Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Mořidla Lignur

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
kopi

Re: Mořidla Lignur

Příspěvek od kopi »

Dnes jsem se pokusil dovybavit si dílnu mořidly Lignur,ale ouha.Sháněl jsem odstín světlý a tmavý dub,nyní se i koukal na stránky Druchemy.Bohužel neexistuje.Nebo neumím hledat.Nemáte někdo zkušenost s těmito odstíny?
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď.
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Já používám vodorozpustná mořidla,www.shevas.cz.
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
taby

Příspěvek od taby »

Karlík píše:Já používám vodorozpustná mořidla,www.shevas.cz.
Zkoušel jsem odkaz, ale je nefunkční. Můžeš to prosím upřesnit? ;)
pivko

Příspěvek od pivko »

Čau !
Zkus si sehnat mořidlo Adler Rustica. Stojí cca 350,- vč. DPH za 750ml a je to ředidlové mořidlo na dřevo pro povrchy se zvýrazněnými póry a rustikálním vzhledem. Pod kódem 10401 vyrábí odstín Weiss, který je bílý. Na vzorníku je dalších 11 odstínů mořidla na dubu. Pokud budeš mít zájem tak se ti mohu pokusit nafotit vzorkovník. A jestli se ti ho nepodaří sehnat a budeš mít o něho zájem tak mi napiš SZ.
Milan

Příspěvek od Milan »

Ahoj
Já používám vodová mořidla Chemoxyl. Mají poměrně dost odstínů a jdou míchat i mezi sebou. Navíc nejsou drahá, asi 50kč za 0,5l. Jen doporučuju pracovat s vodovýma mořidlama,lihová mořidla se mi moc neosvědčila.Rychle vysychají a mohou dělat na dřevu tmavší skvrny.
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

možná pouze informativně... osobně již x-let používám pouze lihová mořidla, vyhovuje mi barevná škála, lihová báze i vzájemná míchatelnost ..atd... viz malá ukázka co jde z mořidel dělat... ;)
portal/img/gallery/371_1203498811.jpg
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Severan

Příspěvek od Severan »

Jen takovej typ, je potřeba začít nanášet mořidlo z jedné strany, nejlépe smotaným bavlněným klůckem a postupovat směrem k nemořeným částem, pokud to děláte cik cak, vznikají fleky.

Severan
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Ten odkaz jsem zkonil , moc se omlouvám.Správný je www.chevas.cz. Mořidla se dají vzájemě míchat, 20g. je pro modeláře tak akorát, navíc jsou velice levná!Platil jsem 12-18kč za 1 balíček.
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
kopi

Příspěvek od kopi »

Opravdu moc všem děkuji za názory a za snahu.postupně se tím proberu.Pochopitelně-co člověk to názor.Tak budu zkoušet.Ještě jednou díky moc za tipy.
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

ještě dodatek.... konkrétně světlý i tmavý dub v lihových mořidlech se vyrábí a myslím, že je i běžně k sehnání... já používám sca 20 - 25 druhů lih.mořidel... vesměs ,ale kombinuji 2-3 najednou.. né ,že je sliju dohromady ,ale na nejsvětlejší barvu tonuji ty další tmavší... (jinak lih.báze má výhodu ,že částečně vyplaví i případnou tmavší spodní vrstvu a chytne se na ní i světlejší).. osobně mi kombinace několika příbuzných barev více vyhovuje... barvy jsou živější, oproti volbě jednoho jednolitého ( jakoby až šedivého) zvoleného barevného tónu... (ač s jistou zkušeností.. je to pouze můj názor v pohledu na barvy... ;)
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Odpovědět

Zpět na „Vybavení dílny“