Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Měděná obšívka

Jak postupovat při...
Odpovědět
jenda

Re: Měděná obšívka

Příspěvek od jenda »

Ahoj všici.
Stavím RC model plachetnice a řeším problém jak připevnit měděné pláty k dřevěnému trupu.
Zkoušel jste to někro na plovoucím modelu? Mám obavy, že lepidlo by mohlo být nedostačující, vzhledem k používání modelu. Věřím že u statického to drží. Zajišťovat pláty hřeby se mi nechce vzhledem k tomu, že by se kolem hřebů dostávalo vlhko do dřeva a to by mohlo hnít.
Díky za radu.
Borek Dvorak

Příspěvek od Borek Dvorak »

Navod na oplatovani plovouciho modelu je tady:

http://www.minisail.ch/de/werkkunde/kupfern.pdf

Autor varuje pred pouzitim kontaktnich a kyanoakrylatovych lepidel, coz je vcelku logicke. Doporucuje pouziti rychleho epoxydu, coz dokumentuje na modelu lodivodskeho skuneru "Hesper". Jak autora tak i model znam, a mohu kvalitu a trvanlivost navrzeneho postupu potvrdit.

Zdravim
Borek Dvorak
Severan

Příspěvek od Severan »

Co by mě zajímalo, kde sehnat zdroj levnějšího materiálu?

Severan
jenda

Příspěvek od jenda »

Já "nakupuju" ve "šmelci". Dá se tam sehnat takřka jakýkoli materiál požadované kvality. A pokud se dohodneš s výkupcem, tak ti to co potřebuješ schová. Při dnešní ceně mědi kolem 100Kč/kg je to dost, ale levnější než kupovat nový plech. Krom toho je problém sehnat jen kus co právě potřebuješ. Většinou prodávaj jen celou tabuli.
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Ahoj,
pochybuju že ve šmelci seženeš měděnej plech odpovídající síly 0,05 -0,15 mm a ještě k tomu použitelnej, tzn. rovnej a nepomačkanej.

Pavel.
jenda

Příspěvek od jenda »

nevěřil bys, ale seženeš nejen měděnej plech. Je dobré se domluvit s výkupčím co scháníš. Nenbude to hned, ale seženeš. Třeba pěkné ráfky na auto, nerezový sud, .... měděný plech ;-)
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Plechy, resp. folie poměrně snadno (snad) seženeš na http://www.litomysky.cz. Je tam i katalog v PDF. Měď v rozměrech 300 x 760 mm folie 0,075 mm stojí 324 Kč a folie 0,125 mm stojí 360 Kč
Odpovědět

Zpět na „Pracovní postupy“