Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Že by génius...???

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
mirekj

Re: Že by génius...???

Příspěvek od mirekj »

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=32&t=41389

Myslím, že je to nějaký mlaďoch nebo vtipálek.... Co myslíte - dá se ještě dnes objevit něco převratného v oblasti lodních vrtulí (šroubů) klasické konstrukce? Nepočítám samozřejmně Voight-Scheider pohon, jet pohon, lodní vrtule v dýze, kolesa atd...
Konstrukcí lodních vrtulí se zabývají stovky a stovky inženýrů na celém světě, jak civilních tak i vojenských a určitě to mají na počítačích zmáklé (ponorkové vrtule-kavitace, tichý chod, účinnost atd.)
Moc by mě tedy zajímalo, čím nás ten člověk chce překvapit...
jaroj

Příspěvek od jaroj »

mirekj píše:http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=32&t=41389

Myslím, že je to nějaký mlaďoch nebo vtipálek.... Co myslíte - dá se ještě dnes objevit něco převratného v oblasti lodních vrtulí (šroubů) klasické konstrukce? Nepočítám samozřejmně Voight-Scheider pohon, jet pohon, lodní vrtule v dýze, kolesa atd...
Konstrukcí lodních vrtulí se zabývají stovky a stovky inženýrů na celém světě, jak civilních tak i vojenských a určitě to mají na počítačích zmáklé (ponorkové vrtule-kavitace, tichý chod, účinnost atd.)
Moc by mě tedy zajímalo, čím nás ten člověk chce překvapit...
Minimálně podivín to bude :-)
viz: http://www.google.com/search?q=atw%28za ... 28&bih=806

Výborná je tahle jeho část: ... Třeba bych se uměl za to nějak odvděčit, protože jsem odborník na právo a fyziku, ohl. práva píšu (to jsem něco jako spisovatel), ohl. fyziky bádám (a to třeba se zaměřením na aletrnativní zdroje apod. ...podrobnosti majlem). Ohl. toho práva není pro mne nic problém, ohl. té fyziky je to samozřejmě už trochu složitější. ....

Objevit se jistě něco nového a i převratného může, ale pochybuji, že za to bude moc on :-). Ale kdo ví?
Zachovejte paniku :-)
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Ještě přidám jeden link: http://www.youtube.com/watch?v=YvSaHgqHlcw
Zachovejte paniku :-)
Tada9

Příspěvek od Tada9 »

vypadá to, že to myslí opravdu vážně(a nebo si z nás chce opravdu vážně vystřelit)
Improvizace - základ života
Netfinity

Příspěvek od Netfinity »

Hm to video tam je od 6.1.2010 tak se mu asi moc vývoj nedaří. Zatím změnil asi jen mail. S četností jeho přízpěvků na netu ve všech možných diskusích předpokládám, že se tady už neukáže, pač zapoměl kde všude už byl. Právo má v malíčku, ale s fyzikou to má složitější. Zajímavé a já myslel že fyzikální zákony se nedaji obejít jako právo.

Každopádně bych jej nechtěl odradit. Chceme se přece ještě pobavit.
Weigel

Příspěvek od Weigel »

Kdysi před tak 15 lety jsem v jednou časopise četl článek jak v Německu jedni kutilové nahradili zastaralý pohon lodi oním poněkud dnes už archaickým lodním šroubem jednoduchým pístem. princip byl úplně stejný jako u pístu v motoru a to tak že píst umístěný v trubce pod čarou ponoru vodu nasál a zpětným pohybem ji vytlačil čímž se loď dala do pohybu.
Výhodou tohoto řešení je že odpadá nákladná výroba lodního šroubu nebo při vodometu turbíny a je potřeba pouze válcovitý píst. Při zkoušce na malém modelu se tento vyrazil prudce kupředu stejně jako při užití lodního šroubu a bez rizika jakéhokoliv poškození nečistot od nasávané vody jako při použití vodometné trysky.
Odpovědět

Zpět na „Pohon“