Ahoj měl bych dotaz zda má někdo zkušenosti s modelem Krick Anna včetně stroje. Koukám o co napsat Ježíškovi a tento kousek vypadá zajímavě, jen se mi nepodařilo najít o něm příliš informací. Gougle je na tohle hodně skromný a v poslední době se omezuje jen na nabídku obchodů a naprosto nesouvisející nesmysly.
Jde mi hlavně o to, zda je strojovna vhodná pro začátečníka s párou a zda zvládne obstojně fungovat s danou loďkou. V základu je na suchý líh, ale ve výkresech modelu to vypadá i na možnost instalace hořáku a plynové nádrže, ale tam předpokládám že kotel (objem vody) bude limitujícím prvkem a dojde jen k nějakému zvýšení výkonu za cenu zkrácení doby provozu.
Druhá varianta by asi byl stroj pana Jakoubka pokud ho ještě vyrábí.
Pokud někoho napadá nějaká další varianta co zvládne menší parníček (~500mm do 2kg výtlaku) rád si nechám poradit, ale plán investice do strojovny je aktuálně do 400€.
Přístup k obrábění kovů bohužel nemám, jen dřevo a plasty, takže maximálně nějaké drobné úpravy v rámci běžného modelářského koutku v bytě, stavba podle plánu nebo z odlitků spíše nepřichází v úvahu.
Pokud by počáteční investice do "použitelné" strojovničky byla násobně vyšší tak si to asi nechám vymluvit a vyloženě slepé uličky zkoumat nebudu.
Místní fórum jsem už prolezl a teď bych zkusil s pomocí překladače i nějaká ta německá, klidně také doporučte.
Díky Ak...
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Krick Anna
Re: Krick Anna
Doporučuji si udělat výlet o tomto víkendu na Vysočinu na Parní Vyžlovku 2024, kde budou chlapi od páry prodávat všelijaké přebytky:
https://www.klom.cz/kalendar?mc_id=2054
S ohledem na to, že jsem ve styku spíše s lidmi, kteří si jak model, tak strojovnu postaví sami, žádné reference ke stavebnicím od Kricka poskytnout nemohu.
https://www.klom.cz/kalendar?mc_id=2054
S ohledem na to, že jsem ve styku spíše s lidmi, kteří si jak model, tak strojovnu postaví sami, žádné reference ke stavebnicím od Kricka poskytnout nemohu.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous