Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Anténa na lodi

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
JuraSach

Re: Anténa na lodi

Příspěvek od JuraSach »

Pro stavěnou loď kde budu ovládat pouze směr a motor jsem na inzerát zakoupil 3 kanálový přijímač. Je však řady mikro se zkrácenou anténou na délku 40 cm. Když přijímač vestavím do lodi tak ven se dostane maximálně 30 cm. Bude tato délka stačit na vzdálenosti okolo 200 metrů s vysílačem Hitec Optic 6 ? nebo by bylo vhodnější anténu prodloužit ? Raději bych použil nějakou drátovou anténu jako mají dětské hračky. Drát tak 50 cm u lodi stočený do spirály pro pružení. Jaké by bylo vaše řešení ?
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

antény se nezkracují ani neprodlužují- většinou- neb jpřijímače jsou odladěny na určitou délku .......(ale vyjímky existují)
Pro tebe je důležité: bude to fungovat tak jak to máš......tj s 30 cm vyvedených na stožárek nebo nějak tak.......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Předpokládám, že anténa na lodi by měla být v poloze vertikální aby měla co největší zisk signálu. Umístím ji tedy do nějaké vhodné trubičky. Co je však vhodnou trubičkou ? Zavrhuji měděnou, hliníkovou i grafitovou. Nejlépe mi připadá obyčejné brčko na pití. Nebo se právě pletu a mnou zavržené jsem nejvhodnější. Lodí je polo-rychlík...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

JuraSach píše:Co je však vhodnou trubičkou?
Brčko na pití postačí, též lze použít takové to od bowdenů, co se používají u táhel RC letadel.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Doma jsem prohledal šuplíky v kuchyni a nemáme žádné to "komunistické", tvrdé jak šutr a bez kloubu..tyhle doma jsou zase pěkně duhové, ale moc měkké..budu muset hledat jiný matroš...
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

kup si bovden pro ovládání kormidel u letadla a máš krásné tvrdé trubičky o dvou průměrech a většinou ještě strunu 0,5mm .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
petr hájek

osobně to ale řeším odstřižením části antény čouhající nad palubu a jejím nahrazením strunou E pro kytaru ve stejné délce. na konci napájím kuličku z cínu abych si ji nepích do oka.a pod palubou dávám zdvojenej konektorek pro spojení se zbytkem drátu antény.
řešení je jednoduché a s dosahem problém nemám ani na 27,tak na 40 i na 35 mHz
cobra

Příspěvek od cobra »

Jj - to co psal P.Hájek - je bych řekl asi nejvhodnější řešení a z dálky neruší siluetu lodi obludná bužírka.
Akorát je dost dobré si někam poznažit původní délku antény.:D
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
petr hájek

pravda cobro já mám několik smotaných fousů (ne na bradě) s cedulkou co toje za zbytek.
SH

Příspěvek od SH »

Kdysi jsem taky střihal ale zjistil jsem že je to zbytečné. Stačí přebytečnou délku smotat do osmiček tak aby nevznikla cívka.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“