Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Výklad pravidel NS 2012

F2 - RC makety skutečných lodí, F4 - modely skutečných lodí ze stavebnic, DS - modely lodí s parními stroji, NSS - RC makety plachetnic. Termíny soutěží, pravidla apod.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Výklad pravidel NS 2012

Příspěvek od ladous »

Honza Jedlička píše:Ahoj, dobrý den,
na základě různých výkladů pravidel, které se za poslední roky objevily (občas i velice letitých), jsem se rozhodl s tím něco udělat, vyrobil jsem jakýsi obrázkový výklad současných pravidel NS. Každé důležité pravidlo je vyobrazeno schématem s různýma variantama provedení a bodového ohodnocení. Nápad mi vnukl p. Janoušek, aby se uklidnily všechny spory. Tento výklad může posloužit jak jako instrukce pro školení rozhodčích, tak i návod pro začínajícího modeláře.

Vycházel jsem z originálních pravidel NAVIGA v angličtině, z konzultací s Martinem Tomáškem a řadou rozhodčích na MS v Maďarsku.

Navrhl jsem tam ještě 2 změny, které jsme prodiskutovali mazi sebou na MS a na českých soutěžích. První je pohyb modelu v přistávacím obdelníku během 3 vteřin po zvolání "STOP". Tímto se odstraní nespravedlivé výroky rozhodčích a počasí. Samozřejmě dotyky zůstávají. Reprezentanti by měli být pouze upozorňováni na absolutní klid modelu. Druhou změnou je určení pravidel pro rozjížďky. Vycházel jsem z různých kombinací za poslední dobu. Není problém samozřejmě tam dopsat, že první rozjížďka se pojede klasicky jako jízda a druhý pokus už jako tato předepsaná varianta.

Nájezd na horní branku je pořád stejný, ne jako u nás v letošní sezoně. Na MS se mě snad skoro každý ptal, jaktože oni takhle můžou jezdit a my u nás ne. Hodně mladých kluků tím bylo ovlivněno, zmatkovalo a odrazilo se to ve výsledkách. Stručně řečeno, že to co se jezdí na MS, by se mělo jezdit u nás na MiČR. Prosím argumenty, že "My staří dozadu nevidíme a jsme diskriminovaní" si nechte na večer k pivu u televize. 90% z Vás kritiků na MS či ME nejezdí a tudíž nechápe, co je to závodní praxe a že tréninkem se to nedožene. Jsou i jiné možnosti najíždění, ale tohle je poslední trend. A ten, kdo nejde s dobou, má velice trnitou cestu za úspěchem na veliké mezinárodní soutěži.

Tento výklad pravidel se bude po dohodě s Vedoucím sekce p. Špinarem projednávat na schůzce klubů 3.9. 2011 v Jinolilcích. Prosím zkuste si to pečlivě přečíst a rozeslat ostatním členům z klubu. Rád budu za jakékoliv věcné, ale i gramatické, připomínky, které vyjasní mnou špatně napsanou formulaci. Věřím tomu, že tento výklad jednou pro vždy odstraní hádky a takové ty "české kličky". Když se Vám Vaše připomínky podaří mě odeslat do úterý 30.8., a budou věcné, tak je stihnu zapracovat a přivezu do Jinolic poslední verzi k diskuzi.

S pozdravem
Honza Jedlička
Maják Borovany
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Zapomněl jsem vložit odkaz na vlastní soubor:
Výklad pravidel NS 2012
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
jsyrovat

Příspěvek od jsyrovat »

Díky Honzovi Jedličkovi za dobrou práci. Já bych tam ještě něco doplnil, resp. obr. č 8, dvojité najetí, by potřeboval upřesnit. Nejsem si jistý, jestli je to někde definováno, ale asi by bylo lepší definovat to jako "dopředný pohyb k základní linii branky. Pokud by se model začal vzdalovat od základní linie branky, mohlo by to být bráno jako dvojí najetí.".
Jenže tady můžou nastat i jiné vyjímečné situace, některé makety ve špatném počasí nemusí ustát náhlý poryv větru a i při dopředném pohybu je poryv větru odvane zpět a od základní linie branky se tak zase vzdálí.
Také bych doplnil obrázky doku (přistávací obdélník pro další třídy, pro úplnost, ne všem je to zcela jasné).
Zdravím,
Jirka S.
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:Zapomněl jsem vložit odkaz na vlastní soubor:
Výklad pravidel NS 2012
chtělo by to kontakt na p. Jedličku, kam poslat připomínky....
SH

Příspěvek od SH »

jsyrovat píše:Díky Honzovi Jedličkovi za dobrou práci. Já bych tam ještě něco doplnil, resp. obr. č 8, dvojité najetí, by potřeboval upřesnit. Nejsem si jistý, jestli je to někde definováno, ale asi by bylo lepší definovat to jako "dopředný pohyb k základní linii branky. Pokud by se model začal vzdalovat od základní linie branky, mohlo by to být bráno jako dvojí najetí.".
technicky správná připomínka.... Osobně si ale myslím, že by se tím jen otevřela Pandořina skříňka pro dohady a protesty. Hlavně při nájezdu na vrcholovku.

"dopředný pohyb k základní linii branky." a odkdy by se to vyhodnocovalo? Z principu po průjezdu brankou se nejdříve začnu vzdalovat od základní línie následující branky.....
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Kontakt na Honzu Jedličku je zde:
honzikjedlicka@seznam.cz

V reakci se ozval také Ivankap (Ivan Grňa) se svým názorem, publikovaným v RCM 8/2011
Problém s pravidly NS
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Řekl bych že v Jinolicích bude veselo :D Doufám že dojde k ujasnění pravidel před sezónou 2012 a nebudou dohady v průběhu závodů.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Nalim píše:Řekl bych že v Jinolicích bude veselo :D
Bude, ale bude záležet na tom, kolik lidí bude u jednacího stolu. Kupříkladu plachetničkáři měli podobné sezení už na Velkém Dářku 2011 a ač se k jednacímu stolu neposadilo ani deset modelářů, byla to debata dosti rušná. A to šlo jen o debatu soutěžících nad návrhem nových pravidel pro NSS. Ani nechci vědět, co se semele, až tato pravidla pověřená osoba předá v Jinolicích k oficiálnímu jednání. NSS je součástí NS, takže to musí přes vedoucího sekce také projít, chceme-li tomu říkat národní pravidla Naviga.

Pokud se od Navigy česká NSS distancuje, tak nemusí jednat ani s vedoucím sekce NS a klidně může dělat cokoli jako třeba skupina modelářů kolem Tug Towingu.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Laďo znám to! Loni na MiČR žáku na Lučině jsme probírali stavební pravidla pro třídu EX 500. Diskuze byla sice hlasitá, ale myslím, že korektní. Lituji pouze, že jsme se neshodli na nějakém výsledku. Tak doufám, že na příští rok to bude vše jasné.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Nalim píše:Lituji pouze, že jsme se neshodli na nějakém výsledku.
Aby mohlo dojít k výsledku, musí jedna strana rezignovat, jinak vznikne kompromis, ze kterého nemá radost nikdo. Sejdou-li se dva lodní modeláři, vzejdou z toho tři naprosto protichůdné názory na tu či onu věc. Jde-li o stavební postupy, je vše v pořádku. Ovšem v případě pravidel...
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

Nalim píše:Laďo znám to! Loni na MiČR žáku na Lučině jsme probírali stavební pravidla pro třídu EX 500. Diskuze byla sice hlasitá, ale myslím, že korektní. Lituji pouze, že jsme se neshodli na nějakém výsledku. Tak doufám, že na příští rok to bude vše jasné.
Už jsem se zařekl, že do toho nebudu kecat, ale:
U EX je to poměrně jednodušší, jedná se pouze o národní třídu. U NS jde o mezinárodní třídu tak by se mělo vycházet z pravidel NAVIGY, a ty pouze upravit pro národní soutěže. Ale základní pojmy by měli být zachovány, aby při výjezdu na mezinárodní soutěž , (a teď to přeženu) nebyl soutěžící odmítut, protože jeho model neodpovídá dané třídě, nebo aby nemusel mít dva modely (jeden pro ČR a druhý pro NAVIGU) Plně souhlasím a poznámkou Honzy, že potom soutěžící neví na čem je. Na různá setkání ať jsou pravidla jakákoliv dle názoru pořadatele, ale mistrovské soutěže ny se měli jezdit podle jednotných pravidel pro všechny.
A je To . . . .!
ivankap

Příspěvek od ivankap »

"Plně souhlasím a poznámkou Honzy, že potom soutěžící neví na čem je. Na různá setkání ať jsou pravidla jakákoliv dle názoru pořadatele, ale mistrovské soutěže ny se měli jezdit podle jednotných pravidel pro všechny."

Dobrý den, dovoluji si po dlouhé době sem vstoupit a trochu se ozvat. Dokonce jsem si dovolil svůj pohled na daný problém. Znovu musím říct: Je mi fuk jak se bude jezdit, hlavně se to nesmí každou soutěž měnit a to se právě stalo v Ledenicích.
Dále pro ty, kteří nebyli nikdy na MS NS. Pokud dodržíte pravidla, je to OK. Musíte ovšem narazit na rozhodčí, kteří ta pravidla znají a jsou ochotni je dodržovat. To je hlavní důvod, proč jsem letos do Maďarka nejel, ačkoliv to má kousek.
A teď k citaci: Soutěžící ví na čem je, pokud umí jezdit. Pokud má natrénovaný jeden způsob jízdy, potom při jakékoliv změně je v ...... Víte kde. Občas zavítám mezi TT a tam bývalo slyšet: Toto jsou jízdy, ne makety podle NAVIGY, tam to natrénuji a jedu to i se zavázanýma očima a podobné chytrosti. (Asi proto tolik lidí od TT nám to přijde ukázat na některou soutěž. Nic ve zlém.) V Plzni se nejelo podle přání pořadatele, ale podle pravidel NAVIGA a jejich národní úpravy platné pro Seriál NS. Ovšem když někteří zjistli, že jim to takto moc nejde a nedostanou se na bednu, v Jinolicích si jezdili podle svého. Ovšem ani tam jim to nejezdilo. Tvrdit, že někteří na MS nevěděli jak zajet kurz se mi zdá víc než přitažené za vlasy. A že nemohli natrénovat... :P Opět musím říct: "Kdo umí..." A nikdy jsem neslyšel, že někdo ze starých dozadu nevidí a proto se musí jezdit tak, nebo onak. Podívejte se jak jezdí Miloš Šesták v neuvěřitelných 80 letech a jaké staví makety.
Kdo trochu pamatuje, tak F4 se začaly jezdit jako přípravka na makety. Zatím ale ty "připravené" mezi náma marně hledám. Je opravdu snažší koupit jednoduchou stavebnici a s tou trénovat.
Takže v Jinolicích uvidíme, měl bych tam stát na platě F4 a tak se docela těším. Pravidla znám a dodržuju je.
Tak snad se potkáme v Jinolicích a přežijeme to. Doufám, že jsem nikoho tímto příspěvkem moc neurazil -nebylo to mým úmyslem. - Ivan Grňa :cool:
Ivan
SH

Příspěvek od SH »

Nalim, Ladous:

Jak dopadla diskuze v Jinolicích? Jsou nějaké závěry?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Diskuze proběhla. Napřed v poklidu, pak se to tam pár minut překřikovalo, až to Špinar, pravděpodobně bez jednoznačného názoru, zahrál do ztracena, resp. názorových proudů je stále více. A pořádně nevím, jaký byl závěr.

Dále se tam řešil především problém toho, že není pořadatel poslední seriálové soutěže pro příští rok.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

A když jsem jim asi před pěti roky na školení rozhodčích v Kostelci n.Orlicí navrhoval aby udělali jedno mistrovství republiky a nechat to na veřejných soutěžích , málem mně ukamenovali.Zřejmě k tomu v brzké době dojde, jde ještě o to, aby se našli i pořadatelé na ty veřejné soutěže.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pepa Darvaš píše:A když jsem jim asi před pěti roky na školení rozhodčích v Kostelci n.Orlicí navrhoval aby udělali jedno mistrovství republiky a nechat to na veřejných soutěžích , málem mně ukamenovali.Zřejmě k tomu v brzké době dojde, jde ještě o to, aby se našli i pořadatelé na ty veřejné soutěže.
Já jsem do toho ještě moc nepronikl, ale mezi veřejnou soutěží, která by měla obsazení všech kategorií a seriálovou soutěží zase tolik rozdílů pro nároky na pořadatele nevidím - pokaždé musí někdo postavit trať, molo, sehnat pramičku, rozhodčí...
jsyrovat

Příspěvek od jsyrovat »

Já jsem do toho ještě moc nepronikl, ale mezi veřejnou soutěží, která by měla obsazení všech kategorií a seriálovou soutěží zase tolik rozdílů pro nároky na pořadatele nevidím - pokaždé musí někdo postavit trať, molo, sehnat pramičku, rozhodčí...
No, takový podstatný rozdíl je v tom, že seriálovka je min. 3, někdy 4 denní maraton (důvod proč jsem na soutěže prakticky přestal jezdit, tolik proflákaného času si prostě nemůžu několikrát za rok dovolit, práce, rodina a koneckonců i jiné zájmy), z čehož plyne značná omezenost lokalit s potřebným zázemím (ideální kemp s restaurací a u vody s dobrým 2-3x přístupem-tratěmi- na které se dá jezdit) a dostatečnou kapacitou. Vše by mělo splňovat podmínky podle pravidel (rozměry plata, a pod.), což se na veřejných soutěžích nemusí až tak přísně řešit.
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:Diskuze proběhla. Napřed v poklidu, pak se to tam pár minut překřikovalo, až to Špinar, pravděpodobně bez jednoznačného názoru, zahrál do ztracena, resp. názorových proudů je stále více. A pořádně nevím, jaký byl závěr.

Dále se tam řešil především problém toho, že není pořadatel poslední seriálové soutěže pro příští rok.
:) :) takže přesně tak, jak se dalo očekávat a jak dopadlo už X podobných diskuzí předtím....
ivankap

Příspěvek od ivankap »

No pokud mohu. Někteří jezdiči budou jezdit a ti ostatní dodržovat pravidla NAVIGA. Pokud ovšem ta pravidla nebude dodržovat hlavně ten, kdo je napíše - NAVIGA, je zbytečné něco řešit a hádat se. Znovu musím napsat, že kdo chce a umí, tak to zajede ať je trať jakákoliv. Pak jsou tady ti, co hledají problém tam, kde ostatní nacházejí uspokojení a zábavu. (Dovolil jsem parafrázovat jeden starý vtip - nebo lépe ftip.)
K soutěžím, ochotných ubývá tak rychle jak mizí staří modeláři. Jeden, nebo dva soutěž neudělají ani kdyby chtěli. K tomu se vždy ještě najde nějaký vůl, co to tomu zbytku ochotných ještě zkritizuje, místo aby jim ukázal, jak to svede on.
Tak se těším na ty veřejné, kamení zatím nechám doma :cool:
Ivan
Ivan
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:
Pepa Darvaš píše:A když jsem jim asi před pěti roky na školení rozhodčích v Kostelci n.Orlicí navrhoval aby udělali jedno mistrovství republiky a nechat to na veřejných soutěžích , málem mně ukamenovali.Zřejmě k tomu v brzké době dojde, jde ještě o to, aby se našli i pořadatelé na ty veřejné soutěže.
protože už jsi snad něco organizoval a stár jsi také dost, měl bys vědět, že technické zajištění soutěže (ty tratě, pramičky, plata) je to nejmenší. Kdybys mi teď řekl, že chceš zítra soutěž, tak by se mi to možná povedlo (jestli bych sehnal (vzbudil) dost lidí), pokud bys to chtěl pozítří, tak by nebyl problém.
Problém je v papírové vojně - vyřizování, povolování, ceny, diplomy, sponzoři... a to je na seriálovce podstatně náročnější, je požadována vyšší úroveň než na veřejné soutěži.

A to, co je psáno výše, že se soutěže roztahují do dvou, tří i více dnů je taky už kontraproduktivní. Kdo si dnes může dovolit zabít víkend + nějaký den dovolené kvůli tří jízd? Snad jen důchodci. Už to vidí i děcka. Mě nechtějí jet na mistrák s argumentem, že kvůli tří jízd se nebudou klepat přes celou republiku a nudit se tři dni. A v podstatě mají pravdu.
SH

Příspěvek od SH »

ivankap píše:.... Znovu musím napsat, že kdo chce a umí, tak to zajede ať je trať jakákoliv. ....
to sice ano, ale pokud ji má ještě i nacvičenou tak ji zajede ještě líp.... A nacvičit jde. O tom mám dost příkladů a Ty jistě za svou dlouhou kariéru taky.

Trojúhelník je v podstatě přežitý. Ale co dál nebo místo něj se neví a v podstatě diskuze ani nezačala. A o průchodnosti změn v rámci NAVIGA ani nemluvím.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:Problém je v papírové vojně - vyřizování, povolování, ceny, diplomy, sponzoři... a to je na seriálovce podstatně náročnější, je požadována vyšší úroveň než na veřejné soutěži.
A právě proto píšu, že v tom nemám praxi. Na té schůzi mi bylo jasné, koho Špinar myslí tím, že by se pořadatel mohl etablovat z klubů, které zatím mistrovskou soutěž nepořádaly. Já se té myšlence nebráním, ale než se do něčeho uvrtám, tak vidím ve vzduchu ono varování ze strany klubů, které doposud pořádaly a už pořádat nechtějí.

Upřímně řečeno mám se současnými 8 dospělými členy v KLoM Písek problém dostatečně zajistit jednodenní akci. Když už někam vyrazíme v hojnějším počtu, tak je to maximálně na den, protože z různých důvodů se prostě od pátku do neděle z domova a práce neutrhnou.
SH

Příspěvek od SH »

jj... a k tomu přidej to, co psal Ivankap, že se vždycky najde někdo, kdo začne prudit, že je drahé startovné, že elektrika je daleko, že ubytování by mohlo být u vody, že je moc drahé, že s autem nepřijede až na plato, že v hospodě čepují Radegasta a on pije jedině Gambrinus.... atd. Tak pak po skončení rozešleš výsledkovky a řeknež si, že už nikdy více. Že za ty nervy to nestojí.
hanzen

Příspěvek od hanzen »

SH píše:protože už jsi snad něco organizoval a stár jsi také dost, měl bys vědět, že technické zajištění soutěže (ty tratě, pramičky, plata) je to nejmenší. Kdybys mi teď řekl, že chceš zítra soutěž, tak by se mi to možná povedlo (jestli bych sehnal (vzbudil) dost lidí), pokud bys to chtěl pozítří, tak by nebyl problém.
Problém je v papírové vojně - vyřizování, povolování, ceny, diplomy, sponzoři... a to je na seriálovce podstatně náročnější, je požadována vyšší úroveň než na veřejné soutěži.

A to, co je psáno výše, že se soutěže roztahují do dvou, tří i více dnů je taky už kontraproduktivní. Kdo si dnes může dovolit zabít víkend + nějaký den dovolené kvůli tří jízd? Snad jen důchodci. Už to vidí i děcka. Mě nechtějí jet na mistrák s argumentem, že kvůli tří jízd se nebudou klepat přes celou republiku a nudit se tři dni. A v podstatě mají pravdu.
Ahoj,
chtěl bych trošku vstoupit do diskuze ohledně délky závodů na republice. Nevím, kde se vzal mýtus, že na seriálovce, teda kromě poslední, se jede jen jeden závod, jedou se vždycky dva!!! Dříve se jezdilo na 5 jednozávodových soutěží a začali se objevovat názory, že je to drahé takhle jezdit, že nejsou pořadatelé a ať se udělají dvouzávody. Proto se zavedl tento model dvouzávodů + jeden koncový s vyhlášením. Pokud někdo kafrá, že si na to nemůže brát dovolenou či mu to zabere jeho drahocenný víkend, tak proboha, máte ještě dalších 49 volných víkendů a minimálně dalších 18 dní dovolené (omlouvám se pracujícím na směny, tam je to hold složitější) a navíc je to snad jeho koníček, který ho baví.

A proč se jezdí už od pátku? Nejde to dát dohromady časově tak, aby se nekončilo v neděli pozdě večer. Zkoušel jsem si dělat různé varianty časového plánu a když jsem počítal s málo účastníkama, tak to krásně vycházelo jen sobota a neděle. Ale kdo mi pak zaručí, že se tenhle časovej plán zalíbí třeba "moravákům" (jenom například :-) ) a přijede mi o třetinu víc lidí, než jsem to vypisoval. To už jsem končil v neděli někdy v 18-19h, pak zabalit všechno a domu dorazit tak někdy ve 2 ráno a v šest v vstávat do práce. Takhle to chcete?????? Pokud to umíte lépe časově zorganizovat, tak prosím. Pořadatelů je v součastnosti asi jenom 5.

Jinak příprava na seriálovku začíná někdy rok až dva před soutěží zajištěním kempu. Pak si musíte během toho roku vyběhat všechna povolení od rybářů či města a zkusit najít sponzory (ale i bez nich to jde zajistit). Dva měsíce před závody vyvěsit propozice s virtuálním časovým plánem. Ale to nejlepší nakonec, poslední týden den co den zpracovávat přihlášky, kontrolovat tratě, doky a další vybavení a minimálně ve čtvrtek ráno začít stavět. Zpracování výsledků, to dělám já, a účetnictví je už to nejmenší.

To Sváťa: Pokud chceš kluky motivovat na výjezd na seriálovku, tak u nás v Netolicích se jede vždy 6 jízd, F4-A jun nejspíše pátek a neděle. Sobotu můžete využít na výlet na zámky. Pokud budou úspěšní, tak dostanou diplom, medaili a pohár přímo s jejich jménem a dokonce i věcnou cenu.

Honza
SH

Příspěvek od SH »

V podstatě se vším, co píšeš se dá souhlasit z obecného pohledu. Na něco mám jiný názor (viz níže.) ale to je dáno mými jinými preferencemi takže to neber jako výtku ale spíš jen jako pohled zvenku k inspiraci a přemýšlení.
hanzen píše:Dříve se jezdilo na 5 jednozávodových soutěží a začali se objevovat názory, že je to drahé takhle jezdit, že nejsou pořadatelé a ať se udělají dvouzávody. Proto se zavedl tento model dvouzávodů + jeden koncový s vyhlášením. Pokud někdo kafrá, že si na to nemůže brát dovolenou či mu to zabere jeho drahocenný víkend, tak proboha, máte ještě dalších 49 volných víkendů a minimálně dalších 18 dní dovolené (omlouvám se pracujícím na směny, tam je to hold složitější) a navíc je to snad jeho koníček, který ho baví.
ano, to bylo v době, kdy jízdné těžce převažovalo nad cenou ubytování. V současné době se náklady vyrovnaly. Já takovému modelu vytýkám to, že když někdo přijde o jeden víkend (porucha modelu, nemoc, počasí, nemožnost se zúčastnit, indispozice, den "blbec"...) přijde o dvě soutěže... Myšlenka "49 jiných volných víkendů" by se dala aplikovat v případě, že budou soutěže rovnoměrně rozloženy během roku anebo aspoň léta. Při koncentraci jen květen-červen a září, a to i v jiných kategoriích, to jsou zabité všechny víkendy. A v ty měsíce obvykle taky vrcholí i soukromé aktivity takže to opravdu je na rozhodování budu dělat doma nebo pojedu na soutěž... O prázdninách je volno a soutěž žádná.
hanzen píše:A proč se jezdí už od pátku? Nejde to dát dohromady časově tak, aby se nekončilo v neděli pozdě večer. Zkoušel jsem si dělat různé varianty časového plánu a když jsem počítal s málo účastníkama, tak to krásně vycházelo jen sobota a neděle. Ale kdo mi pak zaručí, že se tenhle časovej plán zalíbí třeba "moravákům" (jenom například :-) ) a přijede mi o třetinu víc lidí, než jsem to vypisoval.
jj, stačí aby začlo pršet a plán jde do kopru a nestíhá se.... uděláš rezervu a jak na potvoru je hezky a přijede pár lidí a vše se stihne odjet za sobotu... a co pak vymyslet na neděli? To znám dobře.
hanzen píše:To už jsem končil v neděli někdy v 18-19h, pak zabalit všechno a domu dorazit tak někdy ve 2 ráno a v šest v vstávat do práce. Takhle to chcete?????? Pokud to umíte lépe časově zorganizovat, tak prosím. Pořadatelů je v součastnosti asi jenom 5.

Jinak příprava na seriálovku začíná někdy rok až dva před soutěží zajištěním kempu. Pak si musíte během toho roku vyběhat všechna povolení od rybářů či města a zkusit najít sponzory (ale i bez nich to jde zajistit). Dva měsíce před závody vyvěsit propozice s virtuálním časovým plánem. Ale to nejlepší nakonec, poslední týden den co den zpracovávat přihlášky, kontrolovat tratě, doky a další vybavení a minimálně ve čtvrtek ráno začít stavět. Zpracování výsledků, to dělám já, a účetnictví je už to nejmenší.
no, v tomto bodě jsem lepší... :) zpracování přihlášek tak 1/2h v pátek, startovní listiny vytisknu během nástupu, v sobotu večer zpracuju co se odjelo, v neděli doklepu to co se jede v neděli souběžně jak se odjíždějí jízdy, výsledky jsou spočteny na stisk tlačítka. Mám na to software v Excelu. Dnes už můžu říct, že výsledkovky mám do 15min. po poslední jízdě. Nejvíc času pak zabere vypisování diplomů, chystání cen.
Sbalení drah je tak hodinka až dvě čistého času. Ale pokud je pěkně, a z člověka spatne nervozita jak to celé dopadne, tak si ještě jezdíme, poposedáme, kecáme...pohodička veget, a domů dorazím stejně v 8 večer. ˇUčetnictví nechám na šéfové z DDMka.... jakýkoliv formulář je pro mě větší můra než celá soutěž. :(
hanzen píše:To Sváťa: Pokud chceš kluky motivovat na výjezd na seriálovku, tak u nás v Netolicích se jede vždy 6 jízd, F4-A jun nejspíše pátek a neděle. Sobotu můžete využít na výlet na zámky. Pokud budou úspěšní, tak dostanou diplom, medaili a pohár přímo s jejich jménem a dokonce i věcnou cenu.
Honza
Seriálovky nejezdíme protože a) Netolice, Plzeň, Duchcov, Jičín jsou pro nás nedostupná místa ať již finančně nebo časově - cca 4-8h jízdy. b) jezdíme MP který je pro děcka a to by znamenalo ve výsledku v květnu všechny víkendy na soutěžích... Být sám tak to je ideál... pro někoho s rodinou a s barákem na krku nereálný stav.
Je mi jané, že konfrontace s jiným rozhodováním, jinými soutěžícími, vidět lepší modely atd. by bylo pro děcka jednoznačně přínosem. Ale cena za to je moc velká.
Před dvěma? lety byla společná soutěž seriálu NS a MP na Lučině, pořádal to Ivankap. Těšil jsem se na to ale ve výsledku to bylo pro mě zklamáním. Jednak na účasti bylo vidět, že z Čech na Moravu je dál než z Moravy do Čech a druhak jsem cítil takovou separaci... my tu máme svůj píseček a vy tam máte svůj... mohla to být inspirace pro spoustu děcek ale nebyla....
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Naviga - sekce NS (F2, F4, DS a NSS) a S (sportovní plachetnice)“