Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

MiniCars a všechno o nich

Příspěvky o všech modelech, robotech apod. - kromě lodí.
Odpovědět
RadeCzech

Re: MiniCars a všechno o nich

Příspěvek od RadeCzech »

Ahoj lidi .... založil jsem tohle téma kam můžete psát svoje zkušenosti s MiniCars a také doufám že se sem bude chodit dívat hodně lidí a bude všem dobře sloužit ....

Pište sem např. kde se dají auta zakoupit (z důvodu četnosti tohoto dotazu na fóru monaka v minicars)
různé návody , nápady , recenze na auto atd.

Já sám bych měl dotaz a to že mám problém se zatáčením .... Prostě zatáčí na jednu stranu celkem fajn (kromě toho že zančně zpomalý za coč může asi baterie) ale na druhou stranu nezatočí vůbec ....

No tak doufám žese někdo chytne a bude se sem psát o sto šest :D Zatim ahoj a díky za rady a připomínky
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Možná ti pomůžu se zatáčením, ačkoliv jinak je to zcela mimo můj zájem. :)

Koupil jsem si takové auto za 250,- v Lidlovi a hned ho rozebral, kvůli elektronice (všechno neproporciální, na desce jsou připájeny dva dráty na kterých není buď nic, nebo +- resp. -+ podle výchylky páky přijímače). Zatáčení je řešeno pomocí cívky, která se při průchodu el. proudu natočí v takovém magnetickém prstenci. Zkus s tím prstencem pomalu otáčet a průběžně zkoušet zatáčení kol. Musíš najít polohu, ve které je stranová výchylka stejná. Sám jsem to tak dělal a "opravil".

Radek
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

mini auto zatáčí pomocí dvou cívek a permanentního magnetu jištěného v neutrálu mezi nimi pružinkou.Jestli pustí přijímač do jedné z cívek proud ta si přitáhne permanentní magnet k sobě a auto zatočí , je nutné mít pružinku seřízenou na stejnou sílu na obě strany .
Ktomu slouží bílá páčka zespodu podvozku,zkus s ní pootočit ,pak to možná bude zatáčet mnohem lépe.
Nepomůže-li to zkus rozebrat přední nápravu a odstranit občasné otřepy na výliscích,pak se stratí tření a v 90% to zcela odstraní problém.
Jestli se chceš zbavit pružinky zcela využij sílu permanentního magnetu k vracení kol do neutrálu tak , že pod podvozek v místě magnetu nalepíš malý kousek železného drátku(samozřejmě po vymontování pružinky).
Ten systém o kterém psal kartonist jsem zatím ve skutečných mikroautech s velikostí do 5cm nenašel , zato jsem se s ním setkal u autíček velikosti okolo 10cm a více.
(mám celkem asi 20 různých -nyní už převážně rozebraných autíček ke kterým jsem přišel většinou v různých vietnamských stáncích s cenou okolo150,-kč .Nejlevnější jsem ale koupil v Tesku loni v září za 86,-kč.)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
RadeCzech

Příspěvek od RadeCzech »

Já osobně jsem svoje Mini Car koupil taky v tesu tenkrát asi za 400,- docela drahý to bylo ale chtěl jsem ho tak jsem po něm šel ... taky by me zajmalo kvalita těch Petrovo aut ... jak na tom jsou s jízdou apod. A taky náhodou jestli nemáš nějakýho Zip Zapa ? Jsou k nesehnání tu ... ;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modely“