Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Jak do začátku
Re: Jak do začátku
Dobrý den.
Chtěl bych si postavit něakou takovouto plachetnici ale nevim jak dal.Chtěl bych neco jako briga nebo neco podobneho.Prosím mohli by jste zaslat neake zkušenosti a znalosti ohledne tohoto?Děkuji
Chtěl bych si postavit něakou takovouto plachetnici ale nevim jak dal.Chtěl bych neco jako briga nebo neco podobneho.Prosím mohli by jste zaslat neake zkušenosti a znalosti ohledne tohoto?Děkuji
Odpověz nejdřív prosím na otázky:
- Postavil jsi už nějaký model?
- Kolik asi a z jakého materiálu?
- Kolik času chceš lodi věnovat?
- Jaké máš dílenské vybavení resp. možnosti práce? (panelákový byt nebo komplet dílna...)
- Kolik peněz hodláš investovat?
Potom ti můžeme poradit blíž, bez střílení naslepo.
Radek
- Postavil jsi už nějaký model?
- Kolik asi a z jakého materiálu?
- Kolik času chceš lodi věnovat?
- Jaké máš dílenské vybavení resp. možnosti práce? (panelákový byt nebo komplet dílna...)
- Kolik peněz hodláš investovat?
Potom ti můžeme poradit blíž, bez střílení naslepo.
Radek
Já bych přidal ještě jeden dotaz:
Chceš to funkční (plovoucí), nebo jen jako dekoraci?
Chceš to funkční (plovoucí), nebo jen jako dekoraci?
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Postavil jsem plovouci plachetnici z polystyrenu ovladanou jednim servem
nejradeji bych bral balsu
kolik bude zapotrebi
dílenske vybavení mam nejsem v panelakovem byte ale v rodinnym
penez tak zhruba do 1000
ano chtel bych plovouci
nejradeji bych bral balsu
kolik bude zapotrebi
dílenske vybavení mam nejsem v panelakovem byte ale v rodinnym
penez tak zhruba do 1000
ano chtel bych plovouci
- magnum.357
Ahoj nerad bych odrazoval ale podle požadavků by to chtělo přidat na rozpočet minimalne jednu nulu
a neco jako toto ma nekdo planek???? zebra bych udelal z balsi a plankoval portal/_Clanky2008/ZlataPlachta2008/047.jpg bez tech paradicek na palube
Možná mě budete považovat za blázna, ale pokud vynechá naviják, tak se do 1000 vejde- 350 servo, 600přijímač, trup a plachty ccd.......jezdím s metrovkou bez navijáku a v pohodě......(mám i s navijákem a nejsem proti moderním technologiím).........vše se odvíjí od toho, co od té lodi čekáš.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Problém bude s tím cdd (co dům dal). Trup by to chtělo bezpodmínečně olaminovat a tam vydáš prachy za pryskyřici nebo za hotový tak jak tak. A pokud chceš "historicky" plaňkovaný, tak to taky není zadarmo ani jednoduché.
Měl by'ses rozhodnout, jestli chceš stavět jakože historickou dřevěnou loď, jaká je na tvých fotkách, anebo moderní laminátovou. Každopádně tvůj dotaz patří spíš do této sekce: Sportovní plachetnice, kterou si preventivně můžeš celou prostudovat.
Radek
Měl by'ses rozhodnout, jestli chceš stavět jakože historickou dřevěnou loď, jaká je na tvých fotkách, anebo moderní laminátovou. Každopádně tvůj dotaz patří spíš do této sekce: Sportovní plachetnice, kterou si preventivně můžeš celou prostudovat.
Radek
Pôvodný rozpočet može byť tisícka,ale čas ukáže že to vyjde viac ako plánujeme,a po troške sa dá kúpiť všetko, záleží aj na tom ako dlho chceš model stavať./financovať, Ale čo neurobíme za naše sny,nie? A potom doma sa vždy dáky materiál nájde.Stačí rozmýšlať z čoho všetkého sa dá stavať.
Já fakt nechci být za rozvratníka zavedených postupů.......ale ani jedna z mojich lodí plachetních není olaminovaná, a dokonce ta metrová šarpie je z překližky a slepená herkulesem......je jí 25 let, jezdí relativně dost (10x do roka? hodinu?) a nejsou velké problémy......
olaminovat je lepší a dnes bych to udělal, ale nemůžu říct že je to nutné...
druhá plachetnice je 1m planˇky, lepená 1200 a jen natřená......stáří cca 30 let...jediný problém je když mi upadne, to už mi 2x praskla-ale byly to pády z ccanetru na beton a tubka vteřiňáku to spravila+ nějaká barva co mám v garáži taky x let......
podle místních teorií už by dávno musely být rozloženy na kousky,zvláśť ta herkulesem lepená......navíc má palubu lakovanou lodním lakem-před 3 roky jsem ji znovu přetřel tím stejným lakem (tedy piksla byla mladší 1994-mám ji do nyní)-nežloutne, nezvedá se......
pokud by jezdili 1x do týdne hodinu, asi by tyto technologie nebyly štastně zvoleny, ale 3x na Lužinách, týden na dovolené a 5x o výkendech- v pohodě!!!
Znovu-nikoho nenabádám k nelaminování, nepoužívání kvalitních lakú a barev!!!!
čím kvalitnější, tím lepší.....
ale je důležité si říct co od té lodi čekáš.....
olaminovat je lepší a dnes bych to udělal, ale nemůžu říct že je to nutné...
druhá plachetnice je 1m planˇky, lepená 1200 a jen natřená......stáří cca 30 let...jediný problém je když mi upadne, to už mi 2x praskla-ale byly to pády z ccanetru na beton a tubka vteřiňáku to spravila+ nějaká barva co mám v garáži taky x let......
podle místních teorií už by dávno musely být rozloženy na kousky,zvláśť ta herkulesem lepená......navíc má palubu lakovanou lodním lakem-před 3 roky jsem ji znovu přetřel tím stejným lakem (tedy piksla byla mladší 1994-mám ji do nyní)-nežloutne, nezvedá se......
pokud by jezdili 1x do týdne hodinu, asi by tyto technologie nebyly štastně zvoleny, ale 3x na Lužinách, týden na dovolené a 5x o výkendech- v pohodě!!!
Znovu-nikoho nenabádám k nelaminování, nepoužívání kvalitních lakú a barev!!!!
čím kvalitnější, tím lepší.....
ale je důležité si říct co od té lodi čekáš.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Měl by ses vyjádřit jak si představuješ stavbu a co očekáváš.To co sis vyhlédl je na začátek asi dost velká porce.Adrenalína a Dorian Ggay jsou náročné plachetnice co se týká stavby, ovládání plachet i samotné jízdy.Jako první bych viděl některou plachetnici z plánů MoNaKo plans.
Romane, plně s tebou souhlasím!!!I za malý peníz se dá postavit dlouhožijící loď.
Vítám každého nového zájemce o plachty. Po přečtení příspěvků bych to zatím shnul takto.keak píše:portal/_Clanky2008/ZlataPlachta2008/slides/013.html nebo takovouto
1. ujasnit co od ní (plachetnici) budu požadovat,
2. velikost (přepravní možnosti), doporučená délka kolem 1200 mm,
3. jen tak poježdění , nebo popřípadě v budoucnu soutěžní klání.
Pro začátek bych doporučil jednoduchou i když maketovou stavbu. Velice vhodnou předlohou jsou švédské historické plachetnice SSK :
portal/_Clanky2008/ZlataPlachta2008/slides/131.html
Pocházejí ze začátku minulého století a jen tak mimochodem sleví letos 100 let vzniku. Jsou jednoduché na stavbu a při troše zručnosti velice pěkné a jejich nautické vlastnosti jsou výborné dokáží pěkně prohánět i stavebnicové speciály.
Cena 1000 je považována na komplet nebo jenom stavbu, předpokládám že jen na stavbu protože RC vybavení asi máš. Pokud na stavbu tak záleží jakou technologii zvolíš. Balza je v současnosti poněkud drahá, neznám ceny, ale zase je velice lehká.
Podklady vyšly v polském modeláři mohu ve velikosti A4 nabídnout(na foto ta blíže ke kameře).
Stavbu bych doporučil klasicky , žebra, plaňky, paluba dřevěná, nádstavba je jednoduchá , zde bych doporučil oboustranný kuprex cca 0,6 mm. stěžěň kulatina z měkkého dřeva (Bauhaus, OBI) v délce 2 m.
Jezdím makety plachetnic od jejich vzniku u nás (1998) a za naviják používám ovládání šroubem a maticí(vyjde podstatně lebněji ) jen má nepřijemný zvuk při převíjení.
Nemám sice rozpočet v hlavě, ale cena stavby nebude moc vysoká.
To je zatím pro začátek. Ostatní bude třeba řešít postupně. Teď už jen vybrat ten správná model pro Tvoje oko a dotoho!
Něco k nahlédnutí:
http://www.yachtsportarchiv.de/
http://www.bruceroberts.com/public/HTML/index-list.htm
http://www.75qmkreuzer.de/index.html
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
------------------------------------------------------------Dědek píše:Vítám každého nového zájemce o plachty. Po přečtení příspěvků bych to zatím shnul takto.keak píše:portal/_Clanky2008/ZlataPlachta2008/slides/013.html nebo takovouto
Pro začátek bych doporučil jednoduchou i když maketovou stavbu. Velice vhodnou předlohou jsou švédské historické plachetnice SSK :
Pocházejí ze začátku minulého století a jen tak mimochodem sleví letos 100 let vzniku. Jsou jednoduché na stavbu a při troše zručnosti velice pěkné a jejich nautické vlastnosti jsou výborné dokáží pěkně prohánět i stavebnicové speciály.
Cena 1000 je považována na komplet nebo jenom stavbu, předpokládám že jen na stavbu protože RC vybavení asi máš. Pokud na stavbu tak záleží jakou technologii zvolíš. Balza je v současnosti poněkud drahá, neznám ceny, ale zase je velice lehká.
Podklady vyšly v polském modeláři mohu ve velikosti A4 nabídnout(na foto ta blíže ke kameře).
Stavbu bych doporučil klasicky , žebra, plaňky, paluba dřevěná, nádstavba je jednoduchá , zde bych doporučil oboustranný kuprex cca 0,6 mm. stěžěň kulatina z měkkého dřeva (Bauhaus, OBI) v délce 2 m.
Jezdím makety plachetnic od jejich vzniku u nás (1998) a za naviják používám ovládání šroubem a maticí(vyjde podstatně lebněji ) jen má nepřijemný zvuk při převíjení.
To je zatím pro začátek. Ostatní bude třeba řešít postupně. Teď už jen vybrat ten správná model pro Tvoje oko a dotoho!
Něco k nahlédnutí:
Omlouvám se nejdou opravit překlepy.
ano neakou takovouto bych si pral.ma nekdo planek??Dědek píše:------------------------------------------------------------Dědek píše:Vítám každého nového zájemce o plachty. Po přečtení příspěvků bych to zatím shnul takto.keak píše:portal/_Clanky2008/ZlataPlachta2008/slides/013.html nebo takovouto
Něco k nahlédnutí:
Omlouvám se nejdou opravit překlepy.
bohuzel laminovat neumim ani laminovaci sadu nemam...takze asi planky by byly nejlepsi
je mozne plankovat 1mm balsou a plachty delat z latky z destniku???
prijimac mam..... servo....navijak ale bohuzel ne..koukal jsem nekde na plank myslim tady na monaku..
casu bych chtel venovat i klidne prez rok
ma nekdo uz zkusenovsti s temito poslkymi plachetnicemi nebo uz je nekdo stavel???
jeeee toto jsem presne hledal.....dekuji
- Karolinus I
,mohu nabídnout laminátový trup na RG 65.keak píše:jeeee toto jsem presne hledal.....dekuji
A je To . . . .!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. ano neakou takovouto bych si pral.ma nekdo planek??
bohuzel laminovat neumim ani laminovaci sadu nemam...takze asi planky by byly nejlepsi
je mozne plankovat 1mm balsou a plachty delat z latky z destniku???
prijimac mam..... servo....navijak ale bohuzel ne..koukal jsem nekde na plank myslim tady na monaku..
casu bych chtel venovat i klidne prez rok
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ma nekdo uz zkusenovsti s temito poslkymi plachetnicemi nebo uz je nekdo stavel???
Jak jsem nabízel, plánek mám k dispozici ve velikosti A4. Mohu poskytnout.uvedená loď je z mé dílny.
Myslím, že by bylo vhodné, aby jsi napsal odkud jsi.Určitě někdo z nás bydlí v dostupné vzdálenosti. Osobní kontakt ja osobní kontakt...
Jsem ze sedlce-prcice(pobliz sedlcan...) planek te lodi jak mate planek da se s ní jezdit neake zavody??co je potreba pro takovoutu lod??jakpak je trup dlouhy te RG65?
14.6.2008 je sraz lodních modelářů vPísku u Šarleckéhi rybníka .Jak jsem koukal na mapu tak to tam máš 50 km .Myslím si , že to není tak veliká vzdálenost aby jsi tam nemohl přijet!Vše ti ukážeme a vysvětlíme.Nějaké plachetnice tam určitě budou!Já tam budu taky, tak se u mně přihlaš. Karlík
RG 65 je třída OPEN, speciály, délka pře všechno 650 mm , stěžeň max. 1,1 m a plocha plachet max. 0,225m.keak píše:Jsem ze sedlce-prcice(pobliz sedlcan...) planek te lodi jak mate planek da se s ní jezdit neake zavody??co je potreba pro takovoutu lod??jakpak je trup dlouhy te RG65?
Pokud vím tak se u nás tato třída nejezdí. V sousedsním Polsku se ji snaží rozjet od příštího roku jako národní kategorii. Nejvíce se jezdí v Jižní Americe. U nás se jezdí speciál a makety. Zde si nůžeš vybrat.
skusim premuvit tatu aby jsem tam mohl.... jinak se budu snazit sestavit kluzáka z planku tady z monaka(plany 2 jednoduchy kluzak)
- Karolinus I
Tak se mi zdá, že elán na plachetnici nějak vyprchal, a nebo se mýlím?keak píše:skusim premuvit tatu aby jsem tam mohl.... jinak se budu snazit sestavit kluzáka z planku tady z monaka(plany 2 jednoduchy kluzak)
A je To . . . .!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 10808 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Godric