Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Co chystáte do 2010?

Všechno co nezapadá do předešlých kategorií a přeci jen se to týká modelařiny.
MB/RomanT

Re: Co chystáte do 2010?

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj, jsem tvor zvědavý a tak se jen tak ptám....nechci ani popis, ani fotku, jen prostě pokec...
například jsem pochopil že u Ingoustů se chystá další parádní loď.
Já znovuzrozuji škunýreček-nestojí to za řeč- chystám se Přefikovi dodělat světla a pomalu se pustit do parníčku(jednoválec)....z letadel další depronovou SE5a,možná stihnu něco poopravit na stařešinách co se kde polámalo....a bazén v Mostě je za rohem........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ona existuje neseriozní loď? Jako že třeba nejede kam chceš?? Jinak ta tvoje ponorka je taky pěkná....
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Stan Tug 1405 od Damenu, konkrétně to bude Fenlander, působící v přístavu Wisbech.
Jestli bude parádní ... to těžko, ale musí makat do Mostu (délka cca 65cm, tedy bude do lehkého TT).
Zachovejte paniku :-)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V mém podání to bude spíše seznam časově nesplnitelných snů:
- definitivně dotáhnout Watergeus do stavu, aby splnil pravidla pro TT
- postavení "oldtimer" stavebnice plachetnice Flying Dutchman
- paroplachetník Curacao - dnes dorazil plán z Holandska a vypadá celkem použitelně

Jinak jediný opravdový závazek na rok 2010 mám ten zúčastnit se s nějakým parníčkem alá Jirka Vyžlovky, sehnat modely na výstavu v Milevsku a dotáhnout do zdárného konce založení KLoM Písek.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Nalim

Příspěvek od Nalim »

1.Předláždit dvůr
2.Nová králíkarna
3.Plot asi tak 50m
4.Přístřešek pro auto
6.Dodělat Bravehearta
;) ;) ;)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Joe

Příspěvek od Joe »

Ještě nevím, ještě jsem neobdržel seznam od manželky
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Do TT v Mostu trochu vyšlechtit TR - 567, tlačák z Vltavy.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

No vida, sejdeme se u Nalima na brigádě, pokecáme ,ženy dodají seznam,....dobrý nápad, ne?Kolik místa bude pod přístřeškem? A 567 není spíš Chvaletičák?-tedy Labe? Dnes jezdí všechny všude, ale tuzemské se označovaly 4.. a Chvaleťáci 5.. Na praxi jsem jezdil 439 tuzem, kpt. "Kvakin"-což není vůbec důležité, je to cca 27 let...
Nalim

Příspěvek od Nalim »

RomanT píše:No vida, sejdeme se u Nalima na brigádě, pokecáme ,ženy dodají seznam,....dobrý nápad, ne?Kolik místa bude pod přístřeškem?
Nápad je to vynikající :lol: Ale záleží kolik žen dodá seznam,aby jsme nezačali na jaře a kočováním po všech kdo se zůčasní brigády neskončili na podzim :lol: :lol:
ps:místo pod přístřeškem na dvě auta nejstarších synů :cool:
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Tatka

Příspěvek od Tatka »

RomanT píše:No vida, sejdeme se u Nalima na brigádě, pokecáme ,ženy dodají seznam,....dobrý nápad, ne?Kolik místa bude pod přístřeškem? A 567 není spíš Chvaletičák?-tedy Labe? Dnes jezdí všechny všude, ale tuzemské se označovaly 4.. a Chvaleťáci 5.. Na praxi jsem jezdil 439 tuzem, kpt. "Kvakin"-což není vůbec důležité, je to cca 27 let...
Jo jo, bejvalej Chvaleťák, teď jezdí snad pro Čepro a tlačí před sebou vanu plnou čutor.... tedy nádrží. Označení TR-567 zůstalo.
komodor

Příspěvek od komodor »

Staviam Schnellboot S-100 od Italeri a prerábam ho do RC verzie. http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=129
romank52

Příspěvek od romank52 »

Hmmmm, ja mám tu istú stavebnicu na skrini. Ale ešte som ju ani poriadne neotvoril. Ale bola za 100E, no nekúpiš to? V 2010 sa na vodu určite nedostane :( , ale so stavbou určite začnem :)
Naposledy upravil(a) romank52 dne pát pro 04, 2009 12:58, celkem upraveno 1 x.
komodor

Příspěvek od komodor »

Pekná loď, príjemná a pohodová stavba. Doporučujem. Moja ma vyšla na 130,-Euro+cena leptov. Ale keďže sa mi dosť páčila, tak som do nej investoval.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Fascinuje mě, jak ingoust dokáže zamaskovat loď na stole......od podkladu k nerozeznání :-) někdy by se mi to hodilo, aby žena přehlídla co zrovna dělám.....
msob

Příspěvek od msob »

RomanT píše:Fascinuje mě, jak ingoust dokáže zamaskovat loď na stole......od podkladu k nerozeznání :-) někdy by se mi to hodilo, aby žena přehlídla co zrovna dělám.....
Romane - třeba zamaskovat "berušku" na gauči?? :D

A jinak já chci do příštího roku uschopnit VENTUS 2 bx 2600mm a 1500g :)
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Vidím že přibude nový springoš, za sebe musím říci že jsem znovu zálétl NIKa se stříďáčkem a dělám mu lyže..........FŠAK SYPE, NE?
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Práce v loděnicích zastaveny na úkor prací v letadlicích (jak nazvat výrobu letadel?)- Nik má plovákolyže a čekám na světlo......o weekendu zalítám......a spustím znovu loděnici..ale opatrně, to máte: stromeček,najít stojánek,upravit kmen, zkontrolovat světýlka, nevíte kde je krabice č.4 s ozdobičkami??,dokoupit drobnosti, zajít za známými, vysvětlit ženě že do zamrzlých ostřikovačů se nemrz leje před mrazy.....je toho dost...
jaroj

Příspěvek od jaroj »

RomanT píše:Práce v loděnicích zastaveny na úkor prací v letadlicích (jak nazvat výrobu letadel?)- ..........
Hangár přece, případně výrobní hala :-)
Zachovejte paniku :-)
Zyrtec MT

Příspěvek od Zyrtec MT »

U nas to Dedmaroz vymyslel vskutku netradicne ......... chcel som Queen Mary 2 ... ale z toho zislo.
V miestnom modelarskom obchode mi predajca hodil taku cenu ako v najdrahsej stvrti v Moskve
takze sme sa rozlucili s tym ze ja QM 2 chcem ale on z ceny nepusti ... tak som mu ju nechal .
Je sukromnik a niekedy sa s nim vyjednavat da ... skoda ze teraz nic z toho .....
Miesto toho som ale pred casom nadabil na jeden planik krasnej lode .........
Bocnokolesovy parny remorker A. Lanna.
Oci videli, srdce zaplesalo, a dal som sa do toho ..... material suciastky planik lepidla farby
vsetko je uz zostavene v jednej velkej skatuli a caka na spravny okamih.
Cele som si to vymyslel ako stavebnicu takze je vsetko narysovane prepocitane ..........

Par tech. info:
Material: balsa, smrekove listy, plast, preglejka - tradicna stavba
Dlzka: 85 cm
Sirka: 12/ 20 cm
Vyska: 10 cm
Hmotnost a vytlak: netusim zatial
Pohon: prevodovka z tanku + elektromotor, 1 x servo

Tak prave toto mam pripravene zpojazdnit na sezonu 2010, casu malo dufam ze stihnem ......... Z.
Ako sa vola najznamejsie vychodniarske lepidlo ............................... ?

PRIONDZIM :)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Zyrtec MT píše:U nas to Dedmaroz vymyslel vskutku netradicne ......... chcel som Queen Mary 2 ... ale z toho zislo.
V miestnom modelarskom obchode mi predajca hodil taku cenu ako v najdrahsej stvrti v Moskve
takze sme sa rozlucili s tym ze ja QM 2 chcem ale on z ceny nepusti ... tak som mu ju nechal .
Je sukromnik a niekedy sa s nim vyjednavat da ... skoda ze teraz nic z toho .....
Miesto toho som ale pred casom nadabil na jeden planik krasnej lode .........
Bocnokolesovy parny remorker A. Lanna.
Oci videli, srdce zaplesalo, a dal som sa do toho ..... material suciastky planik lepidla farby
vsetko je uz zostavene v jednej velkej skatuli a caka na spravny okamih.
Cele som si to vymyslel ako stavebnicu takze je vsetko narysovane prepocitane ..........

Par tech. info:
Material: balsa, smrekove listy, plast, preglejka - tradicna stavba
Dlzka: 85 cm
Sirka: 12/ 20 cm
Vyska: 10 cm
Hmotnost a vytlak: netusim zatial
Pohon: prevodovka z tanku + elektromotor, 1 x servo

Tak prave toto mam pripravene zpojazdnit na sezonu 2010, casu malo dufam ze stihnem ......... Z.
Nechcem ti do toho moc kecať, ale práve to, že netušíš výtlak tej lode (modelu), môže spôsobiť dosť výrazné sklamanie ...

Ak sú údaje uvedené na pláne z modelára správne, tak ponor skutočnej lode je 0,5 m.

Z tebou uvedných rozmerov vychádza, že to plánuješ v mierke cca 1/28 . Z toho vychádza ponor modelu 17 mm. Ak nahrubo spočítaš z rozmerov 8,5 x 2 x 0,17 = 2,8 dm3( kg) . Keďže sa loď samorejme zužuje smerom dopredu aj dozadu, optimisticky môžeš odhadnúť výtlak na 1,5 - 1,7 kg. A to je ten problém.

Za prvé dosť pochybujem, že sa ti to celé podarí urobiť tak ľahké, že sa zmestíš do tej váhy. Skús si spraviť váhový rozbor komponentov ( baterky, motor, prevodovka, ...).

Za druhé - väčšinu hmotnosti budeš mať nad čiarou ponoru, čiže loď silne nestabilna, a bude riziko prevrátenia a za tretie, kolesové remorkéry vo všeobecnosti majú pomerne zlé plavebné vlastnosti, a špeciálne riečne.

Ak na tom modeli trváš, urob to o dosť väčšie, alebo prekonštruuj trup tak, aby ponor a tým aj výtlak vyšiel väčší.

Ale ináč lodička je to pekná :-)
PeterP
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Loď je to pěkná- pokud to bude lehoučké, vejde se i do měřítka, nebo 2 cm přidá pod čarou ponoru- jako u plachetnic....
SH

Příspěvek od SH »

1.5 kg je v pohodě... jenom to chce myslet na váhu a nedělat všechno jako pancéřované. A baterky taky můžou být i jiné než Pb... :)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

... Material: balsa, smrekove listy, plast, preglejka - tradicna stavba ...

Ja netvrdím, že sa sa to nedá urobiť komplet do 1,5 kg, len pokiaľ si človek neuvedomí súvislosti, pri 85 cm lodi ta váha pri klasickej stavbe pribúda rýchlo.
Olovený aku, to do takejto lode by ma asi nenapadlo. :-)
Ešte aj lipolky budú dobré :-)

Asi by som radšej nepokúšal osud a zvačšil objem trupu pod čiarou ponoru. Má to jednoduché tvary ...
PeterP
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

na MH jsem se potkal sestejnou lodí , pro vitrinku měla správný tvar trupu v měřítku(netuším kolik bylo měřítko ale lo´d byla asi 50cm dlouhá),pro plavbu se pod trup umistovala deska z balzy sloužící jako přídavný plovák který stejně není pod trupem vidět. pohon byl na 3V z čínské hračky ovládání 2 kanálem.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Zyrtec MT

Příspěvek od Zyrtec MT »

Vytvoril som diskusne tema k parniku LANNA
Poprosil by som aby pripadne dalsie prispevky boli pisane prave tam predsa tu sa temuje o niecom inom.
Taktiez ziadam MODeratora aby prispevky smerovane k tomuto modelu presunul Diky.
Zyrtec
Ako sa vola najznamejsie vychodniarske lepidlo ............................... ?

PRIONDZIM :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Obecná modelářská diskuse“