Dobrý den,
už delší dobu tu očumuju jako host a nedávno sem se zaregistroval. Dlouho sem nedělal modelařinu a jak tak koukam poměrně dost se toho změnilo. Zvláště potom co jsem zjistil že vznikla disciplina Tug Towning. A právě to mě přesvědčilo se k tomuto koníčku vrátit. Jen jsem z toho dost pomatenej když tady kolem koukam. Mám v plánu pořídit tento trup lodi: http://www.pepa-model.com/index.php?mai ... ucts_id=25 ale začínám se ztrácet ve výběru pohonu atd. Je jasné, že loď bude osazena dvěmi kortyho dýzami a bude mít i jeden příčný pohon. Jen nevím jakou elektroniku pořídit. Zda stejnosměrný nebo střídavý motor a jestli je zpřevodovat nebo pořídit nízkootáčkový. Rc soupravu budu kupovat z netu. Nejspíše z druhé ruky. ale na to je ještě času habakuk. Tak bych vás chtěl poprosit o pár rad jaký průměr koryho dýz a jestli nevíte o někom kdo je vyrábí nebo kde je pořídit. Prolezl jsem spoustu obchodů ale jediný obchod kde jsem našel komplet kortyho dýzu je admiral shop. A dle fotek bych posoudil ze budu postupovat podobne jako Ladous u jeho watergeus 1:30. Jen mi přišly moc velké na model 1:50 který nemá 75 cm ale jen 45. Ještě by mě zajímalo jestli máte paluby na svých remorkérech napevno přidělanané a pokud ano jestli ty otvory stačí na ůdržbu. A taky sem pozoroval a vyčetl že je dobré chladit motory a některou elektroniku. Ale u nikoho sem to zatím neviděl. Je možné že sem si toho jen z fotek nevšiml.
Jestli jsem přehlédl nějaké téma které se tohoto problému týka tak se omlouvám ale rád bych se do modelu pustil po státnicích a pokud možno bych toho z vás zkušených modelářu "vycucal" ci nejvíce:)
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Kudy a jak nejlépe začít?
Re: Kudy a jak nejlépe začít?
Dobrý večer,
já modelařím už ...ho let a radím Vám abyste se nepouštěl do stavby tak malé lodě, protože to přináší jen samé problémy. Hlavně s váhou. Když se Vám líbí Watergues, tak doporučuji 1:30 tj. délka 75 cm. Nevím co ještě dodat, ale opravdu je to tak.
já modelařím už ...ho let a radím Vám abyste se nepouštěl do stavby tak malé lodě, protože to přináší jen samé problémy. Hlavně s váhou. Když se Vám líbí Watergues, tak doporučuji 1:30 tj. délka 75 cm. Nevím co ještě dodat, ale opravdu je to tak.
Já sem si právě říkal že čím větší tím těžší ale asi tomu tak nebude jak tka koukam. říkal jsem si že 75cm je na mě moc. Tak popřemýšlím. A teda na tu 1:30 se daji poridit ty dýzové trysky s průměrem 60MM?
no, já bych začal vyplněním místa bydliště v profilu.... Je to moc otázek na začátek a to je nejlepší se s někým sejít, popovídat si, ošahat si různé věci.
Jinak trup 45 x 14.5 cm je opravdu dost malý pro začátečníka.
Jinak trup 45 x 14.5 cm je opravdu dost malý pro začátečníka.
take bych zacal s vetsim trupem. idealni by bylo kdyby jsi nasel trup velikosti zhruba 65-69cm dlouhy, protoze se jeste vejdes do kategorie lehkeho TT a pri vhodnem vyberu motoru muzes zkusit i tezky TT. pokud budes mit trup delsi nez 70cm tak muzes jezdit uz jen tezkyTT
pokud vim, tak u techto trupu pouzivaji motory Speed 600 naprimo. dyzy kup klidne u admirala. vim ze dela i Jarda Jungman ale ten ma velikost jen 50mm a ta ja pro to WG mala. ideal by byl cca 60mm. srouby pokud mozno Raboesh (mosazne) nebo vyhovuji i Robbe (plastove) ty jsou delane pro mensi otacky nez graupner (maji vyssi stoupani a lepe couvaji)
co se tyka chlazeni, zalezi na rozsahu vykonu kde budou motory fungovat. vetsina z nas pouziva chlazeni ventilatorem s odvodem tepleho vzduchu do komina. vodni chlazeni se vetsinou nepouziva, protoze ty lode jezdi pomalu, takze by byl nutny nuceny obeh s cerpadlem, ale i to se da udelat... lepsi je ale vyladit motor, srouby, baterie atd. presne podle lodi aby to fungovalo bez nutnosti chlazeni...
pokud vim, tak u techto trupu pouzivaji motory Speed 600 naprimo. dyzy kup klidne u admirala. vim ze dela i Jarda Jungman ale ten ma velikost jen 50mm a ta ja pro to WG mala. ideal by byl cca 60mm. srouby pokud mozno Raboesh (mosazne) nebo vyhovuji i Robbe (plastove) ty jsou delane pro mensi otacky nez graupner (maji vyssi stoupani a lepe couvaji)
co se tyka chlazeni, zalezi na rozsahu vykonu kde budou motory fungovat. vetsina z nas pouziva chlazeni ventilatorem s odvodem tepleho vzduchu do komina. vodni chlazeni se vetsinou nepouziva, protoze ty lode jezdi pomalu, takze by byl nutny nuceny obeh s cerpadlem, ale i to se da udelat... lepsi je ale vyladit motor, srouby, baterie atd. presne podle lodi aby to fungovalo bez nutnosti chlazeni...

NeJaToD team
Omlouvam se nevsiml sem si ze se da vpylnit i misto bydliste atd...
To Ivo děkuju za SZ odpovim mám ještě pár otázek:)
To Ivo děkuju za SZ odpovim mám ještě pár otázek:)
- Pepa Darvaš
Protože typ lodi, který chceš stavět vyrábím, sám bych ti to nedoporučoval.Je to spíš hračka a nebo na závody NS, kde musí být tzv. olej na vodě jestli rozumíš.
Pepo jen bych dodal, ze ta velikost co si vybral je nevhodna (jak uz bylo receno) ostatni co mas (Fairplay, WG velke atd) vhodne jsou...

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek