Zdravím členy MoNaKa.
Mám doma model lodi Hermann Marwede od Revellu, měřítko 1:72 (délka cca 64 cm) a chtěl bych ho udělat "plavací", tj. zabudovat RC vybavení, motory (model má tři lodní šrouby), servo a táhla ke kormidlům( model má tři kormidla),...Potřebuji poradit: jaké motory by jste doporučili na tuto loď, zda tři nebo jeden motor, hřídele,jak by šli udělat funkční tři kormidla ( funkční prostor cca 5 mm nad trupem a palubou??
Díky za rady.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Hermann Marwede od Revellu (1:72)
Re: Hermann Marwede od Revellu (1:72)
Ahoj
myslím že pokud napíšeš odkud jsi ,tak se určitě najde někdo v okolí který má už nějaké zkušenosti a poradí osobně. Milan
myslím že pokud napíšeš odkud jsi ,tak se určitě najde někdo v okolí který má už nějaké zkušenosti a poradí osobně. Milan
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
V tomto případě - nebude problém předělat loď na RC,jde ovšem o to jakým způsobem je řešen výlisek trupu - je-li jednolitý či sestaven ze dvou částí.V zásadě stačí motory 2 nebo i jen jeden.Serva lze použít ve verzi mini mebo micro.Kormidla mohou být plně funkční všechny tři.Další otázkou je jakým způsobem je řešena nástavba (tedy ta možnost jak jednoduše se dá do podpalubí (strojovny) dostat......no a samozřejme volby napájení......šroubu atd.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Osy kormidel udělej z mosazné tyčoviny a táhla k nim naletuj.Náhony k servu odělej lankem v bovdenu po vzoru leteckých modelářů.Shodou okolností ho také vlastním a chystám se na něm pracovat.Já dávám motory 3x280,stačily by ale 2x 180 a prostřední jen imitaci šroubu na volno.Je to přece jen lehká loď.Podle velikosti kormidel si ale myslím,že účinnost nebude nijak valná,takže to bude chtít mix motorů a kormidel.
dělám tu loď také funkční, 2 motory MIG 280/3Li 12V napájené 5 článkem NiMh, 2 kormidla-originální, žádné velké jiné, lodní šrouby 3-listé, graupner průměr 25mm cca (přesně bych se musel podívat, v případě zájmu se kouknu)
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Díky za typy a rady. Vy co ho stavíte, jak jste daleko? Jaké hřídela jste použili ( délka, průměr..)? jinak jsem z Prahy.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek