Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Spojka Hřídele
- Šiška Roman
Re: Spojka Hřídele
Prosím o radu.Čím zajistit spojku motor-hřídel?Použil jsem bužírku,na hřídely drží,ale na motoru ne a ne držet.Vteřinové lepidlo taky nic.Průměr hřídele motoru je 1,5mm a je dost krátká.Motor je ze serva HS-311 takže žádný extra výkon.
Když už nechceš originální spojku s pružným mezikusem, zkus lustrsvorku (elektrikářskou čokoládu). Její nevyváženost lze částečně odstranit broušením a zkrácením/výměnou šroubků. Viděl jsem ji i rozřízlou na půlky z nichž každá zajišťovala bužírku na jednom konci.
Nejlepší je ale originál spojka.
Nejlepší je ale originál spojka.
Na hřídel motoru nalep nějakou trubičku s takovým vnějším průměrem aby hadička držela.
- Šiška Roman
Čím nalepit?Zkoušel jsem obyč. vteřinové lepidlo a nic.Obrousit hřídel nebo narýhovat?Odmastit?
- Pepa Darvaš
Romane pošli mi na SZ rozměry, udělám Ti jí z duralu.(zadara)
Ten sekunďákti nechytl k bužírce. Kov na kov chytne v pohodě. (aspoň doufámŠiška Roman píše:Čím nalepit?Zkoušel jsem obyč. vteřinové lepidlo a nic.Obrousit hřídel nebo narýhovat?Odmastit?
- petr hájek
i k bužírce by chytit měl pokud se velmi dobře odmastí (a je kvalitní vteřinák), bužírku bych ale nepoužíval je moc nepoddajná pokud není silikonová .Tu používám já pro spojky v mikrolodích(bužírka silikonová ze servokabelů)a žádný problém jsem s ní neměl.SH píše:Ten sekunďákti nechytl k bužírce. Kov na kov chytne v pohodě. (aspoň doufámŠiška Roman píše:Čím nalepit?Zkoušel jsem obyč. vteřinové lepidlo a nic.Obrousit hřídel nebo narýhovat?Odmastit?)
Můžu doporučit něco co není tak uplně běžné:
zkus použít obyčejné trubičky od lízátek jsou různých průměrů a dají se dobře narazit na hřídele. pokud je necáš o 3 mmdelší a navrtáš do nich otvor pro kousek drátku který do něj zalepíš tak aby na obou stranách vyčníval alespoň o 2-3mm ,mužeš pak spojku vytvořit ze dvou kroužků vyrobených(odříznutých) z gumičky do ventilků a malé kuličky mezi oběma trubičkami.
získáš tím mikrospojku s kloubem.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
napadlo mě smršťovací bužírku - dělají i hodně malé průměry, smrskne se hodně až o 2/3 původní velikosti, na silné motory tj. všechny sppedy migy atd. je to nevhodný ale na motureček od serva by to snad šlo
apropos: taky mě to bude čekat, a taky už jsem přemejšlel jak to budu řešit
Nojby
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- petr hájek
portal/img/gallery/32_1195942555.jpg
tak pánové dívejte jak se to dá rychle a spolehlivě vyřešit.Právě jsem to mezi jednotlivými příspěvky vyrobil , takže to opravdu moc času nezabere.
tak pánové dívejte jak se to dá rychle a spolehlivě vyřešit.Právě jsem to mezi jednotlivými příspěvky vyrobil , takže to opravdu moc času nezabere.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
klobouk dolu před tvojí pracípetr hájek píše:portal/img/gallery/32_1195942555.jpg
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- petr hájek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek