Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Armed Launch - Panart
Re: Armed Launch - Panart
Pustil jsem se do stavby historického dělového člunu Armed Launch od Panartu. Jelikož ve stavebnici byla použita překlížka, tak tu z estetických důvodů během stavby nahradím ořechovým dřevem, zatím se to týkalo pouze kýlu.
První vrstva plánkování.

Naposledy upravil(a) stolinda dne sob pro 22, 2007 12:13, celkem upraveno 1 x.
Dokončená první vrstva plánkování.

Po vytmelení se pláňkuje druhá zpěvňující vrstva.

Třetí vrstva pláněk a trup po vylámání vnitřních žeber.

Finální povrch.

Jako základ pro budoucí palubu jsem použil balzu, která příjde opláňkovat.

Otvory pro mřížkování

přídový a záďový poklop

umístěný poklop

detail laviček

celkový pohled

tak tady jsem zatím zkončil.

Tak o tomhle stroji jsem taky uvažoval, pak teda zvítězila Royal Caroline, ale doufám, že si ho někdy taky postavim (nebo šalupu z Victory by Panart). Btw máš to fakt pěkně udělaný. Pokračuj v dokumentaci!!:)
Ahoj
Rozepiš se prosím trošku o těch úpravách a doplňcích k původní stavebnici - náhrady překližky, zahlédl jsem naznačení hřebů a kolíků (treenails)...
Díky, Radek
Rozepiš se prosím trošku o těch úpravách a doplňcích k původní stavebnici - náhrady překližky, zahlédl jsem naznačení hřebů a kolíků (treenails)...
Díky, Radek
Hmmnó, pěkné. Z čeho že jsou ty mřížky? Originální ze stavebnice, nebo nahrazené?
Blijte přes zábradlí, PŘES ZÁBRADLÍ!
Myslím, že stavebnice je docela dobrá, škoda jen té překlížky. Pouze poslední žebro, které tvoří záď je blbe řešeno, není u něho plynulý přechod do kýlu, ale končí proti němu asi v úhlu 90 stupnů. Na obrázku jsem to vyznačil zeleně, žebro jsem si udělal nové s plynulým přechodem, označeno červeně. Pak se mi to lépe pláňkovalo. Hřeby jsem naznačil změděných drátů pouze na poklopech. Trup je opravdu skořápka ze tří vrstev lišt a ty jsou ještě zbroušeny, tak jsem zde kolíky nedělal. Moc si to nedovedu technicky představit. Lišty, které jsou použity na dně člunu nejsou ze stavebnice, použil jsem je pro jejich barvenou odlišnost, aby se tak zvýraznil vnitřek člunu. Mřížky jsem měl ještě od fa. Constructo, dováží je pan Čejka.

Tak po dlouhé době, kdy jsem se stěhoval, předělával byt a věnoval se dalšímu koníčku a to horám, jsem trochu zapracoval na modelu. Udělal jsem upevnění stožáru, který je zatím pouze nasazen. Pod lavičky jsem umístil vzpěry. Také v zádi jsem vyvrtal dle plánu dva otvory, do kterých později přišly z druhé strany ozdoby. Tyto jsem vyvrtal tak, aby byly rovnoběžné s kýlem a ne kolmé k zádi.

Po obarvení zábradlí jsem se pustil do výroby záďové ozdoby. Ta ze stavebnice nebyla moc přesná, tak jsem si vyrobil z dýhy vlastní. S největší pravděpodobností se jedná o břízu, ale nejsem si tím jistý. Namalovanou ozdobu na papíře jsem nalepil na dýhu a celou ozdobu jsem vypiloval. Protože dýha měla sílu papíru, tak se mi to asi 6 krát rozštíplo, ale nakonec se podařilo. Ozdoby nechám v přírodní barvě.

Také jsem si hrál s "bižuterií".

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek