Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Vlečné lano na TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Odpovědět
Dada

Re: Vlečné lano na TT

Příspěvek od Dada »

Z jaké věci použít vlečné lano na tt ocel.lanko ,konopí,či jiný .Jaký průměr oka ? Dada.
Keba

Příspěvek od Keba »

Ocelové lanko pro vlečení bych nedoporučoval. Je málo neohebné a zbytečně těžké. V různých potřebách a pod. se dá koupit pletená šňůra o průměru cca 2mm. Ta se mi jeví jako docela ideální. Pevnost víc než dostatečná. Je hladká a díky tomu že je pletená se samovolně nekroutí jako točené šňůry. V případě potřeby se s ní dají uvázat uzly (lodní smyčka a pod).
Na konci udělat oko o průměru cca 2-3cm. Do oka není potřeba vkládat ocelové očko (myslím že se tomu říká honda).
Já jsem si u Rouska koupil takovou šikovnou karabinku, která jde nacvaknout na ten třmen co máme na vlecích. Tím se uvázání remorkéru podstatě zrychlí.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Godric

Příspěvek od Godric »

Nešlo by použít normální pletené šnůry a nebo dakronové co se prodávají v rybářství? Já o té variantě uvažuji a zdá se mi celkem i použitelná
Keba

Příspěvek od Keba »

Nešlo by použít normální pletené šnůry a nebo dakronové co se prodávají v rybářství? Já o té variantě uvažuji a zdá se mi celkem i použitelná
Lze použít jakékoliv "normální" (otázka: jak poznám že je normální ? :-)) pletené šňůry. Pokud bude splňovat tyto základní vlastnosti:

- není pružná
- není "chlupatá" - tedy je hladká (důležité pro funkční naviják)
- nevyhahuje se - rychle se stává delší a tenčí
- v tahu vydrží cca 20 - 30kg
- pokud ji stočíte do malého kruhu (o průměru 10-20cm) tak zůstane stočená bez snahy se narovnat
- když ji natáhnete aby byla rovná nemá snahu se zase stočit
- nesaje moc vodu

Podle upravených pravidel pro TT, která jsme vymysleli pro Víkend s TT, musí mít každý remorkér vlastní lano. Vlek je vybaven pouze vázacími prvky.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Ahoj, Boříku, kdysi jsme tomu říkali "RIP ŠŇŮRA" a měli na tom uvázané třeba kladivo. Vynikající byl také "DEDERON z NDR" ale tomu se říkalo "ZA KORUNU SMRT" :D
Ivan
Ivan
Jambo

Příspěvek od Jambo »

Koupily jsme do klubu obyčejnou zednickou nit.Je to nilonová šnurka cca 2mm máme s ní svázanou trat drží a na tah mám odzkoušeno 105 kg bez problémů jinak vzorek budu mít na Košíku.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jambo píše:Koupily jsme do klubu obyčejnou zednickou nit.Je to nilonová šnurka cca 2mm máme s ní svázanou trat drží a na tah mám odzkoušeno 105 kg bez problémů jinak vzorek budu mít na Košíku.
Velice dobrá a pevná je i šňůra na žaluzie zhruba 3 Kč metr. Velice pevná hladká a nepruží.
Salvatore

Příspěvek od Salvatore »

Z automodelů mám poměrně bohatou zkušenost se šňůrama (tahové startery) a jako nejlepší se jevila a jeví "Lanko s duší" právě z Globusu, nebo podobného zař. Je to v podstatě opletený silon - tudíž nepruží, nevzpouzí se a pevnost má velmi dobrou. Ale mám dojem, že "s duší" je jen bílá. Barevné jsou bez duše a myslím, že budou pružné.
Surikati

Příspěvek od Surikati »

Já nevím, ale zdá se mi ideální normální šňůra na žaluzie (v dostání snad v každé galanterii).
Unese určitě pytel cementu, nenatahuje se, nesaje vodu a její průměr je do dvou milimetrů.
Ale určitě to chce vyzkoušet - já zatím nemám na čem.
.. Vždy ve střehu !
Severan

Příspěvek od Severan »

V baumarktu se dají koupit šňury - lanka s duší o průměru 1 mm a unesou 40 kg, což je dostačující, také plavou na hladině.

Severan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“