Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Kalendář 2008

U vody, na letišti, na dráze, v hospůdce.
Odpovědět
MB/RomanT

Re: Kalendář 2008

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj lidi,
majíc na starosti kalendář, založil jsem tohle téma a budu sem psát upozornění, na co se máte podívat právě do něj:
Tipy na Březen:
Ve středu 5 ,3- u Ledáren v Praze
7,3-výstava v Olomouci
27-29-Modely brno
28,3-výstava lodí v Proboštově

podrobnosti jsou právě v kalendáři, popřípadě tam jsou odkazy na pořadatele a pod.
na jednotlivé akce prosím založte nové téma

Děkuji Roman T
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Olomouc se blíží! Doufám že někdo udělá pár fotek a mini článek na MoNaKo!
Ahoj
BRadek

Příspěvek od BRadek »

Byl jsem se v Olomouci podívat. Na takové akci jsem byl poprvé, přesto ,mne množství modelů zklamala, hlavně co se týče plachetnic, kterým se věnuji. Nicméně vystavené modely byly perfektní.
Koukněte na odkaz:
http://modelforum.upce.cz/forum/viewtop ... uc#p354199
tam je více fotek. A pár mých je v galerii - MČR 2008 kategorie C v Olomouci
Radek
kopi

Příspěvek od kopi »

Radku,dík.To je fajn,že aspoň někdo tam byl a dal sem fotky!:D
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Sice to sem vůbec nepatří, ale přesto zareaguji.
BRadek píše:Byl jsem se v Olomouci podívat. Na takové akci jsem byl poprvé, přesto ,mne množství modelů zklamala, hlavně co se týče plachetnic, kterým se věnuji.
Asi takhle to vypadalo vloni v Duchcově:
http://ladous.rajce.idnes.cz/duchcov_c_ ... 0_3651.jpg

Na záběru chybí pohled na stůl, co byl v čele, na kterém mohlo být max. 5 modelů. Takže toto bude asi standard. Ještě jsem viděl v roce 2006 Céčka v Netolicích, kde toho bylo ještě méně, ale možná to nebylo MČR.

Ač do toho nevidím, tak si troufám tvrdit, že většina stavitelů je natolik pohodlná, že svůj model vystaví jen v okolí svého bydliště, jestli vůbec opustí byt. Na soutěži asi také platí startovné, teď je nutno se tam dopravit a na těch pár dní ubytovat a jen trnout, kdy se nějakému děcku podaří překonat zábrany a mnohaleté dílo zničit. Takže já se té malé účasti nedivím.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
kopi

Příspěvek od kopi »

ladous píše:Sice to sem vůbec nepatří, ale přesto zareaguji.
Když to nepatří sem,tak kam?Jinak hezké fotky.A dík za ně.
K těm výstavám.Byl jsem 2x na MČR v Plzni a ty modely jsou skoro stejné - co do množství.Trochu bych se chtěl zastat vystavovatelů.Ono to není zrovna nejjednodušší takový model dopravit někam a tam trnout.Ale z druhé strany si myslím,že celkový systém těchto mistrovství není moc dobrý,když je vždy malá účast.1.Startovné-člen nějakého klubu platí málo,ale neorganizovaný člověk,to je něco jiného.Mám dojem 200-300 za model. 2.Z účasti jsou vyřazeny lodě ze stavebnic - nesmí na modelech být nic průmyslově vyrobeno ( a plastové modely tam být mohou...)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

kopi píše:
ladous píše:Sice to sem vůbec nepatří, ale přesto zareaguji.
Když to nepatří sem,tak kam?Jinak hezké fotky.A dík za ně.
Toto téma RomanT zamýšlel čistě pro upozorňování na blížící se akce. Reportáže z již uplynulých akcí by si zasloužily samostatné téma. Takže rubrika Ostatní srazy a téma s názvem třeba Fotky a dojmy z MČR C v Olomouci 2008 ;-).

Jinak též děkuji za ty fotografie.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Dědek

Příspěvek od Dědek »

Zdraví všechny modeláře, před časem jsem se zařekl, že se nebudu zúčastňovat diskuzí, ale nedalo mi to.
Zde se to hemží staviteli historických modelů lodí, jeden lepší jak druhý, ale není vše pravda co se píše. Např. startovné to musí být , zkuste sehnat bezplatně volný sál? Téměř skoro scifi seriál. To, že jsou vyloučeny stavebnice také není až tak pravda. Já osobně si myslím, , že když někdo dá za stavebníci až X tisíc Kč, tak by ho nemělo pár stovek za startovné rozhodit. Zkusil se někdo ze stavitelů spojit s pořadatelem ing. Janouškem a poptat se zda se může zúčastnit. Jak ho znám tak by asi nikoho neodmítl. Ale ne každý je soutěživý typ, má model pro své potěšení, ale z prezentace modelů a jejich stavby zde na fóru si myslím svědčí o něčem jiném . Je plno modelářů kteří by se chtěli pochlubit a neví jak do toho, odrazují je některé články o tom jak je Svaz neschopný, ba dokonce až stojí za H...o. Aniž by si tito kritikové uvědomovali ža na ostatních soutěžích mimo Svaz , vše probíhá podle podobného scénáře jako soutěže Svazu. (Startovné, pravidla) Např. V Moravském poháru (nezůčastňuji se) jsem někde četl cituji: ...startovné xxx Kč , pro nečleny pořádajících klubů dvojnásobek. Jaký je rozdíl oproti Svazu?
Obdobná situace je u plovoucích modelů plachetnic. Kolik jich zde už bylo rozestavěno, popřípadě dostavěno, na různých setkáních se objevují. Ale skutečné soutěže se nezúčastní. Je chyba ve svazu nebo v neochotě dodržovat nějaká pravidla?
Na závěr si myslím, že nějaká selekce a nevraživost mezi skupinami modelářů je spíše na závadu.
Tak už jsem se vykecal a prosím všechy nereagujte, buď přečtěte , nebo smažte.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
SH

Příspěvek od SH »

S tím naprosto souhlasím, až na jednu maličkost:
Dědek píše:....(Startovné, pravidla) Např. V Moravském poháru (nezůčastňuji se) jsem někde četl cituji: ...startovné xxx Kč , pro nečleny pořádajících klubů dvojnásobek. Jaký je rozdíl oproti Svazu?
Dovolím si doplnit a uvést na správnou míru.

a) to xxx je 25Kč bez ohledu na počet kategorií. Je to moc?

b) nečlenové pořádajících klubů dvojnásobek. Možná formulace "Starovné 50,- , pořádající kluby 50% sleva by tak nedráždila. OK. Vysvětlení je prosté - pokud něco pořádám a přijede ke mě někdo, kdo pořádá totéž kam zase jedu já je finančně "vlil - vylil", v podstatě já mu zaplatím co zaplatí on mě. Takže to ber tak, že 25,- je na ceny (vždy a pro každého, to jsou peníze které každou soutěží odházejí ze systému, a 25,- jsou náklady na organizaci soutěže - kdo je součástí organizátorů tak to co si odpracuje "doma" pro jiné využije u jiných na jejich soutěži. No a kdo je mimo holt si tu organizaci musí zaplatit.

c) pořádající kluby každoročně vkládají do MP peníze na celoroční vyhlášení výsledků, an začátku vložily nemalou částku na poháry, atd. atd.

d) klub se také může rozhodnou podle svého uvážení že všichni platí stejně. Dost často se to také děje...

e) SMČR striktně nařizuje, že pokud je soutěž uvedena v kalendáři, nečlenové SMČR platí dvojnásobek . Není to trochu moc, za pár řádků na webu????

Pořád si ješte myslíš, že je to neoprávněné a nečestné rozlišovat pořádající/nepořádající? Klidně může Havířov nebo kdokoliv jiný vstoupit do MP jako další člen a bude mít výhody jako každý, kdo se na pořádání MP podílí. MP není uzavřená společnost!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:Pořád si ješte myslíš, že je to neoprávněné a nečestné rozlišovat pořádající/nepořádající?
Já bych byl klidně pro, ať aktivní členové pořádajícího klubu neplatí nic, když přeci většinou přiloží ruku k dílu... ale to je věc toho kterého pořadatele.

Ale abych se vrátil, tak v rámci tohoto tématu se tato diskuze opravdu neměla odehrát.
SH

Příspěvek od SH »

Jsem pro ji přesunout kam patří. Ale když se řekne A tak by mělo být i B.
vkrejci

Příspěvek od vkrejci »

kopi píše:Radku,dík.To je fajn,že aspoň někdo tam byl a dal sem fotky!:D
Pár fotek z FOR MODEL Olomouc je i zde:
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name= ... &album=152
Víťa
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Pár fotek z FORMODEL 2008 OLOMOUC a MODELY 2008 BRNO jsou zde:
http://petr.bk.mo-na-ko.cz/
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj ahoj ahoj-Tak co Vás čeká?

19.4- Vyžlovka- setkání parníkařů, soutěž o nejrychlejší parník.......no prostě paráda, technika,olej....

26.4-MP (moravský pohár)- Třešť.......soutěž pro mladé i starší!!!!-bude pěkně tak se jeďte juknout!!!!

2-4.5-TT Otrokovice- co dodat.....napětí stoupá, přípravy vrcholí!!!!

9-10.5-Zlatá plachta Barbory......bude pod mrakem, příjemný vítr, teplota okolo 22......ale vězte že plachetnice jsou krásné za každého počasí!!!!!!

Tak plánujte výlety a nebo a lépe-přihlašte se se svojí lodí
ahoj ahoj ahoj
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Vyžlovka už zítra!!!!!!!!
Tak si vemte deštník a hurá.......:cool:
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní srazy v ČR“