Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Springer Class - tlačné remorkéry
Re: Springer Class - tlačné remorkéry
Rozměrově 540 a 500 jsou shodné.
Severan
Severan
Ok, jestli muzu, tak bych "do velikosti 540" upravil na nejaky bezne u nas znamy motor (mig/speed 500. Pripadne doplnit tabulkou z http://www.megamotor.cz/new/images/dc_m ... rawing.jpg aby bylo jasne o jake rozmery jde.)
540 jsou také dostupné. Proč nenecham max. 540 a co je pod je věcí každého. To samé z rozměrem. Krabička do té se vloží loď, pokud se nevejde tak je nepoužitelná. pokud bude menší, mínus majitele.
Severan
Severan
OK. Je to vlastne jedno.
rozměry to je jasné spíš se řeší minimální váhaSeveran píše:Krabička do té se vloží loď, pokud se nevejde tak je nepoužitelná. pokud bude menší, mínus majitele.
Severan
Spíš bych řešil maximální. Minimální je vždycky mínus. Mám s tím dobrou zkušenost.
Severan
Severan
Proč řešit maximální váhu, ta je dána velikostí a výtlakem modelu. Minimální váha je stanovena pravděpodobně z nějakého důvodu a myslím, že už v zahraničí ověřená. Určitě se dá postavit i jako "kilovka" , ale bude při doržení tvaru trupu sedět na hladině jako PET láhev a nevím jak by to potom jezdilo.Severan píše:Spíš bych řešil maximální. Minimální je vždycky mínus. Mám s tím dobrou zkušenost.
Severan
pokud se nepletu tak 540 je typové označení motoru, který má své (dané výrobcem) rozměry.
Vše co je větší by mělo být tabu.
Ještě k trupu:
venkovní rozměry 460x200 jsou dány, a podle různých nápadů a návrhů zde na fóru by ještě asi bylo třeba stanovit boční tvar a výšku. Pokud se dodrží podklad pro stavbu trupu o rozměru 460xminimálně 116 Jak je uvedeno Tak bude asi ještě třeba dovažovat zátěží , pokud se nepoužije PB aku. Zde by to mohlo svádět např. k rozměru 460x200x(50-100) a to by bylo asi o něčem jiném.
Z Df to vypadá že by z toho (podle návrhů na úpravy a změny) mělo vzejít něco úplně jiného než byl původní záměr.
Těm, kteří si myslí, že to co jezdí v zaraničí, není ono, bych doporučil :dejte hlavy dohromady , vymyslete něco nového nakreslete podklady, stanovte pravidla a vyvešte na DF.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
A proč řešit minimální (smysl toho mě uniká), když to bude jezdit jak pet lahev? Pokud jsem si zatím všiml, váha u tahání je vždy výhodou.
Co se týče motoru - jedna věc je obal, druhá co je uvnitř. 540 má určitý počet závitů a pokud ji převinu, tak se dostanu řádově o několik kategorií jinam. Takže nejde zase až tak o velikost motoru.
Severan
Co se týče motoru - jedna věc je obal, druhá co je uvnitř. 540 má určitý počet závitů a pokud ji převinu, tak se dostanu řádově o několik kategorií jinam. Takže nejde zase až tak o velikost motoru.
Severan
Pak se tu ovšem prodiskutoval 6 stran o ničem. Severan
Nechci mermomoci delat nejake problemy, ale co je to plechovka? O uhlikach a casovani v pravidlech beta0.4 nevidim.Bořík píše:Motor třídy 540 je zažitý pojem a není třeba to blíže určovat - bohatě stačí popis, který je v návrhu pravidel - základní neupravovaná plechovka, bez možnosti změny časování a výměny uhlíků.
Ok, takze plechovka = zalisovanej zadek, uhliky se nedaji menit, neda se menit casovani? Ono to ze je neco "bezne oznaceni" neceho, neznamena, ze ten termin tak pouziva uplne kazdy. Ja osobne bych byl ochotny prohlasit o vsech techto motorech http://www.hobbyteam.cz/images/katalog/1789.jpg ze jsou to plechovky.
