Další pokračování s pramičkou

Zde na fotografiích, je úspěšné laminování trupu - 80g/m2 tkaninou (Lamit 109),celkem 2 - vrstvy.1) - vrstva vcelku,2)vrstva na tři díly.
Povrch po laminaci, na hrubo (smirek 80),obroušen! Tmeleno jemným polyesterovým tmelem.
Jelikož trup jde celkem do finále - začal jsem vyrábět části nástavby.A jak již u mě bývá zvykem u vojenských lodí - začal jsem zbraněmi

,první z výzbroje, se dostalo na řadu střeliště 20 mm MG,jehož poměrně přesné rozkreslení je zaneseno v plánu.Pancéřové ochranné štíty - jsem vyrobil z měděného plechu (co se všechno nenajde u pokrývačů střech

),tl.0,5 mm!Můj záměr byl mít všechny štíty naprosto přesné - proto jsem před řezané měď.plíšky k sobě slepil vteř.lepidlem - (aby při manipulaci nedošlo k nechtěnému posunutí)!A poté vyřezal na hrubo vlastně jen jeden štít.

Původní záměr těsného spojení - (letováním),jsem tedy změnil na tlakové lepení sec.prstolepem

!!
Další na řadě - byla věž (střeliště) kanónu Bofor 40 mm.
A právě v tomto bodě je největší kámen úrazu plánu !!Autor - jaksi pozapomněl jakkoliv okótovat rozvinutý tvar pancéřování věže !!!Překreslování a přepočítávání, mi zabralo plné 4 hodiny práce

. Z mé bezvýsledné práce mě vysvobodil až osobní PC !!.A po několika desítkách vyplácaných papírů A 4,se mi konečně podařilo (po neustálém : zmenšování/zvětšování předlohy plánu),vytisknout šablonu - a sestavit prototyp budoucího modelu věže!Ovšem ,ještě nebylo všemu konec - když určité partie (které mám v úmyslu pájet),na sebe přesně nepasovaly!!Výsledkem tedy je že ještě 5 ks papír.prototypů muselo doznat patřičné úpravy (
špatný úhel jednoho z boků,o 1,5 mm kratší strana a o 2 mm delší čelo).Věž na fotografii - je pro vetší tvarovou soudržnost, napuštěna Lamitem 109 (papír"čtvrtka"namočen v acetonu a poté přetřen pryskyřicí).Výsledek můžete posoudit sami.

PS: motto
!!! Ještě že ten Personel Computer je takovej zázrak
!!!