Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Nové logo klubu MoNaKa
Re: Nové logo klubu MoNaKa
Není to tak dávno, co jsem navrhl změnu loga zdejšího virtuálního klubu:
portal/_Banner/logoMK200x200.gif
Ovšem při podrobnějším pohledu z něj nemodelář nepozná, že jde o modelářský spolek, což je trochu špatně. Proto jsem navrhl verzi další:
portal/_Banner/mc_logo200x200.gif
Rád bych nyní poprosil o názory, případně pokud by chtěl někdo návrh graficky vylepšit, mohu poslat podklady.
Díky.
portal/_Banner/logoMK200x200.gif
Ovšem při podrobnějším pohledu z něj nemodelář nepozná, že jde o modelářský spolek, což je trochu špatně. Proto jsem navrhl verzi další:
portal/_Banner/mc_logo200x200.gif
Rád bych nyní poprosil o názory, případně pokud by chtěl někdo návrh graficky vylepšit, mohu poslat podklady.
Díky.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Několik modelářů se mi ozvalo soukromou formou. Všichni se shodli na tom, že zkratka MK v logu není nic moc. Takže spíše panoval hlas pro tu druhou variantu, kdy těsnou většinou vyhrál název Model Club MoNaKo nad více českým Model Klub MoNaKo.
Tímto všem děkuji za podněty.
Tímto všem děkuji za podněty.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Ne vždy většina musí mít pravdu.
Hlavní vada loga je, že z něho není ani náznakem poznat, že jde o lodněmodelářský klub.
Hlavní vada loga je, že z něho není ani náznakem poznat, že jde o lodněmodelářský klub.
No ladousi, já tomu sice nerozumím, ale mám pocit, že se tu v poslední době řeší jen ankety o názvu, název, soutěž o ničem, logo, ale vlastní obsah fóra šel rapidně dolů; resp. šel za Kebou.
Tož tak.
Radek
Tož tak.
Radek
logo je mi jedno, název je mi jedno, soutěž je mi jedno, dle mého bylo forum šlápnutí vedle, mělo být jinde a totálně oddělené od Monaka, za další- lodě jsou malé téma, pro malý okruh lidí a prostě ho vyčerpáš, respektive se stále opakuje - a vzniká nechuť po 101. odpovídat na to samé.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Jsem myslel, že červenobílý záchranný kruh a ta malá vlnka pod nápisem Club jsou dobrými signály toho, že půjde o lodě. A i kdyby ne, tak s tím logem budeme vystupovat většinou jen u nějakých vodních ploch, popř. se přidá do různých pozvánek na akce.SH píše:Hlavní vada loga je, že z něho není ani náznakem poznat, že jde o lodněmodelářský klub.
Jsem otevřen diskuzi, ale potřebuji především praktické podněty, tj. radu, co přesně a jak změnit, aby to bylo lepší. Takže bych SH i jiné poprosil, aby byli konkrétnější.
Předem děkuji.
Vlastní obsah DF je čistě v režii jeho návštěvníků. Já svými administrátorskými zásahy mohu maximálně tu a tam některého návštěvníka umravnit (a tím ho podráždit..), ale to je asi vše.kartonist píše:... ale vlastní obsah fóra šel rapidně dolů; resp. šel za Kebou.
Tož tak.
Jde-li o obsah MoNaKa jako serveru s jeho články, tak tam jsem samozřejmě za obsah odpovědný já. Byl jsem jedním z mnoha, kterým se nelíbilo, že se na MoNaKu na první pohled řeší jen Tug Towing. Teprve po přesunu Tug Towingu jinam se najednou ukazuje, že jiného materiálu zase k dispozici tolik není. Na druhou stranu v minulých měsících vyšlo pár rad na zhotovení různých maketových doplňků k lodím, takže k jistému oživení přeci došlo.
MoNaKo je a zůstane serverem, kde 75 % veškerého vydaného materiálu musejí dodat ochotní modeláři. V porovnání s články pro časopisy se kromě slov díků z mých úst v nejlepším případě v komentářích pod články dočkají slov díků od čtenářů a v horším případě se na ně vrhne dav kritiků.
Měl-li bych se vrátit k častým debatám s SH a jinými na místním chatu, tak na Old MoNaKu, DF i MoNaKu se za ty roky probralo snad vše, co s lodními modely souvisí. Těch neprobádaných oblastí je velmi málo.
Zamlouvá se mi nové logo. V záhlaví je uvedeno MoNaKo-server pro všechny modeláře. Diskutuje se zde nejen o lodích, ale občas také i o letadlech, autech, PC a dalším a nikdy nebyl nikdo odmítnut, prostě pro všechny modeláře. Model club MoNaKo je tedy v pořádku.
To je, myslím si, dosť odvážne tvrdenie ...ladous píše:... na Old MoNaKu, DF i MoNaKu se za ty roky probralo snad vše, co s lodními modely souvisí. Těch neprobádaných oblastí je velmi málo.
Viem si predstaviť mnoho modelárských tém, o ktorých by sa dalo ( a možno aj malo) diskutovať. A nemyslím tým práve zavážacie "lode" pre rybárov.
PeterP
- když už tam potřebuješ vlnku, tak bych dal aspoň 2-3 nad sebe. tak to vypadá spíš jako vlnka kterou se proškrtává prázdná kolonka...ladous píše:Jsem myslel, že červenobílý záchranný kruh a ta malá vlnka pod nápisem Club jsou dobrými signály toho, že půjde o lodě. A i kdyby ne, tak s tím logem budeme vystupovat většinou jen u nějakých vodních ploch, popř. se přidá do různých pozvánek na akce.SH píše:Hlavní vada loga je, že z něho není ani náznakem poznat, že jde o lodněmodelářský klub.
Jsem otevřen diskuzi, ale potřebuji především praktické podněty, tj. radu, co přesně a jak změnit, aby to bylo lepší. Takže bych SH i jiné poprosil, aby byli konkrétnější.
Předem děkuji.
- aby to, co ty považuješ za záchranný kruh, bylo záchranným kruhem, tak tomu něco chybí.... ano, to lano po obvodu. Takto to je jen kruh natřený na červeno-bílo.
- a protože Mo-Na-Ko je modelařina na koleně a nikoliv modelbuilding on the knee ... tak to "C" v Club mě rve oči. To je teď móda dávat všude "c" místo "k" a "w" místo "v"... světovost za každou cenu, to už tam rovnou dejte MoNaCo..
- logo je grafické dílo.. tedy nějaký obrázek. Toto logo je text do kruhu...
To už to staré logo klubu Namolo s papírovou lodičkou je lepší.
Laďo, chtěl jsi názor, já Ti napsal jak to na mě na první pohled působí.... Nevím, jak to udělat líp, nezamýšlel jsem se nad tím, nic jsem nehledal. Jak to píše Marian_R - "I když neumím vařit, můžu říct, že mi polévka nechutná..."
Jak tak píšu výhrady.... co tak jako logo jen a pouze obrázek papírové lodičky a na přídi nápis MoNaKo? Anebo papírový parníček a z komína by šel jako kouř nápis MoNaKo nebo MoNaKo na přídi jako jméno a z komína to www.mo-na-mo.net ?? Nebo ten stávající kruh pověsit na břevno dvojramenné kotvy... To je co mě jen tak napadlo, ale kreslit to nebudu protože to neumím a nemám na to čas. (Sám bych potřeboval navrhnout logo pro MP....)
je a není.... základní věci jak začít, jak připojit baterku, že neolaminovat trup není nejlepší nápad se tu probralo x-krát. Nový člen je buď neumí najít nebo se mu prostě nechce... a starým se to po x+1 kráte už nechce psát.PeterP píše:To je, myslím si, dosť odvážne tvrdenie ...ladous píše:... na Old MoNaKu, DF i MoNaKu se za ty roky probralo snad vše, co s lodními modely souvisí. Těch neprobádaných oblastí je velmi málo.
Viem si predstaviť mnoho modelárských tém, o ktorých by sa dalo ( a možno aj malo) diskutovať. A nemyslím tým práve zavážacie "lode" pre rybárov.
Hi-level modelařiny se tu moc neujal (s výjimkou stolních plachetnic)... Jednak nechutí samotných členů MNKa o tom číst (byla tu jedna bouřlivá debata tak před rokem?) a jednak nechutí o tom i psát, když se debata pak zvrhne v hádku "proč to dělat tak "složitě", když to můžu splácat...", a pak taky si lidi začínají chránit svoje know-how ať se nám to líbí nebo ne. Začal s tím DDG51, a v podstatě má pravdu. Pokud něco vymyslím, utopím v tom x-peněz na neúspěšné pokusy, napíšu to a pak jsem napadán, tak se příště na to pěkně z vysoka... však víte co. A tady je místo pro admina takové napadání eliminovat. Prostě by skupina lidí, co něco umí a v oboru který umí, měla být chráněna. Absolutně! Ať se to ostatním líbí nebo ne. Pokud se naštvou a odejdou, oni o nic nepřijdou, ztratí ale ostatní a hlavně MoNaKo.
A pokud se nebudou řešit problémy a otázky stále vyšší úrovně, tak tu zavládne (nebo už zavládla?) nuda a z ní plynoucí šarvátky a škorpení.
Berte to jako osobní názor jednoho z 939 uživatelů těchto stránek.
Súhlasím s Tojim názorom, takže už sme dvaja z 939.SH píše:Berte to jako osobní názor jednoho z 939 uživatelů těchto stránek.
Akurát neviem, čo nám to bude platné.
PeterP
Prostě by skupina lidí, co něco umí a v oboru který umí, měla být chráněna. - Souhlasím
Absolutně! Ať se to ostatním líbí nebo ne. - Nesouhlasím
Kladu li si otázku, jestli mi stojí informace za to,i když vím že zdroj se chová nemorálně , odpovím si, nestojí.
Problém internetu a psaného veřejného slova je, že ne vždy je pochopeno tak, jak bylo myšleno. Proto občas zjišťuji že největší "protivové" jsou v realu velmi solidní lidé ale i ,bohužel, naopak.
Proto jsem zastáncem osobních kontaktů, setkání, soutěží a pod.
Absolutně! Ať se to ostatním líbí nebo ne. - Nesouhlasím
Kladu li si otázku, jestli mi stojí informace za to,i když vím že zdroj se chová nemorálně , odpovím si, nestojí.
Problém internetu a psaného veřejného slova je, že ne vždy je pochopeno tak, jak bylo myšleno. Proto občas zjišťuji že největší "protivové" jsou v realu velmi solidní lidé ale i ,bohužel, naopak.
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Zdravím přátele modeláře.
Původně jsme neměl ani v úmyslu se do diskuze zapojovat, ale začalo mě vadit to, jak se tady někteří opřeli do ladouse. On opravdu nemůže za obsah jednotlivých fór a už vůbec nikoho nepřinutí, aby psal odborné články. A mít mu za zlé, že se stará je taky trochu nevhodné, i když jsou jeho ankety občas k pousmání. Nikoho ale nenutí na ně odpovídat. Tolik ke kritice.
Teď k logu. Jako člověk vlastnící reklamku a pracující v tomto oboru pře dvacet let si dovolím napsat svoje postřehy k návrhu loga.
- především anglicky rozhodně ne
- nesnažil bych se cpát www adresu do loga
- líbí se mě nápad Sváti se šňůrou kolem kruhu
Tak, že bych to viděl asi takhle:
kruh se šňůrou, v horním červeném poli nápis MoNaKo, prostředek kruhu prázdný bez vlny i vlnek a pod kruhem rovný nápis modelářský klub, klidně i v modrém bloku bílé písmo nebo volné černé nebo modré písmo.
Jinak nám všem přeji ať je tu stále co číst a o čem diskutovat.
oldbocman - Petr Řehák
Původně jsme neměl ani v úmyslu se do diskuze zapojovat, ale začalo mě vadit to, jak se tady někteří opřeli do ladouse. On opravdu nemůže za obsah jednotlivých fór a už vůbec nikoho nepřinutí, aby psal odborné články. A mít mu za zlé, že se stará je taky trochu nevhodné, i když jsou jeho ankety občas k pousmání. Nikoho ale nenutí na ně odpovídat. Tolik ke kritice.
Teď k logu. Jako člověk vlastnící reklamku a pracující v tomto oboru pře dvacet let si dovolím napsat svoje postřehy k návrhu loga.
- především anglicky rozhodně ne
- nesnažil bych se cpát www adresu do loga
- líbí se mě nápad Sváti se šňůrou kolem kruhu
Tak, že bych to viděl asi takhle:
kruh se šňůrou, v horním červeném poli nápis MoNaKo, prostředek kruhu prázdný bez vlny i vlnek a pod kruhem rovný nápis modelářský klub, klidně i v modrém bloku bílé písmo nebo volné černé nebo modré písmo.
Jinak nám všem přeji ať je tu stále co číst a o čem diskutovat.
oldbocman - Petr Řehák
ahá... tak doplním " absolutně! V jejich oboru"...
pokud někdo něco umí, chová se morálně...
pokud se chová nemorálně, není to "borec v oboru" a tedy ochrany nezasluhuje...
a taky se naskýtá otázka co je to "nemorálně"?
A k té ochraně, tedy represi by měla taky patřit i podpora, těch co píšou. Když někdo napíše něco dobrého, spousta lidí si to přečte, pomyslí si "je to super" a nic víc.. žádná další zpětná vazba pro autora. Pak stačí jeden chytrolín co se chytne nějakého detailu a autora naštve. A výsledek přínosného příspěvku je naštvaný autor. Takže pokud nebude nějaká možnost hodnocení konkrétních příspěvků (hodnocení autora jako celku je na nic, protože v jednom oboru může být super ale v jiném plácat...), tak se nebojme napsat "Dobré..", "Dík", "Dobrý nápad". Nemusí všichni, stačí občas někdo. A tak, jak represe je na adminovi, tak pochvala by měla být na uživatelích... Přece jen má každý rád, když se mu pošimrá to jeho ego...

pokud někdo něco umí, chová se morálně...
pokud se chová nemorálně, není to "borec v oboru" a tedy ochrany nezasluhuje...
a taky se naskýtá otázka co je to "nemorálně"?
A k té ochraně, tedy represi by měla taky patřit i podpora, těch co píšou. Když někdo napíše něco dobrého, spousta lidí si to přečte, pomyslí si "je to super" a nic víc.. žádná další zpětná vazba pro autora. Pak stačí jeden chytrolín co se chytne nějakého detailu a autora naštve. A výsledek přínosného příspěvku je naštvaný autor. Takže pokud nebude nějaká možnost hodnocení konkrétních příspěvků (hodnocení autora jako celku je na nic, protože v jednom oboru může být super ale v jiném plácat...), tak se nebojme napsat "Dobré..", "Dík", "Dobrý nápad". Nemusí všichni, stačí občas někdo. A tak, jak represe je na adminovi, tak pochvala by měla být na uživatelích... Přece jen má každý rád, když se mu pošimrá to jeho ego...
naprostý souhlas...MB/RomanT píše:Problém internetu a psaného veřejného slova je, že ne vždy je pochopeno tak, jak bylo myšleno. Proto občas zjišťuji že největší "protivové" jsou v realu velmi solidní lidé ale i ,bohužel, naopak.
Děkuji za připomínky. Ta www adresa je tam čistě kvůli tomu, že když někde u vody rozložíme ležení a pověsíme tam transparent metr na metr, tak si nás pak každý lehce dohledá.oldbocman píše:- nesnažil bych se cpát www adresu do loga
Samozřejmě nemusí být ta adresa přímo součástí loga, ale hned někde pod ním. Takže by se dalo udělat více variant, jako to má třeba server Minisail.cz.
Ovšem se mnou je to jako s SH. Třeba ten nápad s pleteným lanem po obvodu toho kruhu bych vytvářel nejméně týden...
Takže bych se rád vrátil k prvnímu příspěvku tohoto tématu a ještě jednou vyzval grafiky z řad sympatizantů MoNaKa o spolupráci. Předem děkuji.
Mně se to logo líbí.
