Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Pohon - kontejnerová loď Hollandia
Re: Pohon - kontejnerová loď Hollandia
Prosím kdo mě poradí s pohonem kontejnerové lodi Hollandia (snad polské nikde jsem nesehnal fotky atd.).
Model je dlouhý 150 cm , šířky 23 cm. Lodní štoub by snad měl velikost průměr 50 cm. Převodovku jsem uvažoval asi 1:2. Do galerie přikládám nějaké fotky. Díky.
Model je dlouhý 150 cm , šířky 23 cm. Lodní štoub by snad měl velikost průměr 50 cm. Převodovku jsem uvažoval asi 1:2. Do galerie přikládám nějaké fotky. Díky.
- Pepa Darvaš
Radil bych dát do toho dva motory z větráku do osobních aut.Šroub by mohl stačit,ale měl by být čtyřlistý.Domnívám se ,že výtlak bude aspoń 40 Kg ,Dal jsem do bitevní lodě také dva motory stály sice dva tisíce ,ale jsem spokojený.Mají 4 800 ot/m a 65W. www.aps-svet.cz
tel. 569430111 Světlá n.Sázavou
P.S.Budeš mít problémy s couváním.Měl jsem polskou nákl.loď Fr.Zubrzycki taky jednošroubák a to byla hrůza
tel. 569430111 Světlá n.Sázavou
P.S.Budeš mít problémy s couváním.Měl jsem polskou nákl.loď Fr.Zubrzycki taky jednošroubák a to byla hrůza
Já bych tam dal osobně motro Graupner 900BB, sou to pomalootáčkové motory a jeden bude v pohodě stačit. U šroubu 45mm napřímo mě bere 2A, takže prakticky nekonečná jízda... 
- Pepa Darvaš
To Gordic:
Asi nevíš o čem je řeč,protože v měříktu 1:100 vychází model této lodi kolem dvou metrů a výtlak kolem 40 KG ,nevím přesně už ,chtěl jsem ji kdysi dávno také stavět.Tam nejaké 2 A by mohly točit akorát nějakým jeřábem.Karel Filipů má kontejnerovou loď Kisla a ta je asi 150cm dlouhá a má výtlak 35 Kg..Má tam motor z větráku MB 1000 1500 ot/m a asi 8 A.Šroub 60 mm v průměru vlastní výroby čtyřlistý.Nevím co utáhne ten motor od Graupnera ,ale typuji tak maximálně bych ho dal do do metrový jachty do deseti Kg.Neber to jako urážku jen chci poradit .Dopustil jsem se také chyby ,když jsem do FR.Zubrzyckiho dal motor Skoda 120 z topení.Asi po pěti minutách se z lodi začalo kouřit ,že to vypadalo jako kouřová clona.Všechen plast ,který tam na motoru byl vycákal včetně cínu.
Asi nevíš o čem je řeč,protože v měříktu 1:100 vychází model této lodi kolem dvou metrů a výtlak kolem 40 KG ,nevím přesně už ,chtěl jsem ji kdysi dávno také stavět.Tam nejaké 2 A by mohly točit akorát nějakým jeřábem.Karel Filipů má kontejnerovou loď Kisla a ta je asi 150cm dlouhá a má výtlak 35 Kg..Má tam motor z větráku MB 1000 1500 ot/m a asi 8 A.Šroub 60 mm v průměru vlastní výroby čtyřlistý.Nevím co utáhne ten motor od Graupnera ,ale typuji tak maximálně bych ho dal do do metrový jachty do deseti Kg.Neber to jako urážku jen chci poradit .Dopustil jsem se také chyby ,když jsem do FR.Zubrzyckiho dal motor Skoda 120 z topení.Asi po pěti minutách se z lodi začalo kouřit ,že to vypadalo jako kouřová clona.Všechen plast ,který tam na motoru byl vycákal včetně cínu.
Nepochopil jsi co jsem napsa. Ten můj šroub je na ten motor moc malej a proto bere tak málo. Když tam bude větší šroub, lehce si s ním poradí a neshoří... Graupner ho dává do všech velkách lodí a navíc napřímo. Má kvalitní ložiska, je prostě vhodnej na tyto lodě. Já sem svoji loď přemotoroval, na remorkéru to není na škodu.Pepa Darvaš píše:To Gordic:
Navíc autor psal rozměr lodi 150cm a šířku 23cm, nevím, kdes vzal ty dva metry.
- petr hájek
není nutno mít FSR kontajnerku , tyto lodě nejezdí rychle takže pro maketovou rychlost není rozhodně potřeba žádný supermotor,ale spíše motor s převodovkou .
vždy si vzpomenu na moji 140cm KOLCHIDU která v roce 86 jezdila na převinutou iglu na 2 ploché baterky se šroubem o průměru 50mm aniž by hořela či nejela (jela i proti proudu labe , pohodovou rychlostí tak aby se vedle ní dalo jít po břehu a ani vlny od tlačáků ji nevadily.Inu něco jiného je teorie a něco jiného praxe....
).
vždy si vzpomenu na moji 140cm KOLCHIDU která v roce 86 jezdila na převinutou iglu na 2 ploché baterky se šroubem o průměru 50mm aniž by hořela či nejela (jela i proti proudu labe , pohodovou rychlostí tak aby se vedle ní dalo jít po břehu a ani vlny od tlačáků ji nevadily.Inu něco jiného je teorie a něco jiného praxe....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Motor z větráku topení š 100MB, nebo š 100, má průměr 75 mm. délka 100mm. 12v. ,65w, 4500ot/min.K mání na likvidaích aut, nebo vrakovištích. Ja jsem minulý týden za něj dal 100 kč. Měl jsem ho v Kiisle i v Baltic Staru, 1920 mm. bez jedinného problému.Průměr šroubu byl 60 mm.(u Baltika 2 po 45 mm.)
Věem moc děkuji za radu . Skusím sehnat ten motor z ventilátoru. Budu Váís informovat jak se to povedlo.
určitě se budeme těšit na zprávu. ta loď vypadá fakt pěkně! Je to pěknej macek 
Viktor
Viktor
Ještě k tomu couvání.Musí se vědět jak na to !I pro mě to byla zpočátku hrůza.Potom mě poradil Pepa Slížek a bylo po problému , v jakémkoliv počasí!Každý se divil, jak jsem naučil Kiislu couvat. Ale ono to bylo trochu jinak.Budeš-li mít v budoucnu s couváním problém, ozvi se.
tak to sem rovnou napiš, ne a bude.Karlík píše:Ještě k tomu couvání.Musí se vědět jak na to !I pro mě to byla zpočátku hrůza.Potom mě poradil Pepa Slížek a bylo po problému , v jakémkoliv počasí!Každý se divil, jak jsem naučil Kiislu couvat. Ale ono to bylo trochu jinak.Budeš-li mít v budoucnu s couváním problém, ozvi se.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek