Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Vystuha plachiet

Vše co se týká funkčních historických a sportovních plachetnic.
Odpovědět
kenttaur

Re: Vystuha plachiet

Příspěvek od kenttaur »

Zdravim Vas pani. Podarilo sa mi zohnat skytex na plachty. Spevnujucu obrubu som spravil so striebornej kobercovej pasky. Na druhy den som zistil , ze to bola chyba. Odlepuje sa . Co je najlepsie pouzit na spevnenie rohov a nabehovej strany plachiet ? Mam este kusok samolepiaceho skytexu ... da sa ten uspesne pouzit ? Vdaka
Borek Dvorak

Příspěvek od Borek Dvorak »

Zdravim.

skytex neznam, predpokladam vsak, ze je to nejaky material na riditelne draky (neco jako icarex apod.) Pokud je tomu tak, existuji nasledujici moznosti:

1)Tyto materialy jsou na trhu v samolepici verzi.
2)V Baumaxu koupit oboustrannou lepici pasku na podlahove krytiny o sirce asi tak 50 mm, nalepit kousek puvodniho materialu, prosit na sicim stroji entlovacim stehem (cikcak).
3)Prisit kousek dacronu (bude se asi tezko shanet).
4)Pouzit specialni oboustrannou lepici pasku na riditelne draky (sirka 6 mm, tloustka neco pod 0,1 mm), prosit.
5)Hrany plachty ohnout a prosit (bez pouziti lepici pasky).

Pri siti skrz lepivou vrstvu dochazi k tomu, ze se lepidlo postupne nabaluje na jehlu a na nit. Treci odpor roste, a drive nebo pozdeji dojde k pretrzeni nite. Je dulezite vedet, o jaky typ tkaniny se jedna, a podle toho volit nit (na polyester polyesterovou atd.). Pokud to neni jasne, pouzijte polyesterovou nit. Sit tou nejmensi rychlosti, ktere je Vas sici stroj schopen. Napeti niti je potreba seridit co nejmensi (takove, kdy stroj prave jeste sije). A to nejdulezitejsi: smer vlaken osnovy (v tomto smeru ma latka minimalni prutaznost) musi vzdy byt robnobezny se zadnim lemem plachty.

Zdravim
Borek Dvorak
kenttaur

Příspěvek od kenttaur »

Vdaka za inspiraciu ... vyskusam , co sa bude dat a pouzijem :)

S pozdravom, kenttaur
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „RC historické a sportovní plachetnice“