Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

ake motory na lod?

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Anonymous

Re: ake motory na lod?

Příspěvek od Anonymous »

Začal som stavat lod [b]torpedoborec 40[/b] z vašich stránok [url]http://www.mo-na-ko.cz/[/url] a rád by som sa spýtal aké elektromotory tam dať ,má dlžku asi jeden meter a 2 sroby priemer 25 mm len neviem ake stupanie a rychlost ma mat 3,6m/s ale váhu ešte neviem :idea: lebo najprv tam chcem zabudovat tie motory, kamát vravil nieco o Speed 400 a prevodovkách :?: ale radsej by som sa spýtal aj tu a ak môžete poradit nieco optymalne tak vopred diky :D[/b]
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

[quote]Na tak malé lodní šrouby by převodovky byly skoro zbytečné. [/quote]

Omlouvam se za nevzdelanost ale proc neni treba na male srouby provodovka? mne se toci sroub 20mm kolem 7000 otacek a mereni ucinnosti mi vysla od 3,5% prio nizkych otackach (2000) k 1,5% pri 7000 .... spis by asi byl problem z konstrukci male prevodovky (zkousim to ale je s tim moc prace) ale taky nevylucuju ze se mylim
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Autor v původním plánku na torp.40 píše,že by měly stači dva mot IGLA!
Udělal jsem to tak-jelo to,ale asi jako nákladní parník,torpédoborec to nepřipomínalo ani trochu. Teprve po výměně motorů za 400 a šrobů
průměr 30, stoup24 (25 jsem nesehnal) je to super.
Jo a akupack NICD šestičlánek 2200 mAh.
Aleš
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Jsem to ale skleróza-pochopitelně na přímo!
Aleš :oops:
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

[quote]Autor v původním plánku na torp.40 píše,že by měly stači dva mot IGLA!
Udělal jsem to tak-jelo to,ale asi jako nákladní parník,torpédoborec to nepřipomínalo ani trochu. Teprve po výměně motorů za 400 a šrobů
průměr 30, stoup24 (25 jsem nesehnal) je to super.
Jo a akupack NICD šestičlánek 2200 mAh.
Aleš[/quote]Diky za odpovede , len chcel by som sa este spýtat ako dlho to potom vydrží plávat na plný výkon a tie motory su speed alebo iné ?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

[quote]... tie motory su speed alebo iné ?[/quote]
To je skoro jedno, dáte-li tam motory Speed, nebo Mig. Mnoho rozdílů mezi nimi není.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Torpédoborec jezdí asi 20min. Pořád to ale naplno není protože je přece jenom štíhlý,takže zatáčky se musí opatrně(po zkušenostech-osvědčila se
nepotopitelná úprava-celý trup vycpaný polystyrenem),motory se hřejí ale
na chlazení to ještě není.
Aleš :D
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“