Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Merrimack klub
Re: Merrimack klub
Dobrý den
Dovoluji si Vás pozvat na naše nové stránky klubu Merrimack.
www.merrimack.unas.cz
Stránky jsou pořád ve výstavbě, tedy omluvte drobné nedostatky.
Na stránkách bude k vidění informace o našem klubu, fotogalerie s odkazi na videa z akcí, různá rady a mnoho dalšího a užitežného pro modeláře...
S pozdravem:Nový
Dovoluji si Vás pozvat na naše nové stránky klubu Merrimack.
www.merrimack.unas.cz
Stránky jsou pořád ve výstavbě, tedy omluvte drobné nedostatky.
Na stránkách bude k vidění informace o našem klubu, fotogalerie s odkazi na videa z akcí, různá rady a mnoho dalšího a užitežného pro modeláře...
S pozdravem:Nový
Byl bych moc rád, když mi zde napíšete, třeba co očekáváte od techto stránek, či co zde chcete sledovat, pokusím se stránky tímto zlepšovat a doplňovat...
Když vynechám malý stesk, že jsem kvůli prohlédnutí všech sekcí webu musel zapnout můj neoblíbený IE, tak bych měl snad jen těchto pár postřehů:
po kliknutí na kontaktní e-mail se do kolonky příjemce zprávy dostane špatný formát e-mailové adresy
- úvodní menu stránky zabírá na můj vkus až moc velký prostor
- v sekcích o nás a z akcí bych očekával třeba i něco z historie
po kliknutí na kontaktní e-mail se do kolonky příjemce zprávy dostane špatný formát e-mailové adresy
- úvodní menu stránky zabírá na můj vkus až moc velký prostor
- v sekcích o nás a z akcí bych očekával třeba i něco z historie
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Historie bude přidána, zatím jsem to udělal jen jako základ, do kterého budu stavět dál...
email ještě opravím, je to vše čerstvé a vše se bude opravovat a doplňovat.
To že se www špatně zobrazují ve firefoxu a opeře, to vím, ovšem nejsem webmaster, který dělá stránky denně, tedy jsme rád, že fungují alespoň takto...
Historie bude vložena z předešlích akcí a u položky O nás bude historie klubu.
email ještě opravím, je to vše čerstvé a vše se bude opravovat a doplňovat.
To že se www špatně zobrazují ve firefoxu a opeře, to vím, ovšem nejsem webmaster, který dělá stránky denně, tedy jsme rád, že fungují alespoň takto...
Historie bude vložena z předešlích akcí a u položky O nás bude historie klubu.
Tedy neprohlédl jsem si nic, jen první stranu. V linuxu IE nemám.
Když koukám do kódu, tak se ani nedivím, že to nefunguje, FrontPage není editor, ale vyráběč paskvilu.
Pokud je už nutné používat WYSIWYG editor, co třeba NVU (http://www.czilla.cz/produkty/nvu/)?
Jarda
Když koukám do kódu, tak se ani nedivím, že to nefunguje, FrontPage není editor, ale vyráběč paskvilu.
Pokud je už nutné používat WYSIWYG editor, co třeba NVU (http://www.czilla.cz/produkty/nvu/)?
Jarda
Zachovejte paniku :-)
FrontPage jsem pustil jen jednou, pote co jsem zjistil, ze mi z kodu smazal pri ulozeni pulku mych java scriptu, jsem ho ihned radeji odinstaloval a tenhle SW na muj PC nesmi. Takze rozhodne nedoporucuji - nehlede na to ze to pak funguje jen v IE a jak znam MS, tak ani to neni jiste v ktere verzi (momentalne se dost lisi 6, a 7+8). Stranky jsem si take bohuzel neprohledl...
Zprovoznění stránek mně pozitivně zaujalo. Už delší dobu jsem věděl o existenci klubu a zajímalo mně se o jeho aktivitách dozvědět víc. Pokud pominu technické problémy, stránky se mi celkem líbí. Co bych uvítal je větší podrobnost (více fotek a technických informací o modelech) což je ovšem otázka času (nejde všechno hned, dá se očekávat postupné doplňování obsahu) či ochoty prozrazování know how.
Naprosto ve všem souhlasím, jde jen o to, že hmtl moc neznám, tedy tvořím přes podobný program...
je teď jen otázka, když budu chtít stránky zachovat a začít pracovat v jiném programu, tak co stím... už toto téma diskutuji s kolegou, nevím zda to jde...
Vím že je to k ničemu, když to v ostatních prohlížečích nefunguje tak jak má, ale zatím já víc nesvedu, musím koupit program a začít asi znovu, nevím to zatím sám...Pro začátek toto stačí a lidé, kteří se budou opravdu chtít na naše stránky podívat prozatím musí přes internet explorer.
je teď jen otázka, když budu chtít stránky zachovat a začít pracovat v jiném programu, tak co stím... už toto téma diskutuji s kolegou, nevím zda to jde...
Vím že je to k ničemu, když to v ostatních prohlížečích nefunguje tak jak má, ale zatím já víc nesvedu, musím koupit program a začít asi znovu, nevím to zatím sám...Pro začátek toto stačí a lidé, kteří se budou opravdu chtít na naše stránky podívat prozatím musí přes internet explorer.
Moc mě těší že se stránky líbí...
je pravdou, že to zabere strašně času, tedy vše chce svůj čas a vše bude doplněno a upravováno, vím že se mi mě osobně hodně lidí ptalo, zda máme www stránky a já jim maximálně řekl že ne.
Proto už jsem já sám stím chtěl něco udělat a alespoň jsem měl tu snahu a pokusil se o nějaký základ. Tedy pracuji na www každý den, tedy na techto stránkách bude k vidění asi vše, co se od nich čeká.Chvka trpělivosti a vše tam postupně budu vkládat, nebudou chybět anio videa přímo na stránkách, už jedno video je možné vidět, jen se nezobrazuje obrázek videa.
je pravdou, že to zabere strašně času, tedy vše chce svůj čas a vše bude doplněno a upravováno, vím že se mi mě osobně hodně lidí ptalo, zda máme www stránky a já jim maximálně řekl že ne.
Proto už jsem já sám stím chtěl něco udělat a alespoň jsem měl tu snahu a pokusil se o nějaký základ. Tedy pracuji na www každý den, tedy na techto stránkách bude k vidění asi vše, co se od nich čeká.Chvka trpělivosti a vše tam postupně budu vkládat, nebudou chybět anio videa přímo na stránkách, už jedno video je možné vidět, jen se nezobrazuje obrázek videa.
PetrP píše:Zprovoznění stránek mně pozitivně zaujalo. Už delší dobu jsem věděl o existenci klubu a zajímalo mně se o jeho aktivitách dozvědět víc. Pokud pominu technické problémy, stránky se mi celkem líbí. Co bych uvítal je větší podrobnost (více fotek a technických informací o modelech) což je ovšem otázka času (nejde všechno hned, dá se očekávat postupné doplňování obsahu) či ochoty prozrazování know how.
Program nemusíš kupovat žádný. Stačí si pročíst pár návodů, jak psát jednoduchý web v HTML a poté pomocí nějakého editoru zkusit poskládat HTML tagy k sobě.Merrimack píše:Vím že je to k ničemu, když to v ostatních prohlížečích nefunguje tak jak má, ale zatím já víc nesvedu, musím koupit program a začít asi znovu, nevím to zatím sám...
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=tagy
http://www.jakpsatweb.cz/html/
Jako editor lze použít klasický poznámkový blok (Notepad), ale tam je to otročina. Lepší je se poohlédnout po některém z editorů, jako jsou PS Pad http://www.pspad.com/cz/, Golden HTML editor http://www.slunecnice.cz/sw/golden-html-editor/ a mnohé jiné. Jejich předností je to, že barevně odliší text od HTML tagů a lépe naleznou chybu.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Vím, že psaní v editoru je asi nejlepší, ale ovšem pro mě je to něco jako tabu. Než se naučím psát v editoru v podobě html, to už tyto stránky budou hotové, tedy spíše je pro mě lepší, stáhnout nebo koupit program, kde se vkládají přímo buňky atd... to zvládnu za 2 noci. v front page, to mi nedělá problém, tedy spíše bych chtěl nejaký program, podobný front page... jelikož stím už to trochu zvládám...
Já to už párkrát zkoušel psát přes html příkazy, ale nějak mi to nešlo, k tomu, abych dal dohromady podobné stránky, bych musel znát alespoň základ html a i tak je to málo...
Nevím, ale spíše to vidím na program, který mi s tím pomůže...
Já to už párkrát zkoušel psát přes html příkazy, ale nějak mi to nešlo, k tomu, abych dal dohromady podobné stránky, bych musel znát alespoň základ html a i tak je to málo...
Nevím, ale spíše to vidím na program, který mi s tím pomůže...
ladous píše:Program nemusíš kupovat žádný. Stačí si pročíst pár návodů, jak psát jednoduchý web v HTML a poté pomocí nějakého editoru zkusit poskládat HTML tagy k sobě.Merrimack píše:Vím že je to k ničemu, když to v ostatních prohlížečích nefunguje tak jak má, ale zatím já víc nesvedu, musím koupit program a začít asi znovu, nevím to zatím sám...
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=tagy
http://www.jakpsatweb.cz/html/
Jako editor lze použít klasický poznámkový blok (Notepad), ale tam je to otročina. Lepší je se poohlédnout po některém z editorů, jako jsou PS Pad http://www.pspad.com/cz/, Golden HTML editor http://www.slunecnice.cz/sw/golden-html-editor/ a mnohé jiné. Jejich předností je to, že barevně odliší text od HTML tagů a lépe naleznou chybu.
Bohužel sám nemám čas, ale troufnu si říci, že napsání současné podoby webu do HTML nezabere déle než nějakých 10 hodin i se čtením manuálů.
Ideální by bylo se obrátit na studenty gymnázia, kteří mají často podobný úkol a své weby uměle zaplňují zbytečnostmi, jen aby pak dostali dobrou známku. Po odevzdání učiteli web většinou zaniká. Sám jsem za 9 let na internetu takových jednoúčelových webů pro potřeby školní výuky vytvořil nejméně pět.
Ideální by bylo se obrátit na studenty gymnázia, kteří mají často podobný úkol a své weby uměle zaplňují zbytečnostmi, jen aby pak dostali dobrou známku. Po odevzdání učiteli web většinou zaniká. Sám jsem za 9 let na internetu takových jednoúčelových webů pro potřeby školní výuky vytvořil nejméně pět.
jak psal Jaroj NVU je free a je WYSIWYG to je jako frontpage
další možnost je použít nějaký redakční systém jsou i free a nemusíš se zabývat tvorbou stránek ale jen obsahem.,
Ladousi jak můžeš někomu kdo neumí html nabízet editor jako je PS Pad a podobný.
další možnost je použít nějaký redakční systém jsou i free a nemusíš se zabývat tvorbou stránek ale jen obsahem.,
Ladousi jak můžeš někomu kdo neumí html nabízet editor jako je PS Pad a podobný.
Je ale maličký problém, já mám operační systém Vista, tedy tento program to nepodporuje.... teď jsem na to koukal. Tedy co já vím, tak Visty nejsou zrovna oblíbené, ale mě zatím sedí... no ale to neřeší problém.Ante píše:jak psal Jaroj NVU je free a je WYSIWYG to je jako frontpage
Mě spíše te´d hodně zajímá, zda jdou použít současné www a otevřít je v novém programu, ve kterém to budu dělat, ovšem předpokládám, že to nebude fungovat a bude to celé rozhozené, tedy je pak možná lepší začít od začátku a v novém programu.
Nemám to teď kde odzkoušet, ale nevidím důvod, proč by pod Vistama nejel (ostatně autor překladů Mozilly říká, že ano - http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=23102)Merrimack píše:Je ale maličký problém, já mám operační systém Vista, tedy tento program to nepodporuje.... teď jsem na to koukal. Tedy co já vím, tak Visty nejsou zrovna oblíbené, ale mě zatím sedí... no ale to neřeší problém.Ante píše:jak psal Jaroj NVU je free a je WYSIWYG to je jako frontpage
Mě spíše te´d hodně zajímá, zda jdou použít současné www a otevřít je v novém programu, ve kterém to budu dělat, ovšem předpokládám, že to nebude fungovat a bude to celé rozhozené, tedy je pak možná lepší začít od začátku a v novém programu.
Současná varianta otevřít půjde, ale bude to rozházené, o tom není pochyb. Z kódu je třeba vyházet tak 2/3 (většina je tam nanic, prostě M$ a zbytek nahradit něčím normálním). Vzhledově to jistě může vypadat zcela stejně.
Osobně bych začal znova a překopíroval čisté texty. Otázka je, jak to bude rozsáhlé, pokud pár stránek, tak klidně tímto způsobem.
Ale pokud to bude mít třeba padesát stránek, nechtěl bych měnit menu, vzhled ... (stále stejné informace jsou napsané na padesáti místech - např tady na monaku Keba všude přidal nahoru banner na TT, myslíš, že to měnil v tisíce stránkách co tu jsou), poohlédl bych se po nějakém hotovém redakčním systému. Jsou jich tuny. Od těch co musím sám zprovoznit až po ty, co jedou sami na nějakém hostingu webstránek.
Zachovejte paniku :-)
Tak že, stáhl jsem si nějaká html editor a zatím jsem z toho trochu vedle, ale myslím že to zvládnu, počítám 2 noci stáveného času, a pochopím tento program. Jen si na to zviknout, nic víc...Frontpage mi seděl no, už jsem se v tom vyznal, ale vypadá to že toto bude stejné, jen je to vše jinak rozmístěno a mám v tom chaos, to co jsem dělal v frant page chvilku, v tomto programu chvilku potrvá.jaroj píše:Nemám to teď kde odzkoušet, ale nevidím důvod, proč by pod Vistama nejel (ostatně autor překladů Mozilly říká, že ano - http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=23102)Merrimack píše:Je ale maličký problém, já mám operační systém Vista, tedy tento program to nepodporuje.... teď jsem na to koukal. Tedy co já vím, tak Visty nejsou zrovna oblíbené, ale mě zatím sedí... no ale to neřeší problém.Ante píše:jak psal Jaroj NVU je free a je WYSIWYG to je jako frontpage
Současná varianta otevřít půjde, ale bude to rozházené, o tom není pochyb. Z kódu je třeba vyházet tak 2/3 (většina je tam nanic, prostě M$ a zbytek nahradit něčím normálním). Vzhledově to jistě může vypadat zcela stejně.
Osobně bych začal znova a překopíroval čisté texty. Otázka je, jak to bude rozsáhlé, pokud pár stránek, tak klidně tímto způsobem.
Ale pokud to bude mít třeba padesát stránek, nechtěl bych měnit menu, vzhled ... (stále stejné informace jsou napsané na padesáti místech - např tady na monaku Keba všude přidal nahoru banner na TT, myslíš, že to měnil v tisíce stránkách co tu jsou), poohlédl bych se po nějakém hotovém redakčním systému. Jsou jich tuny. Od těch co musím sám zprovoznit až po ty, co jedou sami na nějakém hostingu webstránek.
Výsledek bude stát ale za to, chci aby to fungovalo všem a tak web klubu byl viditelný pro všechny a všichni ho mohli sledovat.
Pokusím se co nejdříva stránky zprovoznit tak, aby to všem chodilo...
- petr hájek
pěkný počin ,
jen se bojím budoucnosti ......aby to opět nesklouzlo k textům typu : ,,jak jsem si málem ustřelil prsty,,
či aby to opět nebylo: ,,porady za peníze -kupte si manuál,,.
jen se bojím budoucnosti ......aby to opět nesklouzlo k textům typu : ,,jak jsem si málem ustřelil prsty,,
či aby to opět nebylo: ,,porady za peníze -kupte si manuál,,.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Tak jsem si dělal maličko přehled, ohledně problému zobrazování webu, ale zjistil jsem, že bez znalostí HTML A CSS nemá cenu přemýšlet o jiných programech, protože to nebude o moc leší, každý vyhledavač stránku čte jinak, tedy problém tak jako tak. Tedy závěr toho je ten, že stránky budu nadále asi budovat v programu front page a časem ve volném času se začnu pomalu učit HTML příkazy a budu vytvářet naprosto nové www stránky.
Já mám své stránky vytvářené v programu "DFM2HTML" a jsem s ním spokojený a taky jsem o vytváření stránek skoro nic nevěděl. Program je free, umí CCS a je i ve slovenštině.
Tady je na něj odkaz http://www.dfm2html.com/
Petr
Petr
Merrimack:
- text "....za účelem ukázat lidem něco, co ještě nikdy neviděli..." mi tak nějak vyvolal asociace na cirkus - uvidíte co jste ještě neviděli, uslyšíte co jste ještě neslyšeli....
- dlouhé řádky a ještě srovnané na střed se špatně čtou. Raději delší ale užší sloupeček srovnaný na levou stranu nebo do bloku...
- galerie bez popisu je pro cizí lidi o ničem. Něco to možná řekně zúčastněným ale nic lidem, co tu fotku vidí prvně.
- text "....za účelem ukázat lidem něco, co ještě nikdy neviděli..." mi tak nějak vyvolal asociace na cirkus - uvidíte co jste ještě neviděli, uslyšíte co jste ještě neslyšeli....
- dlouhé řádky a ještě srovnané na střed se špatně čtou. Raději delší ale užší sloupeček srovnaný na levou stranu nebo do bloku...
- galerie bez popisu je pro cizí lidi o ničem. Něco to možná řekně zúčastněným ale nic lidem, co tu fotku vidí prvně.
Ahoj.SH píše:Merrimack:
To co je momentálně v textu, je jen pro začátek, moc jsem nepřemýšlel co tam píšu, potřebuji jen základ, ve kterém budu pak pracovat...To vše pak bude upraveno!
Jinak s tím cirkusem je to vlastně pravda, vlastně je to cirkus!!! Nebo-li tzv divadlo na vodě, to je lepší definyce.
To zarovnání je totéž, vše podobné zatím přehlížet prosím, je to jen začátek...
Ohledně popisů fotek, fotky jsou popsány, u každé fotografie, když najedeš na obrázek, a chvilku na něm zůstaneš, zobrazí se popis. Nevím zda to není málo, ale opět je to jen začátek budování, vše chce svůj čas.
Rozhodně jsou to dobré nápady a budu se podle toho řídit.
Dík, mrknu na to, ale jak to zatím vidím, tak asi zůstanu u front page, je to program, ve kterém si troufám říci, že vněm rozumě už pracuji, mám v něm přehled a to je důležité.petrricek píše:Já mám své stránky vytvářené v programu "DFM2HTML" a jsem s ním spokojený a taky jsem o vytváření stránek skoro nic nevěděl. Program je free, umí CCS a je i ve slovenštině.
Petr
To že www se občas špatně zobrazuje, není problém jen front page, ale celého html kodů, bez něj, to stejnak bude vždy problém, musím se naučit html příkazy a pak to snad rozchodím i pro filezilu a jiné prohlížeče
Co k tomu napsat. Myšlenka dobrá, realizace otřesná. Zpracování jako student základní školy někdy před deseti lety...
Problém s FrontPage je ten, že to co z toho leze není validní kód dle standardů jednotlivých jazyků (html, css,...). Proto, pokud jej neopustíš, budeš generovat nevalidní kód, který Ti zobrazí slušně jen Explorer. V ostatních prohlížečích se nebudeš chytat. Proto bych se nebál a zkusil vyzkoušet některé výše uvedené editory. Jako komerční produkt není špatný Dreamweaver od Adobe. Ale je placený a určitě nebude stát málo. Pokud to s tvorbou webu myslíš seriozně, tak se stejnak do toho kodu stránky ponoříš.
K obsahu bych měl jedno - špatně vytvořené fotky. Dal jsi tam fotky v plné velikosti a ty jen zobrazením zmenšil. Na pomalých připojeních se to načítá ukrutně dlouho a stane se ti, že hodně lidí web dříve zavřou, než si něco prohlídnou. Proto vytvořit zmenšené náhledy o malé velikosti a na ně dát odkaz na obrázky v původním rozlišení. Také popis fotografií po najetí myší není šťastné řešení, chce to popis vedle fotky.
K dalším chybám se vyjadřovat moc nebudu, namátkou uvedu: špatná hlavička stránky (příliš velká), špatná typografie (zarovnání textu, použitý font), barevnost (nesoulad barev) .....
Problém s FrontPage je ten, že to co z toho leze není validní kód dle standardů jednotlivých jazyků (html, css,...). Proto, pokud jej neopustíš, budeš generovat nevalidní kód, který Ti zobrazí slušně jen Explorer. V ostatních prohlížečích se nebudeš chytat. Proto bych se nebál a zkusil vyzkoušet některé výše uvedené editory. Jako komerční produkt není špatný Dreamweaver od Adobe. Ale je placený a určitě nebude stát málo. Pokud to s tvorbou webu myslíš seriozně, tak se stejnak do toho kodu stránky ponoříš.
K obsahu bych měl jedno - špatně vytvořené fotky. Dal jsi tam fotky v plné velikosti a ty jen zobrazením zmenšil. Na pomalých připojeních se to načítá ukrutně dlouho a stane se ti, že hodně lidí web dříve zavřou, než si něco prohlídnou. Proto vytvořit zmenšené náhledy o malé velikosti a na ně dát odkaz na obrázky v původním rozlišení. Také popis fotografií po najetí myší není šťastné řešení, chce to popis vedle fotky.
K dalším chybám se vyjadřovat moc nebudu, namátkou uvedu: špatná hlavička stránky (příliš velká), špatná typografie (zarovnání textu, použitý font), barevnost (nesoulad barev) .....
Nechápal jsem o jakých fotografiích mluvíte, protože v Opeře se zobrazuje pouze úvodní stránka a místo tlačítek na další stránky pouze prázdný rámeček. Musel jsem si to otevřít v IE (který ze zásady vůbec nepoužívám) abych viděl i to ostatní. Radím Ti předělej ty stránky co nejdřív, dokud tam skoro nic nemáš. Později se Ti už do toho nebude chtít.
Petr
Petr
Dobrý den
Tedy mohu jen vzdělit, že klubové stránky Merrimack jsou zcela překopané od základu a tentokrát v naprosto jiné kvalitě, doporučuji stránky sledovat, bude zde hodně fotografii z akcí a mnoho jiného...
www.merrimack.unas.cz
Tedy mohu jen vzdělit, že klubové stránky Merrimack jsou zcela překopané od základu a tentokrát v naprosto jiné kvalitě, doporučuji stránky sledovat, bude zde hodně fotografii z akcí a mnoho jiného...
www.merrimack.unas.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek