Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Consul Pust

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Aleš

Re: Consul Pust

Příspěvek od Aleš »

Stáhnul jsem z MOnakoplans plánek na Consul Pust a mám nejasnosti.
Nemáte někdo něco víc k této lodi (výkresy,fotky)?
Aleš :?:
karaso

Příspěvek od karaso »

Plánek, který sis stáhnul, jsem dal spolu s řadou jiných Kebovi k dispozici už dávno. Objevil jsem jej v hromadě starých čísel časopisu Modell Werft, kterou jsem koupil od kteréhosi končícího modeláře. V prosinci snad budu mít čas se podívat, jestli ono číslo ještě nenajdu. Jinak se zkus obrátit na lidi, kteří by mohli mít stará ( možná přes 10 let ) čísla tohoto časopisu. K
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Guest

Příspěvek od Guest »

Mam k dispozici vystrihovanku CP. (ke shlednuti napr. na www.moduni.de)
Je z ni lespon videt zbarveni a platovani trupu. V pripade zajmu mohu dodat.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Za ochotu děkuji,barva je jasná,ale na palubě po obou bocích nástavby jsou záhadné rastrované,snad ochozy,nevíte někdo,co to je?
Aleš :?:
Guest

Příspěvek od Guest »

Bohuzel nevim, na vystrihovance jsem to nasel take. Je to velike na vetrani, zas na druhou stranu - v tomto miste je kotelna, jestli to muze byt privod vzduchu - nevim, to by asi bylo nebezpecne. Mozna by to mohly byt plechove kryty uhelnych bunkru???
Jestli chcete, mam vystrihovanku naskenovanou,
mohu ji nekam poslat....
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Ahoj, dokonce jsem si to kvůli Vám stáhl a vytisk. Ale je to patrně jen protiskluzová úprava paluby. Je to vloženo do prken - viz lemování na zadní straně. Dá se to udělat otisknutím struktury piníku do Epox 1200. taky lze udělat vlastní matrici a tu pak použít. Ten plech určitě znáte.
Plán je to pěkný, tak si dejte záležet.
Ivan
Ivan
pebe

Příspěvek od pebe »

Pokud je to ten plech co je běžně na podlahách v kotelnách, tak ten dělám tak, že si nastříhám pásky samolepící Alu fólie (utěsňování vzduchotechniky), pásky pak pokládám na pletivo proti hmyzu a vše, mezi dvěma deskami zmáčknu ve svěráku.

Obrázek

Obrázek
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Dobrý postup. Já to ale dělám z tkaniny + 1200.
Poslal jsem Kebovi fotky všech plechů, které jsem nafotil na lodích. Řeknu mu ať to sem pověsí. Je možno si vybrat.
Ivan
Ivan
Guest

Příspěvek od Guest »

S tou folií a síťovinou je super nápad.Mě napadla sklo tkanina větší gramáže,vytahat ob vlákno a na ploše zkosit vlákna v úhlopříčce.Pak fixaci proti posunu zpět nějakou velmi lehkou syntetikou a potom patřičné krytí Epoxy
Odpovědět

Zpět na „Stavba modelu“