Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Jaký šroub

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Ivvo

Re: Jaký šroub

Příspěvek od Ivvo »

řeším dilema... jaký šroub je nejlepší pro kortovu dýzu (neuvažuji o vlastní stavbě, takže vybírám z těchto dvou):

Obrázek x Obrázek

oba mají stejný rozměr i stoupání, max. otáčky, liší se jen šířkou a tvarem listu...

takže jaký doporučíte? ;)
Obrázek
NeJaToD team
Přema

Příspěvek od Přema »

ten vlevo
pokud to motor zvládne
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Souhlasím s Přemou.
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Zkus kouknout na http://www.raboesch.com/ Katalog 2008 (vpravo na úvodní stránce) - šrouby 149 - ty jsou určeny přímo do dýz a snad se dají i dovézt.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Tatka píše:Zkus kouknout na http://www.raboesch.com/ Katalog 2008 (vpravo na úvodní stránce) - šrouby 149 - ty jsou určeny přímo do dýz a snad se dají i dovézt.
Super o těch jsem nevěděl. Ty dva nahoře jsou taky od Raboesch a jsou ze stránek www.modelylodi.cz.. už od nich jeden mám a tak jsem chtěl zkusit další... třeba ho budou umět objednat taky...
Díky za tip
Obrázek
NeJaToD team
TR-Robert

Příspěvek od TR-Robert »

Ahoj já mám na remorkéru šroub podobný šroubu č.149.

http://picasaweb.google.com/petr.stanek ... 8034224450

Je to kupodivu vidět jen na této fotografii, musím to napravit.
Jinak tento šroub je určen do kortovy dýzy. Nyní mám i přesné rozměry listů. Fotil jsem to na skutečném labském remorkéru (foto s metrem). Šrouby mám od Honzy Červíčka. Vzhledem k otáčení dýzy jsem nakonec udělal mezeru mezi dýzou a šroubem 1,5 mm.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

DDG 51 píše:Budu ti fungovat oba velmi dobre, mam to z vlastnych skusenosti, ale priklanam sa k tomu lavemu, budes na neho potrebovat mensie otacky motoru. Inak Raboesh- vyrobca tychto sroubov ma teraz v sortimente aj original srouby urcene na Kortovky, cena je tusim tovnaka ako tieto dva. Maju rozne priemery
tak ten šroub č. 149 se již objevil v ceníku na www.modelylodi.cz ale cena stejná není.

levý šroub (D-typ, č. 147) o průměru 50mm stojí 403Kč a typ č. 149 o stejném průměru stojí 804 Kč...
Obrázek
NeJaToD team
watson220

Příspěvek od watson220 »

Ahoj,máte niekto skúsenosti zo skrutkami Graupner 2298 R a L priemer 40 mm sú to päť listé skrutky.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“