Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Dotaz

Všechno co se týká rychlých závodních člunů všech kategorií.
Odpovědět
sotek

Re: Dotaz

Příspěvek od sotek »

Zdravim vsechny pritomne.
Mel bych par dotazu na nejakeho lodickare, ktery by byl ochotny poradit. Podarilo se mi za 50Kc koupit docela pekny trup lodi s motorem. Ackoliv byl ve velice spatnem stavu, rekl jsem si, ze bych ho mohl zkusit dat dohromady. Jedna se o kluzak viz. odkaz:
http://users.domina.unmapped.net/sotek/ ... itemId=198
(Doufam, ze nikoho nepohorsi nynejsi vzhled, ale nemela idealni tvar (vse bylo kulate) tak jsem ho prozatimne na prvni zkousky upravil pomoci pevnych folii a rekl jsem si ze vyzaz zacnu upravovat az po castecnem vyladeni..)

Popis lodi:
Motor: SPEED 600 (chlazeny vodou)
Lodni sroub: Graupner 32.5
Baterie: SANYO N-1700SRC - 7ks
Delka: 60CM
Sirka: 25CM (nejsirsi misto), 15CM (zadek)
Hmotnost: 1.35Kg (s celkovou vybavou)

Pri jizde drzi pekne na hladine a ani vlny nedelaji problem, ale pripada mi to porad takovy celkem liny.. Chtel bych se zeptat, jestli by nekdo neporadil jak pripadne lod zrychlit..(Vim, ze je to tezky kdyz nemate predstavu o tom jak to jede, ale pokud by byl videt nejakej problem hned na prvni pohled tam mi to treba pomuze.. ;) ) Mam jeste jednu lod a vim ze lodni sroub + tvar delaji hrozne moc a neni to zadna sranda vyladit.

Neni ten lodni sroub moc malej? Nebo pouzit ty s velkym stoupanim X?? Pripadne zda na takovou lod staci tenhle motor??
Nebo jestli nepouzit poloponoreny lod sroub? A nebo jestli ma vubec cenu pokracovat ve snazeni ji zrychlit? :D

Privitam jakoukoliv radu, jak ohledne motoru, lodniho sroubu nebo uprav tvaru lodi...
Predem diky moc..

PS: Jinak myslim ze tohle forum je fakt supr, protoze jinam ma clovek (kterej se nepohybuje nekde v prostredi profesionalnich lodickaru) dost malou sanci se neco o tehle vecech dozvedet a v kramu o tom vi vzdycky velky kulovy.. ;)
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

ahoj Sotku !Jedná se o tzv.Hydro ,je to tříbodový kluzák ,mezi rychlíkáři se mu přezdívá kytara.Loď je dobrá ,v žádném případě se nemáš za co stydět ,jsme jedna rodina a kdo může pomůže.Já bych viděl problém v motoru a ve šroubu.Na tyto lodě se prodávají speciální motory asi dost drahé pro začátečníka ,ale pokud máš zájem ,určitě Ti poradí v každé modelářské prodejně.Tyto ľodě se potřebují dostat z vody na tzv.vzduchový polštář ,při dobře seřízené lodi pak jsou v kontaktu opravdu jen ty tři body ,dva plováky a šroub.Takže je to loď ,která vyžaduje motor s velkými otáčkami a dost dobrým výkonem Pepa
sotek

Příspěvek od sotek »

Mam k dispozici jeden takovej super motor, ale u nej mam trochu problem s cim ho "krmit". Ma to odber (ve vode) kolem 50A+.. A kdyz jsem to zkousel tak to bylo horsi nez lepsi.

Zkousel jsem nekde najit nejakej web na kterym by bylo vice informaci pripadne nejaky fotky o tehle kluzakach, ale nejak nic nemuzu najit. Nevite nekdo nahodou o nejakych peknych strankach?
Tyto ľodě se potřebují dostat z vody na tzv.vzduchový polštář ,při dobře seřízené lodi pak jsou v kontaktu opravdu jen ty tři body ,dva plováky a šroub
Na plovakach to vysi v pohode, ale ten zadek se bohuzel dotyka celou zadni hranou. Nijak se nepotapi, ale na tom lodnim sroubu to nevysi. Nepomohlo by kdybych to trochu prizvednul nebo zahejbal s lodni hrideli?
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

myslím ,že lodní hřídel má dobrý sklon ,problém může být i lodním šroubu,jestli jsi z Prahy na Letné ,v Korunovační sídlí prodejna www.Modelar-Vanouch.cz
Modelář Vaňouch ,když tam vezmeš loď a motor ,určitě Ti poradí.Jsou to modeláři ,kteří se s rychlíkama zabývají spoustu let a jsou ochotni Ti poradit,popř.prodat ten správný lodní šroub.Dále si myslím,že články ,které používáš ,nejsou dobré ,dnes se na takovéto lodě používají NiMh acu s kapacitou kolem 3700 mAh.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Nejsem sice rychlíkář, ale to, co Pepa Darvaš píše o personálu prodejny Modelář Vaňouch naprosto sedí. Já jsem tam přišel s plánkem na polomaketu torpédového člunu, která by měla být už dost rychlá a oni mi poradili jak s motorem, tak i s baterkama a regulátorem. Vřele doporučuji.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Rychlíci“