Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Vysokolesklý lak na mahagoňáka
Re: Vysokolesklý lak na mahagoňáka
Tak Baby Bootlegger po dvou létech dospěl do stádia, kdy budu řešit povrchovou úpravu. Chtělo by to ten nejlepší vysokolesklý tvrdý lak, který se dá najít. Chtěl bych, aby vypadal úplně nejlíp :-)
Prosím, poraďte!!!
Prosím, poraďte!!!
Treba pouzit klasicky dvojzlozkovy autolayrnicky lak, ja mam s tym nastriekanu moju Rivu a som maximalne spokojny.
Fotky mam na rcportal.sk tento isty nick
Ukaz svoju BB, ja staviam tiez BB som pred plankovanim tak hladam inspiraciu :-)
Fotky mam na rcportal.sk tento isty nick
Ukaz svoju BB, ja staviam tiez BB som pred plankovanim tak hladam inspiraciu :-)
Diva od Aeronaut-u - Hotovo, Baby Bootlegger 1:10 - Hotovo
Riva Aquarama este chybaju doplnky, Foo Ling podla 152VO - chybaju napisy
V4 parny motor pre Parnik Matilda podla planu Dampfpinasse um 1900 - staviam
Máš rozmyšlené, jak nainstaluješ mosazné oplátování a lišty? Jde mi o to, že jsem sehnal tenký plech, nastříhám a spájím obití, ale nevím, jestli ho dát na lak nebo pod lak. Nemám s loděmi tolik zkušeností...
dej oplátování a lišty až na lak
taky nemám s loďmi moc zkušeností, ale inspiraci čerpám z fotek od Karolka, no a pak tady od chlapů, co lodě staví jednu za druhou
taky nemám s loďmi moc zkušeností, ale inspiraci čerpám z fotek od Karolka, no a pak tady od chlapů, co lodě staví jednu za druhou
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Prednu a zadnu spicu dam urcite na lak, ostatne doplnky tak isto.
Co mozno zalakujem budu napisy, ale este niesom rozhodnuty, mam este chvilu cas na premyslanie, musim moju BB nanovo olaminovat a mozem zacat plankovat.
Co mozno zalakujem budu napisy, ale este niesom rozhodnuty, mam este chvilu cas na premyslanie, musim moju BB nanovo olaminovat a mozem zacat plankovat.
Diva od Aeronaut-u - Hotovo, Baby Bootlegger 1:10 - Hotovo
pokud tam budeš mít mosazné kování, tak bych ho dal doprostřed
...
dát první vrstvu až dvě kvůli odolnosti prot vodě, pak namontovat kování a nakonec celé ještě jednou přestříknout. Proč? Mosaz časem zajde a její čištění v takových rozměrech a kolem laku, výstupků atd. bude velmi komplikované. Lak sice mosaz trochu zmatní a ztmaví, ale zase to už bude pořád stejné.
Zauvažuj o tom. V každém případě si udělej zkoušku, co udělá tvůj lak s mosazí.
dát první vrstvu až dvě kvůli odolnosti prot vodě, pak namontovat kování a nakonec celé ještě jednou přestříknout. Proč? Mosaz časem zajde a její čištění v takových rozměrech a kolem laku, výstupků atd. bude velmi komplikované. Lak sice mosaz trochu zmatní a ztmaví, ale zase to už bude pořád stejné.
Zauvažuj o tom. V každém případě si udělej zkoušku, co udělá tvůj lak s mosazí.
Takhle jsem to plánoval. Jen nevím, jak to plátování donutit perfektně přiléhat a neodstávat... :-)
Zkoušel někdo tenhle lak? Uvažuju tímto lakem nastříkat mahagonovou obšívku.
díky
díky
Jaký???Faanda píše:Zkoušel někdo tenhle lak? Uvažuju tímto lakem nastříkat mahagonovou obšívku.
díky
Nějak mi vypadl odkaz. Je to lak od CLOU, Yacht lack.
Lak na lode leskly. Vecer sem jeste zkusim dat znovu odkaz.
Lak na lode leskly. Vecer sem jeste zkusim dat znovu odkaz.
Asi budeš první - při té ceně....;-)
Myslím, že se vlastnostmi až tak výrazně nebude lišit od běžně dostupného lodního laku.
Myslím, že se vlastnostmi až tak výrazně nebude lišit od běžně dostupného lodního laku.
Cena není malá, ale při množství kolik budu potřebovat na model .... . Jde mi hlavně o kvalitu a dobré zpracování. Myšlenka byla (možná špatná) vyhnout se dvojložkovému.
Na lakování mám jetě hromadu času, začínám kostrou. Hledám zatím info.
Lodní lak jsem zkusil a jsem spokojený.
Samozřejmě je ale otázka, jestli se s ním dá dosáhnout té správné transparentní hloubky.
Ještě mám nachystán jednosložkový epoxid, ale ten jsem ještě nezkusil.
Samozřejmě je ale otázka, jestli se s ním dá dosáhnout té správné transparentní hloubky.
Ještě mám nachystán jednosložkový epoxid, ale ten jsem ještě nezkusil.
na jednosložkový epoxid opatrně. Kdysi jsem ho použíal a byl dobrý. Pak asi došlo k nějaké změně protože při stříkání 1 vrstva OK a při druhé vše zkrabatělo... Ředidlo rozleptalo tu první vrstvu. Stav se ještě zhoršil když se první vrstva přebrousila, což je ale u dřeva nutné, první vrstva je vždy drsná.
- Karolinus I
A co ten zbytek? Prodají i 0,1 l?Faanda píše:Cena není malá, ale při množství kolik budu potřebovat na model .... . Jde mi hlavně o kvalitu a dobré zpracování. Myšlenka byla (možná špatná) vyhnout se dvojložkovému.
A je To . . . .!
docela dobrý lesklý jednosložkový lak je od Herbolu Kunststoff Siegel Hochwertiger ParkettLack. Po první vrstvě je třeba ho přebrousit, povrch je jak smirek, ale druhá vrstva je už krásně hladká.
Jen netuším, jestli je dostatečně vysokolesklý podle požadavků...
Jen netuším, jestli je dostatečně vysokolesklý podle požadavků...
Teď se chystám taktéž stříkat spodek Rivy a lakovat. Já to udělal jako Karolko. dýhu jsem přebrousil a olaminoval, tě musím vybrat vhodnou kombinaci bílé barvy na spodek a lesklý lak. Neporadíte jaký konkrétní barvu a lak koupit ?
Díky za reakce.
Honza
Díky za reakce.
Honza
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek