Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Hledám původní plánek rybářské lodě...

Hodocení stavebnic a plánů.
Hodnocení musí obsahovat pouze vlastní zkušenost.
Uvádějte klady, zápory, problémy a poměr "cena/výkon"
Odpovědět
rokony

Re: Hledám původní plánek rybářské lodě...

Příspěvek od rokony »

Zdravím, asi před 20 lety jsem postavil svou první loď, je to model parního rybářského kutru. Plánek jsem našel v už tehdy stařičké knížce, která byla bohužel z knihovny, takže ji dávno nemám k dispozici, nevím jak se jmenovala ani kdo a kdy ji vydal. Jen si pamatuji, že to byla malá podlouhlá knížka, zhruba formátu naučných knížek edice Oko.
Jde mi o to, že loď v průběhu času postupně dostala různá vylepšení, jiné věci byly už na začátku vypuštěny, navíc je loď stále bezejmenná... A já ji už nemám podle čeho uvést do patřičného stavu a pojmenovat.
Což bych udělal velmi rád, protože je to přece moje první!
Byl bych vděčný, pokud by někdo loď na obrázku poznal a poradil, kde sehnat původní dokumentaci.
K obrázku pár poznámek: Zábradlí na lodi původně vůbec nemá být, ani sestup do podpalubí na zádi.
Nástavba s budkou komínem a člunem je odpovídající plánku, jen chybí ještě jedny nižší větráky před budkou.
Obrázek

Loď jsem stavěl metodou vrstvených smrkových výřezů, proto je poměrně těžká, nicméně stěračový motor dodává výkon, který na rekreační plavbu po klidné vodě docela stačí.
Pohon by jistě snesl i větší vrtuli, bohužel se nevejde pod dno.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavebnice a plánky“