tak se přidám i se svou Pandorou..
Zhruba před čtyřmi lety jsem se začal zajímat o historické plachetnice, nejspíš asi díky seriálu Hornblower v kombinaci s tehdy sílící oblibou námořnického pití. Tak jsem po dlouhém přesvědčování dostal asi před třemi roky od celé rodiny k vánocům stavebnici anglické fregaty HMS Pandora. Tuto loď jsem vybral asi proto že se mi prostě líbila, na Victory bych si netroufl (taky bych asi musel prodat auto
Stavbu jsem začal ale až cca před rokem a půl, lenost to je svinstvo, taky jsem si musel zřídit koutek na lepení, v pokojíku... V současné době je model zhruba z 90-95% již hotov (ikdyž to si říkám už asi tak poslední půlrok
Popis stavby bude spíše stručný, jednak jsem někdy zapomněl dlouho fotit a jednak mi dost fotek sežral trojskej koník (nezálohoval jsem a pak už nešlo nic a musel jsem formátovat). Takže se budu snažit upozornit na chyby které jsem nadělal a poradit s tím co se mi třeba i povedlo a na co jsem postupem času přišel.
...takhle tedy nějak vypadala nová stavbnice, po otevření pěkně voněla exotickými dřevinami.
Tomáš