Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Springer Class - tlačné remorkéry
Re: Springer Class - tlačné remorkéry
Ahoj, mám dotaz k pravidlům pro Springera pro vodní pólo. V pravidlech je napsáno Profil trupu dle plánu, dno musí být bez prohlubní nebo výstupků s výjimkou pouzdra na lodní hřídel a kormidlo, kýl je povolen, ale nesmí přesáhnout základní obrysy. Jak si mám představit kýl nepřesahující základní obrysy? Je tím myšlen pohled na trup z boku či seshora? Děkuji za vysvětlení.
Kam až může zasahovat kýl naznačuje čárkovaná čára:
portal/uploaded/Springer.pdf
Kýl samozřejmě nesmí přesahovat obrys trupu ani při pohledu shora ;-).
portal/uploaded/Springer.pdf
Kýl samozřejmě nesmí přesahovat obrys trupu ani při pohledu shora ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Jelikož daná stránka již neexistuje, učinil jsem její reinkarnaci formou článku, do kterého jsem navíc přidal česká soutěžní pravidla:
Pravidla českého Springer Cupu
S ohledem na historický vývoj v našich končinách jsem Volnou třídu maximálně otevřel všem možným i nemožným tvůrčím invencím.
Znovu opakuji, že pro zájemce o soutěže v Tug Towing Cupu nejsou zde uvedená pravidla nikterak závazná!
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
máte někdo zkušenosti s řízením springera pouze protitahem motorů?
jak to myslis? springeru s protitahy je nekolik vcetne meho... co konkterne potrebujes vedet

NeJaToD team
zda se dá ovládat jenom protitahy- myslím zda je to praktické...
vyčetl jsem z diskuze dvě strany:
1. ovládat každý motor jednou pákou a tím by odpadlo kormidlo
nebo
2.použít mixy
mixy jste už vyzkoušeli, předpokládám ve spojitosti s k.dýzami....
1. ovládat každý motor jednou pákou a tím by odpadlo kormidlo
nebo
2.použít mixy
mixy jste už vyzkoušeli, předpokládám ve spojitosti s k.dýzami....
kdyby to nebylo prakticke tak se to nepouziva. zalezi co chces se springerem delat. pokud neni pripojeny k zadne vane a das zataceni jen protitahy tak se toci na miste dokola. pokud k nemu je pripojena 2,5m dlouha vana, tak to velmi pomuze s jejim otocenim.
aby to bylo efektivni tak je jsou ovladana i kormidla (nekdy je potreba "jet do strany" coz se docili opacnym nastavenim protitahu a kormidla).
co se tyka ovladani, je to na chuti kazdeho soudruha. nekdo ma radsi elektroniku a pouziva mix ve vysilaci na jednu paku, nekdo se naucil kazdy motor ovladat zvlast a ma na kazde pace jeden motor (dopredu - dozadu otacky motoru, doleva - doprava natoceni kormidel). kdyz se to clovek nauci, je to na ovladani presnejsi nez "elektronika"
aby to bylo efektivni tak je jsou ovladana i kormidla (nekdy je potreba "jet do strany" coz se docili opacnym nastavenim protitahu a kormidla).
co se tyka ovladani, je to na chuti kazdeho soudruha. nekdo ma radsi elektroniku a pouziva mix ve vysilaci na jednu paku, nekdo se naucil kazdy motor ovladat zvlast a ma na kazde pace jeden motor (dopredu - dozadu otacky motoru, doleva - doprava natoceni kormidel). kdyz se to clovek nauci, je to na ovladani presnejsi nez "elektronika"

NeJaToD team
super, díky moc... asi budu mít víc "méně inteligentních" dotazů. Před nedávnem jsem "zdědil" nějaké lodě v různém stadiu opotřebení, 3 RC soupravy a pár drobností. Můj jediný postavený model byla volně jezdící Melodie- bylo to před 17 lety. Takže s RC modelama začínám. Jeden mi jezdí viz. jikalova galerie... Jenže po týdnu bezcílného ježdění sem a tam (za ovací mé malé dcery, která lodičky miluje) jsem usoudil, že to chce něco zajímavějšího... no a náhodou jsem narazil na video, kde se několik "krabiček" honí za balonem- a bylo rozhodnuto. Povedlo se mi jednoho hotového springoše koupit- podle specifikace tř. ECO. Dnes jsem s ním poprvé vyjel a naprosto mě dostal. I doma v bazénu jsem se s ním vyblbnul. Teď ho jen dostat trochu do ruky...
pokud chces jezdit na srazy springeru k Ladousovi a hrat fotbal, tak upozornuji, ze musi byt tridy ECO. tzn. nelze pouzit 2 srouby a tudiz protitahy. ty pouzivaji modelari na soutezich TT, kde tato omezeni nejsou.
jinak nejde o to jak je ktery dotaz "inteligentni" ve smyslu urovne modelare (zacatecnik x pokrocily) ale jde o to, jak je dotaz polozen a zda je srozumitelne popsana situace a na co se tazatel pta, pak teprve je mozne na dotaz odpovedet.
na dotaz typu "máte někdo zkušenosti s řízením springera pouze protitahem motorů?" lze totiz odpovedet jen "ano, mame" ale kdyz nevime z jakeho duvodu se ptas, tak je tezke rici ktera nase zkusenost ti bude uzitecna...
jinak nejde o to jak je ktery dotaz "inteligentni" ve smyslu urovne modelare (zacatecnik x pokrocily) ale jde o to, jak je dotaz polozen a zda je srozumitelne popsana situace a na co se tazatel pta, pak teprve je mozne na dotaz odpovedet.
na dotaz typu "máte někdo zkušenosti s řízením springera pouze protitahem motorů?" lze totiz odpovedet jen "ano, mame" ale kdyz nevime z jakeho duvodu se ptas, tak je tezke rici ktera nase zkusenost ti bude uzitecna...

NeJaToD team
OK, budu na to pamatovat 
Jinak springera ve třídě ECO podle specifikace pravidel mám- má certifikaci od Keby.... ten dotaz patřil na springera, kterého si přes zimu chci postavit...
Jeden dotaz bych ještě měl: jsou ve volné třídě springerů povoleny 2 motory? V pravidlech se mluví pouze o hřídelích...
Jinak springera ve třídě ECO podle specifikace pravidel mám- má certifikaci od Keby.... ten dotaz patřil na springera, kterého si přes zimu chci postavit...
Jeden dotaz bych ještě měl: jsou ve volné třídě springerů povoleny 2 motory? V pravidlech se mluví pouze o hřídelích...
Jelikož nechceme různými omezeními ve Volné třídě bránit případné úspěšné účasti v Tug Towing Cupu, nijak počet motorů či hřídelí neomezujeme. Takže mohou být klidně 3, 4, 5...jikal píše:Jeden dotaz bych ještě měl: jsou ve volné třídě springerů povoleny 2 motory? V pravidlech se mluví pouze o hřídelích...
Nás při Springer Cupu ve vodním póle zajímá skutečně jen to, aby se podařilo proti sobě postavit dva alespoň částečně srovnatelné týmy (zatím se na startu nikdo s 2 lodními šrouby neukázal).
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek