Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

SPS MI

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
PeterP

Re: SPS MI

Příspěvek od PeterP »

Páni,
nemáte niekto náhodou staré číslo Modeláře, kde bol na prostrednej dvostrane plán rady "S" na motorový čln SPS MI (domovský prístav Praha) .

Plánik mám v originálnej veľkosti, ale potreboval by som fotky skutočnej lode, ktoré boli pri pláne resp. asi aj na 3. strane obálky.

Je to modelár asi z konca 70.tich rokov (1978 - 1979 ???)

Alebo neviete náhodou, či tento motorový čln SPS je ešte v aktívnej službe?
PeterP
Dada

Příspěvek od Dada »

Ahoj Peter Jezdí po Vltavě prodali to na vyhlídkovou lodičku občas je vydět u náplavky u hotelu Interkontinental z Pozdravem Dada
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Ahoj,
mám originální plán a na něm žádné fotografie nejsou. Bohužel.
Zdenek
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Dada píše:Ahoj Peter Jezdí po Vltavě prodali to na vyhlídkovou lodičku občas je vydět u náplavky u hotelu Interkontinental z Pozdravem Dada
Takže pri najbližšej návšteve Prahy môžem zahájiť pátraciu akciu :D

Dá sa ten čln ešte vôbec spoznať, alebo ho upravili tak, že by ho ani "vlastný konštruktér" neidentifikoval ?

Keď som posledne na Vltave videl niektoré "výletné" lode, tak mi to viac než loď pripomínalo lunaparkové atrakcie. U nás na Dunaji sa tiež nájdu takéto "atrakcie" fo forme plávajúcich diskobarov :)

Ozaj, nechcete to niekto nafotiť a dať do galérie na Monaku ? :D
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Zdenek Bílek píše:Ahoj,
Zdenek
Tie fotky nie su pri originálnom pláne, ale videl som ich kedysi dááávno v tom čísle Modeláře, kde bol ten plánik zmenšený na prostrednej dvojstrane. Tam boli fotky skutočnej lode. A myslím, že na tretej strane obálky tiež niečo bolo. Ja som mal toho Modeláře dokonca doma, ale zmizol niekde v hlbinách časopriestoru.

Podobným spôsobom boli zdokumentované (ak sa tých 5 fotiek dá nazvať dokumentácia) aj niektoré iné plánky na lode. Napríklad nákladná loď Kremnica (to náhodou mám originál veľký plán aj s fotkami z časopisu).

Otravujem s tým preto, lebo sa mi dostal do rúk celkom pekný laminátový trup na tento čln, tak uvažujem nad maketkou ...
Niektoré detaily na pláne vôbec nie su jasné ... napr. radar na streche kabíny.
PeterP
Dada

Příspěvek od Dada »

Ahoj Peter moc tu lodičku nezměnili dokonce má tu samou barvu akorát na zádi přidělali nějaké sedačky a jiné zábradlí ale kde jestlistím parkují nevím řekl bych že v holešovickém přístavu jestli jí někde potkám a budu mít foťák sebou tak foto pošlu Dada
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Dada píše:Ahoj Peter moc tu lodičku nezměnili dokonce má tu samou barvu akorát na zádi přidělali nějaké sedačky a jiné zábradlí ale kde jestlistím parkují nevím řekl bych že v holešovickém přístavu jestli jí někde potkám a budu mít foťák sebou tak foto pošlu Dada
To by bola paráda ...
Predom ďakujem :)
PeterP
duke

Příspěvek od duke »

hoď sem nějakou fotku jak to vypadá, taky bych se mohl podívat do Holešovic, mám to docela kousek
Dada

Příspěvek od Dada »

Peter našel jsem toho Modeláře je to číslo 5 z roku 1979 Pár fotek tam je ale jsou dost špatné bohužel nemám skener ažbude klubové sezení tak to dám někomu oskenovat a aby to dal na MoNaKo s Pozdravem Dada
cobra

Příspěvek od cobra »

Dada píše:Peter našel jsem toho Modeláře je to číslo 5 z roku 1979 Pár fotek tam je ale jsou dost špatné bohužel nemám skener ažbude klubové sezení tak to dám někomu oskenovat a aby to dal na MoNaKo s Pozdravem Dada
Dado - já scaner mám - a od tebe to mám kousek,napiš mi SZ (adresu) já se za tebou stavím a oskenuji to - aby ten "modelársky brat,mal inšpiráciu" :D
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
PeterP

Příspěvek od PeterP »

cobra píše:
Dada píše:Peter našel jsem toho Modeláře je to číslo 5 z roku 1979 Pár fotek tam je ale jsou dost špatné bohužel nemám skener ažbude klubové sezení tak to dám někomu oskenovat a aby to dal na MoNaKo s Pozdravem Dada
Dado - já scaner mám - a od tebe to mám kousek,napiš mi SZ (adresu) já se za tebou stavím a oskenuji to - aby ten "modelársky brat,mal inšpiráciu" :D
To je ono !
Super!
Srdečná vďaka pre všetkých , osobitne pre Dadu a Cobru.
Dúfam, že Vám budem môcť niekedy pomôcť aj ja.

Váš "modelársky brat" :D
PeterP
Dada

Příspěvek od Dada »

Rád jsem pomohl až budu potřebovat něco o lodích na Dunaji tak se ozvu z pozdravem Dada
paukp

Příspěvek od paukp »

Ahoj kamarádi.Pokud chcete barevné fotky originál SPS MI tak mi napište pošlu je.Mněl jsem tenhle člun postavený co by maketu ale po té co jsem ji daroval bráchovi se po ní slehla zem .Budu ji stavět znova ve větším měřítku.Fotky jsem pořídil někdy v roce 1985,kdy jsem navštívil Holešovický přístav a tahle loď mi byla nabídnuta za 1 000000 kč včetně dopravy na můj pozemek na Vsočině. paukp@seznam.cz
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

PeterP píše:
Zdenek
Otravujem s tým preto, lebo sa mi dostal do rúk celkom pekný laminátový trup na tento čln, tak uvažujem nad maketkou ...
Prosím tě nevíš od koho je ten trup, nebo spíš kde ho sehnat v dobré kvalitě? Děkuji
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Pokud se nepletu, tak tento trup má v nabídce Pepa Darvaš (Pepa model) za 600,- Kč.
Zdenek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Kouťáku na dobrou kvalitu si budeš muset připlatit a najít nějakýho machra.Já prodávám levně a ta kvalita není zrovna košér.Je to stará forma, kdysi dávno když jsem vedl kroužek modelářů ještě s mým kamarádem, tak jsme pro děti udělali formu.Jenže se z ní udělalo docela dost výlisků, já jsem jich taky hodně prodal a forma je v horším stavu.Tak raději zkus někoho jinýho.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Kouťák píše:
PeterP píše:
Zdenek
Prosím tě nevíš od koho je ten trup, nebo spíš kde ho sehnat v dobré kvalitě? Děkuji
Neviem, od koho je trup. Kúpil som ho spolu s plánom Modelář z "druhej ruky". Kvalita je slušná.

Niečo sa mi marí, že možno modelári v Galante ten trup kedysi robili, ale je to informácia bez záruky a netuším, či ešte existuje forma.
PeterP
mikulka

Příspěvek od mikulka »

forma je u Ďuriho Saraza
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

A bylo by možné si od něj trup objednat? laminuje tento kolega ? Je na něj nějaký kontakt? Děkuji.
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

Pepa Darvaš píše:Kouťáku na dobrou kvalitu si budeš muset připlatit a najít nějakýho machra.Já prodávám levně a ta kvalita není zrovna košér.Je to stará forma, kdysi dávno když jsem vedl kroužek modelářů ještě s mým kamarádem, tak jsme pro děti udělali formu.Jenže se z ní udělalo docela dost výlisků, já jsem jich taky hodně prodal a forma je v horším stavu.Tak raději zkus někoho jinýho.
Pepo, v čem se to projevuje ta horší kvalita? Celkem mě tvůj příspěvek zaskočil.
Pepa Darvaš

No třeba v tom, že už obě poloviny formy nesedí, je to poškrábaný a musí se to přetmelit.
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

No uvidíme zda se mi podaří sehnat trup jinde. V nejhorším ho vemu od tebe a dám si s tím větší práci.
Pepa Darvaš

Myslím, že se budeš muset bez mého trupu obejít.Nehodlám tady číst jak je to nekvalitní.Už tak si spousta lidí neuvědomuje, že co je levný, nemusí být kvalitní.
Pepa Darvaš

Tyhle trupy se celkem prodávaly dobře, proto je ta kvalita formy horší.Mám ji pořád v nabídce s tím, že to nejdřív pošlu a pak chci peníze.Nevím, kdo je asv a ani se na něj nezlobím, vyslovil jen svůj názor.Udělal jsem pár hezkejch trupů a nestydím se za ně.Každý máme svobodnou volbu v tom, že kupující si může ode mně výrobek koupit a nebo né, já mám taky dvě možnosti.Můžu mu to prodat a nebo né.Tohle co dělám, mám při práci jako vedlejšák a tak, když to nepůjde, nechám toho.Zatím mi to nehrozí.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“