Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Jak rozhýbat 70kg lodní model?

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
johny2603

Re: Jak rozhýbat 70kg lodní model?

Příspěvek od johny2603 »

Zdravím všechny modélaře.
Jsem absolutní začátečník a řeším tento problém: mám 70kg model lodi a potřebuji, aby se pohybovala rychlostí maximálně do 7 km/h. Netradiční problém, vím. Byl bych rád, kdybyste mi poradili, jaký pohon a lodní šroub mám zvolit. Co tak tuším je fakt, že asi budu potřebovat střídavý motor, tím pádem i převodník, asi nějakou převodovku, regulátor otáček atd. Jestli někdo máte s podobnou aplikací zkušenosti, prosím o podělení se s nimi.
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

johny2603 píše:Zdravím všechny modélaře.
Jsem absolutní začátečník a řeším tento problém: mám 70kg model lodi a potřebuji, aby se pohybovala rychlostí maximálně do 7 km/h. Netradiční problém, vím. Byl bych rád, kdybyste mi poradili, jaký pohon a lodní šroub mám zvolit. Co tak tuším je fakt, že asi budu potřebovat střídavý motor, tím pádem i převodník, asi nějakou převodovku, regulátor otáček atd. Jestli někdo máte s podobnou aplikací zkušenosti, prosím o podělení se s nimi.
Trochu podrobnější údaje by se hodily. Jinak 1-2 motory 12v z osobních aut.
A je To . . . .!
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

johny2603 píše:Zdravím všechny modélaře.
o jakou loď se jedná, v jakém měřítku, jaká je max velikost šroubů vzhledem k měřítku lodi atd... z tvého dotazu se nedá nic doporučit
Naposledy upravil(a) ladous dne stř říj 02, 2013 09:53, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
NeJaToD team
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

chtělo by to fotky .... osobně jsem rozhýbávl
al 25kg novgorod 2x 400 motorem s robe 30mm šrouby P a L trojlist běžně z obchodu bez dalších specifikací a jezdilo to tak akorát .... pak už jen 12kg rybaříka 2x střídák 28/30 1100ot/V a ten jezdí plně naložený 120m/min
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
johny2603

Příspěvek od johny2603 »

Abych byl teda přesnější: Nejedná se o pohon lodi, ale člověka. Něco ve stylu podvodních skútrů (http://www.seascooter.cz/), akorát s tím rozdílem, že ho to nebude tahat, ale tlačit - bude to mít přidělané k noze. Podvodní skútry jsou pro mě dobrým vodítkem, ale mají velký průměr vrtule, pro mě by bylo ideální do 100 až 120mm. Potřeboval bych tedy vědět, jaký šroub, otáčky a výkon motoru bude třeba.
msob

Příspěvek od msob »

johny2603 píše:Abych byl teda přesnější: Nejedná se o pohon lodi, ale člověka. Něco ve stylu podvodních skútrů (http://www.seascooter.cz/), akorát s tím rozdílem, že ho to nebude tahat, ale tlačit - bude to mít přidělané k noze. Podvodní skútry jsou pro mě dobrým vodítkem, ale mají velký průměr vrtule, pro mě by bylo ideální do 100 až 120mm. Potřeboval bych tedy vědět, jaký šroub, otáčky a výkon motoru bude třeba.

Jezusku na vuzku.... zlatý zavážecí rybářský lodičky.... :lol:
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

msob píše:
johny2603 píše:Abych byl teda přesnější: Nejedná se o pohon lodi, ale člověka. Něco ve stylu podvodních skútrů (http://www.seascooter.cz/), akorát s tím rozdílem, že ho to nebude tahat, ale tlačit - bude to mít přidělané k noze. Podvodní skútry jsou pro mě dobrým vodítkem, ale mají velký průměr vrtule, pro mě by bylo ideální do 100 až 120mm. Potřeboval bych tedy vědět, jaký šroub, otáčky a výkon motoru bude třeba.

Jezusku na vuzku.... zlatý zavážecí rybářský lodičky.... :lol:
třeba je to myšleno jako zakrmovací pro žraločky...... :lol:
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
johny2603

Příspěvek od johny2603 »

:D Vím že to působí legračně, ale jestli todle zařízení nebudu mít v dubnu hotové, tak už to tak legrační nebude:) proto bych byl rád (i přestože je to netradiční problém) za nějakou dobrou radu. Odpor člověka ve vodě je určitě x násobně větší než odpor lodi, takže jestli s tímto máte někdo zkušenosti, nebo aspoň rámcově řekne: potřebuješ 1kW motor, takovou vrtuli s tolika listy, s přibližně takovým stoupáním, budu vděčný.
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Taky bude zalezet jaky mas trup :). Byt tebou tak to udelam stejne jako sea scooter. Ono bude asi jedno jestli tahne nebo tlaci. S timhle asi moc lidi nebude mit zkusenosti.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“