nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala. A pokud nejste chovatelé, postavte si lodní modulo.
Lodní modulo je blokový systém pro stavbu přístavu. V principu máte díly, které mají kompatibilní propojení, a jejich spojením může vzniknout „malý“ doplněk pro lodní srazy nebo soutěže. Inspirace toho systému byla v podobném systému pro modelovou železnici a i ve vyprávění, co s tím lze dělat (díky Romane). Už kolikrát jsem si postesknul, že nám chybí místo, kde lze stylově zakotvit, a případně na chvíli i vypnout rádio. Myšlenka to není nijak převratná, některé modelářské kluby a sdružení v zahraničí mají takovéto doplňky dokonce i stále instalované na vodě.

(Treasure Coast RC Scale Boaters a jejich přístav)

ModelHobby 2017
Princip je vlastně snadný, kdokoliv si může udělat vlastní modul a ten pak připnout do vznikajícího komplexu. Prostě lego. Může být rovný, do úhlu, stačí jen splnit podmínku spojitelnosti s dalším modulem. Může být na konci, nebo propojovací, jakkoliv….
Nabízí se otázka, jak a kam se tohle dá donést a použít. Asi takhle – pokud jdete jen na rychlo k vodě, tam pustit loď a rychle zpět, tak se Vám to asi nevyplatí. Pokud ale jdete na setkání s podobnými blázny, jako jsem já, na pár hodin, pak už to smysl má. Zajímavé může být také použití při soutěžích. Dalším využitím, respektive spíše doplňkem je využít jej při modelářských výstavách, nebo ukázkách pro veřejnost.

Toto je již moje stavba - první nasazení dvou modulů a představení na jarních Lužinách 2018

Molo složené ze tří modulů na akci Mikroklima 2018
V případě zájmu se rozepíšu více.
D.