Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Skelná tkanina
- petrhajek20
Re: Skelná tkanina
chtěl bych se zeptat jakou gramáž skelné tkaniny nejčastěji používáte, jaká je nejlepší.
- petr hájek
vždy volím tu nejtenčí jaká je v regále, nejčastějí 30g kuli menšímu tmelení a broušení a lepší tvarovatelnosti .Nutno říci ,že o to více vrstev pak někdy musím dát pokud jde o budoucí samonosnost trupu.
Vrstvy brousím po každém vytvrzení ,aby mi zbytečně nenarůstaly nepřesnosti, což nebývá příliš doporučovaný postup. Obvykle se volí urychlená verze ,tedy všechny vrstvy pokládat do ne zcela vytvrzené pryskyřice vrstvy předešlé (prý kuli pevnosti celku. Nevšiml jsem si ale u modelů rozdílu, pokud se vrstvy před následnou laminací zdrsní , což praktikuji právě tím broušením..
Vrstvy brousím po každém vytvrzení ,aby mi zbytečně nenarůstaly nepřesnosti, což nebývá příliš doporučovaný postup. Obvykle se volí urychlená verze ,tedy všechny vrstvy pokládat do ne zcela vytvrzené pryskyřice vrstvy předešlé (prý kuli pevnosti celku. Nevšiml jsem si ale u modelů rozdílu, pokud se vrstvy před následnou laminací zdrsní , což praktikuji právě tím broušením..
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- Karolinus I
Záleží také na tvaru a velikosti modelu. nejvýhodnější se jeví tkaniny označené "kepr", lépe tvarují. Nepsaným pravidlem je, že čím více vrstev a méně pryskyřice=větší pevnost. Já s oblibou pro 1-1,2 m trupy plachetnic 80-100 g /kepr, ve dvou , max. 3 vrstvách.petrhajek20 píše:chtěl bych se zeptat jakou gramáž skelné tkaniny nejčastěji používáte, jaká je nejlepší.
A je To . . . .!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek