlek může mít různou podobu (tanker, vana, parník).
Na soutěži všichni tahají stejný vlek, který určí pořadatel (rozhodčí). Pokud se soutěží ve dvou kategoriích (remorkér do 70cm a remorkéry na 70cm) pak může mít každá kategorie svůj vlek. Také pokud se jede více kol, může se každé kolo uskutečnit s jiným vlekem. Stejně tak každá soutěž se může jet s jiným vlekem. Jde jen o to, kolik je k dispozici vleků. Zatím vím jen o třech. Dva jsou v Praze a nákladní vana (1,8m) Jardy Jungmana.

Doporučuji udělat délku vleku proměnlivou (moduly). Jednak je to snažší na přepravu a co je důležité, vlek se dá přispůsobit charakteru tratě.

Rozměry vleku by měly vycházet ze skutečné předlohy, tedy měl by být postaven alespoň trochu v měřítku. Protože měřítko pro remorkéry není stanoveno, nelze jednoznačně stanovit měřítko pro vlek. Zatím máme vyzkoušeno, že remorkéry do 70cm s jedním šroubem si dobře poradí s vlekem od délce přes dva metry a hmotností kolem 30kg.

Pro větší remorkéry (nad 70cm) pak vlek o délce cca 2,5m a hmotnosti 150kg nepředstavoval vážný problém. Ovšem na trati potřebují trochu víc místa než menší remorkéry.

Jediné co jsme zatím na vleku stanovili jako dogma jsou vázací prvky na přídi a na zádi (viz. Klub NAMOLO! - registr klubového majetku - úplně dole).

Možná se může zdát, že podmínky pro všechny soutěžící tak nejsou stejné. Ovšem TT vychází z reality. Máte trať, konkrétní loď a svůj remorkér a musíte si s tím poradit. Stejně jako ve skutečnosti.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Jambo

Příspěvek od Jambo »

Jen dotaz na Pepu co ten TT v Mostě neláká tě to?
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

láká ,ale je to na mě dost daleko.Zítra pošlu WG ,měl jsem problémy s formou.Jeden mám již hotový a druhý zítra.Tak odpoledne to jde .
Odpovědět

Zpět na „Tug Towing“