Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.T.Vilcsek píše:A nemůže to být tím, že nejlepší účinnost toho motoru je na 4,8V?
Kdybych dal ty NiMh baterky 2 x 4,8V paralelně nebylo by to lepší?
reagoval jsem na první větu ve vztahu k prvnímu příspěvku... motor na 4.8V a 8mičlánek...Tujano píše:No neviem , mne paralelne zapojené batérie 4,8 V dávajú stále len 4,8 V
Ale v sériovom zapojení to je už iné kafe...
S tím dvoulistým šroubem a poloponorem nemůžu plně souhlasit. Pokud má dvoulistý šroub určený na ponor, tak je vše OK. Pokud má poloponořený, pak to není v pořádku. Ale obecně říci, že dvoulistý rychlostní šroub je jen pro poloponor, je podle mě trochu zavádějící. Graupner ve svém sortimentu tyto dva typy rozlišuje.foxtrot píše:Tak tie baterky z foťáku niesu nič moc na pohon najlepšie je kúpiť rovno akupack a je to alebo jednotlié články a vyskladať si to.Na ten motor sa môže tiež pripojiť aj 8 článok čo je pri okolo 10V pri plne nabitých mám to odskúšane len motor musí byť dobre chladený.Dvojlistá vrtuľa je skôr určená na poloponor ako na plno môže to spôsobiť,že pri vyšších rýchlostiach bude nasávať vzduch a stratí rýchlosť alebo bude nestabilna a bude sa preklápať na stranu,ale nieje až tak strašné ťiež mám v lodi dvojlistú vrtuľu a jazdí celkom dobre a spomínané problémy sa dajú rychlo riesiť buď kormidlom alebo spomalením.Ale ak chcete experimentovať tak možno by bola dobrá aj trojlistá vrtula priem. 30mm.
Veď netvrdím,že to tak musí byť ja som len písal to čo mi kedysi povedali.A teraz viem zas niečo nové.Ja osobne mám v lodi ten na poloponor už štyri roky a jazdí celkom pekne.Zdenek Bílek píše:S tím dvoulistým šroubem a poloponorem nemůžu plně souhlasit. Pokud má dvoulistý šroub určený na ponor, tak je vše OK. Pokud má poloponořený, pak to není v pořádku. Ale obecně říci, že dvoulistý rychlostní šroub je jen pro poloponor, je podle mě trochu zavádějící. Graupner ve svém sortimentu tyto dva typy rozlišuje.foxtrot píše:Tak tie baterky z foťáku niesu nič moc na pohon najlepšie je kúpiť rovno akupack a je to alebo jednotlié články a vyskladať si to.Na ten motor sa môže tiež pripojiť aj 8 článok čo je pri okolo 10V pri plne nabitých mám to odskúšane len motor musí byť dobre chladený.Dvojlistá vrtuľa je skôr určená na poloponor ako na plno môže to spôsobiť,že pri vyšších rýchlostiach bude nasávať vzduch a stratí rýchlosť alebo bude nestabilna a bude sa preklápať na stranu,ale nieje až tak strašné ťiež mám v lodi dvojlistú vrtuľu a jazdí celkom dobre a spomínané problémy sa dajú rychlo riesiť buď kormidlom alebo spomalením.Ale ak chcete experimentovať tak možno by bola dobrá aj trojlistá vrtula priem. 30mm.
Zdenek
Možná je při nízkých rychlostech málo účinné kormidlo - kromě varianty, kterou zmínil Snek a s kterou se už mnoho udělat nedá.T.Vilcsek píše:Děkuji všem, kteří mi poradili co se týká šroubu a baterek.
...Navíc při nízkých rychlostech ujíždí do buku (jako když máte na autě v zimě letní gumy) a přitom na povely kormidla poslouchá...
to ujíždění je dáno tvarem trupu. Půdorysně klínový trup bude jezdit vždy divně, couvání bude tragédie.T.Vilcsek píše:...Navíc při nízkých rychlostech ujíždí do buku (jako když máte na autě v zimě letní gumy) a přitom na povely kormidla poslouchá. Možná by i s tímto ta změna posunutím hřídele pomohla.
To byl zase nápad... Se při presouvání příspěvků cosi zvrtlo, až jsem byl rád, že jsem zachránil alespoň holý text. Výsledek je k vidění zde:MB/RomanT píše:Láďo- založ nové téma a vrzni tam poslední příspěvky o baterkách......za BFU děkuji
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.????????? Nechápu na co se ptáš, co chceš vědět. Chceš po mě odpověď anebo se naopak nemám do toho moc "odborně" plést....? Zkus to víc rozvést.T.Vilcsek píše:Tady se mělo pokračovat regulátorem ze stavebnice.
Nemělo jí o dotazy typu co mám koupit.
SH by zde pravděpodobně měl přízpěvky k kvalitě, která není až tak běžná. "Nutil" bych ho do rozboru zapojení.
Ty části byly sice vytržené z kontextu, ale přesunuté do samostatného tématu, na které jsem sem dal odkaz. O žádných dalších úpravách tématu nevím, pokud nepočítám odmazání proseb o přesunutí části příspěvků.T.Vilcsek píše:Přesunutí částí by mi nevadilo. Primitivním způsobem se to dá vracet zpátky.
Toto vlákno neukončil Ladous ani Roman-T, ale někdo jiný.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.