Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Kamera do ponorky.

Bleder

Re: Kamera do ponorky.

Příspěvek od Bleder »

Čus,chtěl bych se tady někoho zeptat jestli nezkoušel a nebo někde nečetl o kameře v modelu ponorky.Hrozně mě zajímá život pod vodou a rád bych si to nahrál.Jenom nevím co dát za kameru asi nejlepší bych chtěl dát bezdrátovou,ale taky nevím jakej to asi může mít dosah pod vodou ??? Věděl by někdo ?
Bleder
SH

Příspěvek od SH »

Bezdrátové jsou většinou (ty dostuné) v pásmu kolem 2.4 GHz. Při tom kmitočtu můžeš na nějaké vysílání z pod vody zapomenout. Jestli je k mání přenosový modul na nižších kmitočtech nevím.
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Jo to asi bude taky problém najít čistou vodu,ale ten kabel to nééé.Já to chtěl řešit nějak bez kabelu,ale nevím,když něco najdu tak jo a když né tak asi se nebude dát nic dělat.Právě proto jsem chtěl se tady zeptat na to.Dost mě to láka,no nejdříve chci dodělat to co mám rozdělané a až pak se tady na to vrhnout.Jen sjem si chtěl na to udělat nějak ten náhled a pozjišťovat co a jak by se dalo udělat.Ale pozorovat život pod vodou v hloubce ja nevím aj 5 - 10 metru,to by bylo něco.
Bleder
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Hmm,tak to asi bude opravdu problém,do hloubky,no nevím uvidím co a jak se bude dát udělat...no a pouštět ručně kameru do vody,to né,já chtěl abych tu ponorku ovládal přímo tak abych se na ten obraz pod vodou díval a tak ji ovládal a to co budu chtít,tak to si hnetka nahrál a nechal.No asi to opravdu nebude jen tak .. asi to bude jen moje scifi .
Bleder
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Online přenos moc nadějně nevidím. Spíše bych jen zkusil tu variantu s nahráváním po celou dobu, ev. se nějak napojit na řídící pulzy kamerky nějakým RC spínačem...

Pro provoz v rybníku by to asi chtělo i výkonné přisvícení, aby se dalo něco ze záznamu poznat ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Tak nic,asi to bude jen opravdu to moje scifi....ale věřím tomu,že čas ukáže a že aj tady to to nebude jen má pouhá představa,ale reálne.Děkuji
Bleder
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Jo nápad to je moc pěknej a samotného mě to už dost dlouho láka,ale pro mě to je asi jen hudba budoucnosti.Zatím na to jen sháním nápady a co a nebo jak by se dalo udělat a tak.No jsem rád,že to nezaujalo jen mě.Dík
Bleder
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

což takhle zkusit ponorku spojenou kabelem s mateřdským plavidlem na hladině a to ovládat rádiem.
Pak by odpadly problémy a ještě by se dalo uvažovat o maketě...
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Přema

Příspěvek od Přema »

Přenos pod vodou signálu-ztráty počítej 1:10.Osobně mě zaujala kamera prezentována v RCR pro letecké pořenosy s dosahem 500m garantovaných.Tzn ve vodě 50m,což je už pro ponorku slušné.Vzhledem k tomu,že to bylo před rokem a tato technika jde prudce dopředu,počítám,že než svoji XXI dodělám a pro tento přenos nachystám,bude již i něco kloudnějšího.Mimmochodem,pěkné záběry jsou i těsně pod a nad hladinou z věže.Nějaké informace o tomto přenosu a zkouškách měli slovenští ponorkáři na svých stránkách a to s obyčejnou web kamerou s omezeným dosahem.Pro ponorku toto spojení pokládám za zcela základní.Pokud ti to tam ev.vleze.
Další možností,je spínat kameru RC spínačem přímo z vysílačky,bohužel už bez vizuální kontroly.Při množství dat,které je karta dnes už pojmout,nehledě na počet ponorů,statisticky vychází celkem slušné číslo pěkných záběrů.
Vítej v klubu
jirka

Příspěvek od jirka »

na You tube jsem našel podvodní záběry ve skvělé kvalite.... takže to asi jde.... bohužel také nevím jak....model mi připadá do délky 1 m a má umístěny kamery jdenu vpřed a druhou vzad...
romank52

Příspěvek od romank52 »

Na stranke www.modelluboot.de , ktora bola uvedena v suvislosti s peristaltickym cerpadlom sa da o problematike kamery pod vodou co-to docitat.
SH

Příspěvek od SH »

Přema píše:Přenos pod vodou signálu-ztráty počítej 1:10.Osobně mě zaujala kamera prezentována v RCR pro letecké pořenosy s dosahem 500m garantovaných.Tzn ve vodě 50m,což je už pro ponorku slušné......
Zapomeň..... ;)

Útlum signálu ve vodě je silně závislý na použitém kmitočtu a to tak, že čím vyšší kmitočet tím vyšší útlum. Takže, jestli Ti 40MHz signál dosáhne zhruba do 6m jak tu někdo psal, kam dosáhne přenos na GHz? A to počítej, že vysílačku máš s výkonem 1W kdežto WiFi pásmo má povoleno max 100mW. Pokud bys sehnal přenos na nižších kmitočtech (třeba v I. televizním pásmu) tak by to mohlo fungovat. ALE: a) bude to drahé, protože to nikdo ofic. nedělá b) je to nelegální.
Bleder

Příspěvek od Bleder »

SH píše:
Přema píše:Přenos pod vodou signálu-ztráty počítej 1:10.Osobně mě zaujala kamera prezentována v RCR pro letecké pořenosy s dosahem 500m garantovaných.Tzn ve vodě 50m,což je už pro ponorku slušné......
Zapomeň..... ;)

Útlum signálu ve vodě je silně závislý na použitém kmitočtu a to tak, že čím vyšší kmitočet tím vyšší útlum. Takže, jestli Ti 40MHz signál dosáhne zhruba do 6m jak tu někdo psal, kam dosáhne přenos na GHz? A to počítej, že vysílačku máš s výkonem 1W kdežto WiFi pásmo má povoleno max 100mW. Pokud bys sehnal přenos na nižších kmitočtech (třeba v I. televizním pásmu) tak by to mohlo fungovat. ALE: a) bude to drahé, protože to nikdo ofic. nedělá b) je to nelegální.
Hmm,no jak to tady tak čtu,tak to opravdu nebude nic jednoduché,ale aj tak Vám dík.
Bleder
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

http://pokusy.chytrak.cz/schemata/index%20tvam.htm
No nevím jestli je to ještě aktuální, ale našel jsem link na TV vysílač s dosahem cca 20m, jelikož elektronice rozumím, nevím jestli to bude fungovat, ale kamarád říkal, že do cca 5m pod vodou by to fungovat mělo.Hodně prý záleží na kvalitě vody.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Morpheus141

pardon, vypadla písmenka, OPRAVA: elektronice moc nerozumím.
SH

Příspěvek od SH »

Morpheus141 píše:http://pokusy.chytrak.cz/schemata/index%20tvam.htm
No nevím jestli je to ještě aktuální, ale našel jsem link na TV vysílač s dosahem cca 20m, jelikož elektronice rozumím, nevím jestli to bude fungovat, ale kamarád říkal, že do cca 5m pod vodou by to fungovat mělo.Hodně prý záleží na kvalitě vody.
a) dosah cca 20m ..... cca 5m pod vodou by to fungovat mělo :) :) :) A teď tu o Karkulce

b) Všim sis na tom odkazu toho velkého nápisu v červeném poli?????
Morpheus141

SH píše:
Morpheus141 píše:http://pokusy.chytrak.cz/schemata/index%20tvam.htm
a) dosah cca 20m ..... cca 5m pod vodou by to fungovat mělo :) :) :) A teď tu o Karkulce

b) Všim sis na tom odkazu toho velkého nápisu v červeném poli?????
člověče, já jsem na červenou barvoslepej....:lol::lol: to víš že všim, já sem neřekl, že to musí stavět, jen že to existuje. Kvůly tomu snad nebude hned tak zle ????
Morpheus141

Bořík píše:V žádným případě to nestav !! je to zakázaný !!

Ale protože mě to moc zajímá ( ani ne tak na ponorku, jak na normální loď ), tak prosím dej vědět, jestli to budeš zkoušet, ale soukromou poštou, aby tady z toho někteří nebyli zbytečně na nervy.
;);)
Morpheus141

to bořík: myslíš nad hladinu, nebo udělat např: průhlednou příď nebo dno a umístit to tam ???? Taky by mohlo vypadat zajímavě udělat průhlednou příď a umístit to na rozhraní vody a vzduchu.
SH

Příspěvek od SH »

Bořík píše:V žádným případě to nestav !! je to zakázaný !!

Ale protože mě to moc zajímá ( ani ne tak na ponorku, jak na normální loď ), tak prosím dej vědět, jestli to budeš zkoušet, ale soukromou poštou, aby tady z toho někteří nebyli zbytečně na nervy.
No, a někteří zase přečtou i to, co nikdo nenapsal.... :)

Pokud potřebuješ přenos na hladině, tak si pořiď klidně ten WiFi komplet. Nejspíš to bude i fungovat bez bastlení a pokusů. Na rozdíl od jednotranzistorových oscilátorů, který bez vybavení ani nerozchodíš.
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Jak vidím,tak ten nápad dát kameru do modelu ponorky se taky pěkně pronesl aj do lodě.Myslím,že by tomu dalo úplně jiný rozměr modelařiny.
Bleder
Morpheus141

Není to sice bezdrát, ale je to hodně zajímavý nápad. Údajně zvládá hloubku cca 75m. mrkněte na to a napište co si o tom myslíte. Díky
http://www.rollette.com/rovrev2/
SH

Příspěvek od SH »

Velmi zajímavé. Pro natáčení pod hladinou určitě vhodnější ( čti jednodušší s téměř zaručeným výsledkem) než bezdrát.
lustigm

Příspěvek od lustigm »

A co kamera do ponorky NEPTUNE SB-1? Už ji někdo zkoušel? Je popsána v řijnovém vydání RCR, tak sem ten článek prosím umístěte nebo mi ho pošlete na mail lustigml@seznam.cz. Děkuji
SH

Příspěvek od SH »

píšou tam, že v místnosti to fungovalo perfektně, pod vodou to bylo buď přesvětlené nebo černé... v podstatě nepoužitelné. Snad jenom za nějakch specifických světelných podmínek na které ale nepřišli...

A kabel moc ovlivňoval ponorku.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ponorky“