Jenom bych vyměnil horní a dolní nápis. Mo-na-ko nahoru a www dolů. A místo Club bych dal zpátky Klub.
Špagát bych vynechal - moc složité.
Jenom bych vyměnil horní a dolní nápis. Mo-na-ko nahoru a www dolů. A místo Club bych dal zpátky Klub.
- petr hájek
a mě je to jedno, hlavně že je kde s i přečíst cokoli o lodích,a to že se tu každý začátečník ptá na totéž je podle mě dobře , protože až se tu nikdo na nic ptát nebude nejspíš tu ani žádný začátečník také nebude , o ochraně stálých přispivatelů a znalců oboru bych neuvažoval vůbec , to že je někdo machr a v podstatě vše zná , neznamená , že se za tu dobu co to zná , neudálo dost změn vtechnickém vývoji.
Osobně jsem rád když na můj jakýkoli příspěvek přijde jakákoli reakce , je to zpětná vazba která mi bud potvrdí správnost myšlenky nebo mě ,,vytočí,, ze stereotypu a donutí dohledat zda reagující nemá náhodou pravdu.
Prostě mi nepřijde vhodné zde nastolovat VIP za zásluhy bez možnosti polemiky.
A ať se mnou souhlasí nebo nesouhlasí kdokoli, je to můj názor.... nebojím se přijmout jakoukoli negativní připomínku pokud ji autor doloží vlastní zkušeností rád se poučím , pokud né beru to jako plácání , ale nijak mě to neomezuje vrozletu.
Osobně jsem rád když na můj jakýkoli příspěvek přijde jakákoli reakce , je to zpětná vazba která mi bud potvrdí správnost myšlenky nebo mě ,,vytočí,, ze stereotypu a donutí dohledat zda reagující nemá náhodou pravdu.
A ať se mnou souhlasí nebo nesouhlasí kdokoli, je to můj názor.... nebojím se přijmout jakoukoli negativní připomínku pokud ji autor doloží vlastní zkušeností rád se poučím , pokud né beru to jako plácání , ale nijak mě to neomezuje vrozletu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
teoreticky máš pravdu....petr hájek píše:.... , o ochraně stálých přispivatelů a znalců oboru bych neuvažoval vůbec , to že je někdo machr a v podstatě vše zná , neznamená , že se za tu dobu co to zná , neudálo dost změn vtechnickém vývoji.
prakticky ale ne každý má dost času a náladu vysvětlovat že lít vodu do kyseliny je blbost, že šahat na horká kamna není dobré, že připojovat baterku systémem pokus-omyl obvykle vede ke zničení zařízení...
Získávání informací prochází obvykle třemi stádii:
1- nic nevím, ptám se a přijímám jakékoliv informace
2- něco už vím a myslím si, že vím vše....
3- vim už hodně, a díky tomu vidím, že toho co neznám je ještě víc a tak získávám další info a hlavně získané info jsem schopen třídit podle pravdivosti a užitečnosti.
obecně jsou nejhorší lidé v druhém stádiu. pokud je nějak neumravníš, tak jsou schopni vypudit ty, co VÍ. Jak se už tu několikráte stalo. A budeš sice mít otázky ale odpovědi už ne... přesněji užitečné odpovědi. Keců bude vždy dost.
Já osobně se vždy ve volných chvílích snažím začátečníkům posílat alespoň odkazy na to, kde se zrovna jejich otázka řešila, ale poslední dobou už se mi to nějak nedaří.
Web dole byla první pracovní varianta, ovšem každá pomlčka se tam zobrazila jinak a celkově to bylo divné.T.Vilcsek píše:Mně se to logo líbí.
Ze všech navrhovaných možností se mi líbí ta varianta, co píše SH, tj. nějaká varianta parníčku.
Pojďme tedy společnými silami dát dohromady, jaký text by v tom logu měl být, než podnikneme další kroky.
Takže máme tu:
Modelklub MoNaKo
Model Klub MoNaKo
Model klub MoNaKo
Modelářský klub MoNaKo
MoNaKo
...
- petr hájek
Prakticky pokud tu náladu a čas někdo nemá pak nemusí nic psát , on se najde někdo kdo ji mít bude a čas si prostě udělá.....alespoň praxe tomu nasvědčuje.SH píše:teoreticky máš pravdu....
prakticky ale ne každý má dost času a náladu vysvětlovat že lít vodu do kyseliny je blbost, že šahat na horká kamna není dobré, že připojovat baterku systémem pokus-omyl obvykle vede ke zničení zařízení...
Získávání informací prochází obvykle třemi stádii:
1- nic nevím, ptám se a přijímám jakékoliv informace
2- něco už vím a myslím si, že vím vše....
3- vim už hodně, a díky tomu vidím, že toho co neznám je ještě víc a tak získávám další info a hlavně získané info jsem schopen třídit podle pravdivosti a užitečnosti.
obecně jsou nejhorší lidé v druhém stádiu. pokud je nějak neumravníš, tak jsou schopni vypudit ty, co VÍ. Jak se už tu několikráte stalo. A budeš sice mít otázky ale odpovědi už ne... přesněji užitečné odpovědi. Keců bude vždy dost.
S připojováním baterek pokus omyl bývá problém to je fakt , ale rada např. ,,červený drát je vždy + a černý - ,, je někdy též ošemetná...... nedávno jsem měl na stole odpálený fotorámeček japonské výroby kde to bylo přesně opačně a následky rady o červené a černé byly fatální kdy kamarád připojil k rámečku neoriginální adaptér, v servisu mu bylo zděleno že opačná barevnost je u japonců zcela normální a houby mu bylo platné že se do rámečku předem podíval aby se ujistil kam co napojit.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Tímto děkuji SH, který se jako jediný ozval s grafickým návrhem onoho parníčku:ladous píše:Pojďme tedy společnými silami dát dohromady, jaký text by v tom logu měl být, než podnikneme další kroky.
Takže máme tu:
Modelklub MoNaKo
Model Klub MoNaKo
Model klub MoNaKo
Modelářský klub MoNaKo
MoNaKo
...

Nezávisle na něm jsem zkusil vlastní parníček ve světle modrém kruhu (ta černá okolo tam nepatří):

Jelikož jsem očekával, že zde proběhne plodná diskuze, co do loga napsat, tak jsem žádného grafika, který by jej převedl do použitelné podoby, nehledal... A přiznám se, že na celou věc zapomněl.
Blíží se však Model Hobby 2011, kde bychom mohli oslovovat případné nové adepty o náš krásný koníček, avšak bez loga to nebude ono. Proto ještě jednou poprosím všechny, kteří k tomu mají co říci, aby se vyjádřili a vybrali výše zmíněný název. Zároveň vyzývám všechny zdejší zručné grafiky, disponující programem CorelDRAW, zda by neobětovali odhadem hodinku svého času k návrhu loga.
Děkuji.
Ahoj!
Obě loga (kolečka a parníček) jsou s prominutím tak nějak špatně - příliš složitíá a jsou těžko reprodukovatelná a špatně se opticky pamatují. Co se názvu týče, buď čistě česky, tedy "Modelářský klub MoNaKo" a nebo "" Klub modelářů MoNaKo" nebo "světově" - "Model club MoNaKo", ale vzhledem k významu zkratky je to to taky blbě. myslím si, že správně je "Modelářský klub MoNaKo".
Na druhou stranu se ptám, jaký tento klub má identitu? Kdo ho vlastně reprezentuje, zastupuje a jaký má dnes smysl?
Keba
Obě loga (kolečka a parníček) jsou s prominutím tak nějak špatně - příliš složitíá a jsou těžko reprodukovatelná a špatně se opticky pamatují. Co se názvu týče, buď čistě česky, tedy "Modelářský klub MoNaKo" a nebo "" Klub modelářů MoNaKo" nebo "světově" - "Model club MoNaKo", ale vzhledem k významu zkratky je to to taky blbě. myslím si, že správně je "Modelářský klub MoNaKo".
Na druhou stranu se ptám, jaký tento klub má identitu? Kdo ho vlastně reprezentuje, zastupuje a jaký má dnes smysl?
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek