Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pohon FSR

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Victronix

Pohon FSR

Příspěvek od Victronix »

Ahoj,
jsem nováčkem v RC lodích.

Koupil jsem trup FSR-V 6,5 MVVS CUP lodi 82cm x 30cm.

Jsem spíše letecký modelář, ale chci zkusit i loďku.
Potřebuji, ale poradit s pohonem. U letadel máme pro usnadnění výběru vrtule, třífázového motoru a akumulátoru, program Drive Calc. V programu si vyberete z databáze motor, akumulátor a vrtuli, a program spočítá přibližný odebíraný proud, výkon, rychlost, tah. Existuje něco takového i pro lodě?

Například: Do své lodi bych dal motor, který má 1900kV, 75A, 4-článek LiPol = 14,8V. Jaký mám zvolit lodní šroub? Nebo mám ubrat článek Lipol a potom jaký lodní šroub? Motor je vhodný? Jsem z toho tumpachový.
Chtěl bych aby loď nebyla chcíplá. Aby klouzala běžnou rychlostí jakou se tyto lodě pohybují.
Zkoumal jsem i toto https://www.mo-na-ko.cz/lode-postup.htm#rychlost ,ale bohužel jsem to moc nepochopil, protože mi tam chybí jednotky a trošku širší rozepsání.
Díky za vše, čeho bych se mohl chytnout.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Pohon FSR

Příspěvek od ladous »

Podobný program pro lodě neznám. Nerad to říkám, ale na zdejším DF se mnoho odborníků na rychlostní modely nenachází, proto odkážu na konkurenci:
http://rcrebels.cz/forum
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
ZBl

Re: Pohon FSR

Příspěvek od ZBl »

Zdravím. Sice nejsem expert, aůe kdysi jsem našel a stáhnul jeden prográmek (ve skutečnosti spreadsheet v Excel-u) Bohužel si nepamatuju, kde jsem to stáhnul a přílohu sem vložit neumím. Proto se pokusím prostřdnictvím SZ.
Kdyby to nevyšlo, pošli mi svůj E-mail.
Zdenek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“