Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
čím přilepit neodymové magnety k mosazi
Re: čím přilepit neodymové magnety k mosazi
potřebuji udělat magneticky spojená tahla ale nevím čím magnety přilepit k mosazné základně.Předem děkuji za radu.Macháček
Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Na lepené straně magnetu a mosazí udělej pilníkem drážky, aby se lepidlo mělo za co chitit.
Na lepené straně magnetu a mosazí udělej pilníkem drážky, aby se lepidlo mělo za co chitit.
Improvizace - základ života
Narušením ochraneho povlaku magnetu je sance ze se ti v brzke dobe pak rozdroli na prasek.Tada9 píše:Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Ta leskla vec na povrchu slouzi jako ochrana pred oxidaci magnetu. Alespon se mi doma po roce/dvou magnety s odlouplym povrchem rozsypaly a to doslova.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Já neodymy lepím řídkým vteřiňákem po nabroušení povrchu diamantovým kotoučkem a odstranění pilin lepicí páskou. Mosaz bych ale zdrsňoval pilníkem nebo obyčejným hrubším brusným papírem, ne diamantem při vysokých otáčkách.
Děkuji za radu .Macháček
to sice ano, ale pokud to zase slepíš, tak se nic nestaneSnek píše:Narušením ochraneho povlaku magnetu je sance ze se ti v brzke dobe pak rozdroli na prasek.Tada9 píše:Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Ta leskla vec na povrchu slouzi jako ochrana pred oxidaci magnetu. Alespon se mi doma po roce/dvou magnety s odlouplym povrchem rozsypaly a to doslova.
Improvizace - základ života
- petr hájek
neodymové magnety mají niklované povrchy a na mosaz jdou velmi dobře připájet cínem o snížení síly není třeba se bát
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Já je lepil epoxidem na plast a oboustrannou páskou (VHB od 3M) na balsu. Na tom plastu jsem byl limitovám výškou, jinak bych také použil pásku. Zdrsnění bylo jemným smirkem, pak odmaštění a přilepení. Plast jsem taky lehce zdrsnil. Při lepení páskou jsem magnety jen odmastil. Obojí drží perfektně a ani po 3 letech se magnety nerozpadávají.
Zdenek
Zdenek
při pájení je vysoké riziko překročení Curieho teploty a tedy ztráty magnetických vlastností.petr hájek píše:neodymové magnety mají niklované povrchy a na mosaz jdou velmi dobře připájet cínem o snížení síly není třeba se bát
Takto to robim uz roky a nikdy sa mi ziaden magnet neuvolnil. Skor opacny pripad-potreboval som takto prilepeny magnet dat dole a on nechcel ist ani za svet. Musel som ho odrezat od podkladu.micer píše:Já neodymy lepím řídkým vteřiňákem po nabroušení povrchu diamantovým kotoučkem a odstranění pilin lepicí páskou. Mosaz bych ale zdrsňoval pilníkem nebo obyčejným hrubším brusným papírem, ne diamantem při vysokých otáčkách.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 6856 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-
- 15 Odpovědi