Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Key Biscayne

Všechno co se týká rychlých závodních člunů všech kategorií.
Odpovědět
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Key Biscayne

Příspěvek od ladous »

Máte někdo zkušenosti s modelem Key Biscayne od firmy Graupner, respektive s pohonem pomocí spalovacího motoru? Ptám se, protože jsem sám použil motor MVVS 3,5 ccm Marine a zdá se mi, že model je silně přemotorován. Už na volnoběh to skoro létá. V případě ubrání plynu motor pochopitelně zhasne, a tak nemohu regulovat rychlost (to by z toho pak byla spíš střela země-vzduch).
Vůbec si neumím představit použití doporučovaného motoru OS MAX 5,23 ccm (předpokládám, že je o hodně výkonnější).
Už jsem uvažoval dát do trupu další zátěž, jenže není kam. :cry:
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Cožpak se zde nenajde jediný člověk, který by se zabýval "spalováky" :cry: ?
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Guest

Příspěvek od Guest »

Zabávám se sice elektrem(nemem garáž a v obýváku by spalovák nebilo to pravý ořechový), ale skoušel jsi se zamyslet nad použitím aktivní spojky?! Třeba dva kotouče z korku.jeden na pevno na motor. hřídely a druhý pohyblivý na lodním šroubu tlačeným k 1. kotouči pérem ovladaném servem( tedy pokud máš k dispozici 3kanál)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

... tlačeným k 1. kotouči pérem ovladaném servem ...
Což o to, další kanál k dispozici mám, ale nedovedu si představit, že bych někde za slušné peníze sehnal servo, které by si s takovou silou poradilo (muselo by přeci přetlačit hodně silnou pružinu) :cry:.

Dalším problémem by byla samotná spojka z korků - to co u elektromotorů spolehlivě stačí na přenesení výkonu, tak by u spalovacího motoru asi nepřečkalo více jízd (možná ani start).

Takže stále jsem rád za každou radu, ale spíše bych se přimlouval za rady z praxe a ne jen za neověřenou teorii... ;)
Guest

Příspěvek od Guest »

Nazdar
donedávna jsem dělal jako kolej č. 2 ( Č.1-MONSTERTRUCKY-NITRO-TED REVO) elektro lodě a ted nitro. 1) odstředivá spojka-radím min. 2 paknovou carbon 2) trimovací klapky-e-shop-má dobré ceny 3) velká laborace s lodním šroubem-průměr/stoupání 4) nevím jestli Key má ponořený nebo poloponořený šroub ani neznám ostatní parametry 5)chtělo by to detailnější pohovor :)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

... nevím jestli Key má ponořený nebo poloponořený šroub ani neznám ostatní parametry ...
V podstatě platí toto:
http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 74&Okruh=3, jen s tím rozdílem, že tam mám motor MVVS. Cením si každé rady ;).
bida

Příspěvek od bida »

ladous píše:
... nevím jestli Key má ponořený nebo poloponořený šroub ani neznám ostatní parametry ...
V podstatě platí toto:
http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 74&Okruh=3, jen s tím rozdílem, že tam mám motor MVVS. Cením si každé rady ;).
máš tam jaký šroub?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Vzhledem k času, který uplynul od původního dotazu, jsem již problém odhalil. Sestava motoru a lodního šroubu je v pořádku, ale problémem je rušení, které se při nižších otáčkách negativně projevuje...
Takže sháním odrušovací prvky a až budu mít delší seznam elektrosoučástek, tak je odněkud objednám.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Vím ,že efeserkaři používají na některých lodích převod do pomala ,jestli by\ nestálo za to ,zkusit dát převod 1:2
Cuga

Příspěvek od Cuga »

Pepa Darvaš píše:Vím ,že efeserkaři používají na některých lodích převod do pomala ,jestli by\ nestálo za to ,zkusit dát převod 1:2
Převod do pomala neeeeeeee. KEY Biscane použivá poloponořenej šroub a aby to jelo, tak se musí pořadně točit. MVVS 3,5 točí 23000, s převodem 11000, a to už je dost málo, aby se to vůbec dostalo do kluzu :-)

(Taková zajímavost, rychlé závodní Elektro lodičky točí skoro 50 000. Při přímých rychlostních závodech SAW toči motory klíďo píďo 75 000)

U FSR (kde je ponořenej šroub) se převodovka hodí, tam není třeba tolik otáček, ponořenej šroub ma jiné dynamické vlastnosti.
Naposledy upravil(a) Cuga dne úte pro 19, 2006 20:14, celkem upraveno 1 x.
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
Odpovědět

Zpět na „Rychlíci“