Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pohon pro S-142

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Nalim

Pohon pro S-142

Příspěvek od Nalim »

Vážení kolegové!
Protože stále ulétám na "šnélu" a rád bych se dokopal k pořádné maketě (F2B) prosím Vás tímto o radu na pohon. Kdo nezná loď, tak tady je taková polomaketa https://forum.mo-na-ko.cz/portal/viewtopic.php?id=2939 Model který hodlám stavět je o trochu větší měřítko 1:30 délka trupu 1160 mm, šířka 176mm. Rád bych použil poprvé ve svých lodích stříďáky. Protože žádný zatím nepoužívám(pokud nepočítám v stříďáček mini expertu syna) tak bych uvítal rady, pokud možno né teorie. Nakupovat bych chtěl v http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/index.asp ale nebráním se nákupu i v jiném obchodě. Díky za rady. Milan ( Nalim)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
TomHlach

Re: Pohon pro S-142

Příspěvek od TomHlach »

Co se týče stříďáku tak moc neporadím, ale chtěl bych zde napsat co jsem za tu dobu co sleduji pány maketáře zjistil. Myslím že u makety za měřítko 1:30 strhne bodovací komise hodně bodů, což je škoda, protože schnellbooty jsou úžasné lodě s velkým potenciálem. Mám rozestavěnou maketu podle stavebnice v 1:72 ale myslím si že naprosto ideální by bylo měřítko 1:50.
Tom
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj Tome
Bodovací komise? Tome, stavím si lodě hlavně, aby se líbili mně! To že se zůčasním soutěží je až na druhém místě. Stejně si ale myslím, že i ve větším měřítku jde postavit kvalitní maketa. Musí ovšem obsahovat dostatek "blbostí". Věřím, že Tvá maketa v 50 tině bude výborná a rád se na ni na soutěži podívám, ale přece jenom na vrcholové brance bude lepší pro moje oči 30 tina. ať se daří stavba. Milan
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Buďte rádi, že nestavíte parníky, u kterých podle pravidel NS 2013 po statickém hodnocení pomalu nemusíte dávat model na vodu, protože jízdy mají jen třetinový vliv na výsledek.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Já to určitě nemyslím zle a samozřejmě hlavní věcí je to aby s výtvorem byl spokojen stavitel, ale když si vzpomenu na Běleč a vaše F4-B tak si myslím že s přehledem se s budoucí maketou do té maketářské špičky řadit můžete. Proto jsem jen řekl svůj názor jak si myslím že to je :)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
mikulka

Příspěvek od mikulka »

Neviem prečo by mali rozhodcovia strhávať body za merítko1:30 body sa strhávajú za nekvalitnú prácu alebo za chybajuce detaily to že postavíš loď 1:200 ťa automaticky nezaradí na prvé miesto
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Ale pokud je kvalitně udělaná maketa v měřítku 1:30 a v 1:200 tak zatímco v 1:200 se schovají drobné chyby v 1:30 strašně vylezou. Vím o čem mluvím, můj Fletcher v 1:144 se všem strašně líbil, měl strašně vysoké bodování a to já sám vím o tom že je tam tolik nedodělků a chyb že mě to tíží, na druhou stranu moje S-100 v 1:35 je si myslím dost precizně a do detailu ale ty detaily tam zaniknou. Navíc je dost těžký z černobílých fotek odpozorovat naprosté detaily které v tomhle měřítku hrají roli.
old_Mr_Grim

Příspěvek od old_Mr_Grim »

Jen tak pro zajímavost jsem si počítal parametry pro model S-38 v 1/25. Vychází mi rychlost 13-15km/h (3,6-4,2m/s) a příkon motoru cca 30W (rozjede se mi vůbec ta 1,4m kocábka se třemi 30W motory?)
Zatím tak nějak žiju v domnění, že bych to honil nějakým 3-4článkem (LI Poly) cca 6-8Ah (pro každý motor). Takže mi vychází, že odběr jednoho motoru by měl být kolem 3A?
Nebo na to jdu úplne špatně? (Zatím jsem pohon pro model nepočítal, vždy to bylo jen takový to domácí bastlení a empirie ->motory z různých spotřebičů apod.)
Tak jsem se jal hledat nějaké motory, plynule přešel na regulátory a s hrůzou jsem zjistil, že je celkem málo obousměrných lodních regulátorů (nebo jsem špatně hledal?).
Máš už Milane vyhlédnutý nějaký regly pro tu S-142? A jak jsi pokročil s hledáním motorů?
Obrázek
Nalim

Příspěvek od Nalim »

řeším, řeším ;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“