Takže takto
1 motor max velikosti 540 nebo menší (převodovky povoleny) stejnosměrný, sériové provedení, základní řady,zalisované zadní čelo, uhliky se nedaji menit, neda se menit casovani, takzvaná "plechovka"
celá pravidla zde portal/page.php?id=9
1 motor max velikosti 540 nebo menší (převodovky povoleny) stejnosměrný, sériové provedení, základní řady,zalisované zadní čelo, uhliky se nedaji menit, neda se menit casovani, takzvaná "plechovka"
celá pravidla zde portal/page.php?id=9
Ante, sakra, když už tvoříš ta pravidla, podle kterých se má řídit provoz soutěží, setkání atd. tak z toho alespoň vychytej ty pravopisné hrubky... ať nevypadáme jako .....!!!!
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
na RC Groups,jsou m.j. přílohy ve formátu pdf,doporučuji je zájemcům projít ,jsou tam zajímavé konstrukční detaily Springerů , a také pár slov o zkouškách prototypu,zvláště navrhuji tyto , ostatní najdete hned vedle.
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1001950
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1003278
je možné, že jsou tam i další, ale pro začátek aspoň toto
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1001950
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1003278
je možné, že jsou tam i další, ale pro začátek aspoň toto
Všechno zůstane jinak !
Lenze potom to konci 6 stranami A4 popisanymi len tym co je zakazane.nikdy se nedají pravidla dohromady tak dobře, aby se sem tam nenašla nějaká skulinka, která by umožnila trochu odlišný výklad a následné dovysvětlení. Čím víc lidí do toho bude kecat ( ale k věci - to je základní předpoklad ), tak budou pravidla lepší a lepší. A čím míň bude problémů, tím víc lidí to bude lákat.
A posobi to dost zlozito.Podla mna tie pravidla su teraz jasne,kto chce silou mocou podvadzat tak podvazat bude.
Inak nie je vam cudne,ze na zaciatku sme chceli dake pravidla podla ktorych stavat a sutazit.Akonahle ich Ante dal dokopy,tak sa hlada akakolvek skulinka,aby sa tie pravidla mohli obist.
naskor bolo v pravidlach
a uz je to rozpisane na 3 riadky.1 motor max. velkosti 540
Ved to ma byt kategoria pre juniorov a zaciatocnikov(co si netrufaju na velky TT) tak ich nechcite odradit,ze budu musiet studovat len pravidla najskor tyzden.Nez zacnu stavbu.
Já si myslím...nechme pravidla taková, jaká jsou,s případným upřesněním v duchu stoletím osvědčeného "českého přístupu" ale jen tak,aby se dalo vzít lodičku a soutěžit i případně v zahraničí(a naopak) proti stejně handicapovaným protivníkům..Kdo bude chtít, tak si ji postaví, komu se něco nelíbí, tak ať si postaví něco jiného. Kdo bude si chtít Springera vyšperkovat...ať si ho vyšperkuje, ale ať pak nenaříká, že nemůže soutěžit s modely v základním provedení.Myslete na to...především je to zábava...a voč nakonec kráčí?
Všechno zůstane jinak !
Omlouvám se, boční tvar byl trochu úlet, ale plně sohlasím s minimální váhou. A jak už jsem psal , poslední návrh by už mohl být konečný aby se dal dokončit model , zajezdit a připravit na akce. Tím by se už mohla ukončit poněkud rozsáhlá debata na bázi - coby-kdyby.Bořík píše:Boční tvar a tím i profil trupu a dna je zadán v pravidlech, takže nehrozí, že by si někdo udělal něco jiného - není nic jednoduššího, než vzít šablonku a přiložit na bok trupu.
Minimální váha ... myslím si, že je správné ji určit, protože sice na TT není minimální váha výhodou, ale na to pólo je to už obrovská výhoda - akcelerace a obratnost je právě velmi závislá na té váze a pokud není žádoucí, aby se trupy dělaly z uhlíku, tak ta předepsaná minimální váha je nutná.
Dva motory - také bych velice uvítal použití dvou motorů, protože to velmi zlepší obratnost, ale v rámci zachování pravidel podle zahraničí bych se přimlouval za ten jeden motor ... bude to sice hůř zatáčet při couvání, ale zato všem stejně.
Motor třídy 540 je zažitý pojem a není třeba to blíže určovat - bohatě stačí popis, který je v návrhu pravidel - základní neupravovaná plechovka, bez možnosti změny časování a výměny uhlíků.
pročítal jsem si pravidla beta 0.4 několikrát a hledal skulinky, jak by se dalo s něčím "vyčůrat", ale moc možností tam asi už není.
Já už nic neřešín , jdu stavět.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Ked to robime pre potesenie,tak preco by sa mali pravidla obchadzat?
Vo velkom TT obmedzenie na lod je len dlzka trupu.A ze by sa tam diali dake "stavebne"zverstva som nezbadal.
Vsetko motory plechovky,jednovrtulove,dvojvrtulove s priecnym pohonm alebo bez.Alebo mate niekto v TT pouzity striedak,alebo motor s casovanym?Pripadne sa pochvalte kdo z vas ma uhlikovy trup.
spravny pristup.Ja uz staviam tiez.
Vo velkom TT obmedzenie na lod je len dlzka trupu.A ze by sa tam diali dake "stavebne"zverstva som nezbadal.
Vsetko motory plechovky,jednovrtulove,dvojvrtulove s priecnym pohonm alebo bez.Alebo mate niekto v TT pouzity striedak,alebo motor s casovanym?Pripadne sa pochvalte kdo z vas ma uhlikovy trup.
Já už nic neřešín , jdu stavět.
- petr hájek
já se jen nestačím divit ( a smát se ) tolik vyplácaného času na řešení něčeho co už někdo vyřešil...
Kdybych někdy chtěl stavět podle plánů s jinými než metrickými jednotkami , pak bych použil obyčejný metr z supermarketu který ve většině případů má jak CM tak i PALCE, případně bych se podíval sem:
http://www.jednotky.cz/delka/.
Pak už bych jen přemýšlel o detailech konstrukce.
Musím však říci , že tato ,,krabicoidní,, loď mě nezaujala (když to řeknu jemě) a stavět ji nehodlám , takže to berte jen jako ohlas z publika.
Kdybych někdy chtěl stavět podle plánů s jinými než metrickými jednotkami , pak bych použil obyčejný metr z supermarketu který ve většině případů má jak CM tak i PALCE, případně bych se podíval sem:
http://www.jednotky.cz/delka/.
Pak už bych jen přemýšlel o detailech konstrukce.
Musím však říci , že tato ,,krabicoidní,, loď mě nezaujala (když to řeknu jemě) a stavět ji nehodlám , takže to berte jen jako ohlas z publika.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Takže nezbývá, než se zeptat Pepy, kdy budou laminátové trupy...

Radek
P.S.: Vážně bych měl o jeden zájem.
Radek
P.S.: Vážně bych měl o jeden zájem.
trupy budou asi již brzy včera Pepa přivezl do Břevnova na ukázku kopyto.
- Pepa Darvaš
přivezu je do Protivanova.Včera v Břevnově jsem měl kopyto a bylo schváleno ,že ta loď bude odpovídat pravidlům.
Mimo jiné ,kdo jste včera nebyl v Břevnově ,tak litujte.Počasí vyšlo ,zajezdili jsme si parádně a ještě jsme jako lodní modeláři sklidili velké uznání.
Mimo jiné ,kdo jste včera nebyl v Břevnově ,tak litujte.Počasí vyšlo ,zajezdili jsme si parádně a ještě jsme jako lodní modeláři sklidili velké uznání.
Zato v neděli jsme se sešli 3 Ante,Franta,a já z 5 loděma
Jaká bude předpokládaná cena ??Pepa Darvaš píše:přivezu je do Protivanova.Včera v Břevnově jsem měl kopyto a bylo schváleno ,že ta loď bude odpovídat pravidlům.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Pepa Darvaš má pravdu, hezké počasí hezké poježdění a pěkné ovace, co víc si modelář může přát ...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek