Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Moření a lakování

Odpovědět
LukasX

Re: Moření a lakování

Příspěvek od LukasX »

Preji pekny den ;o)

Narazil jsem na mensi problem. Pri delani nastaveb jsem zacal cast smrkovych list morit, abych dosahnul pekneho kontrastu v pouzitech drevech. Mam vedle sebe morene listy a klasicke. K moreni pouzivam vodou reditelny chemoxyl odstin palisandr. Pri pokusu o lakovani stetcem (PU lak na parkety) jsem zjistil, ze se mi barva moridla dostala na stetec a rozlicil sem si ji i na nemorene listy ;o(
Copak delam zase spatne? Spatne moridlo (mam spis pouzit lihove?) Nebo mam ty namorene listy poradne prebrousit? Nebo treba dat opatrne jednu vrstvu laku malym steteckem zvlast na morene listy a potom uz lakovat kompletne?
Budu tam mit docela dost ploch, kde se strida morene a nemorene, tak bych potreboval eliminovat problem v zarodku ;o) Diky za tipy

Lukas B.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Jde o to , že barvící soli v mořidlech a je jedno zda vodních nebo lihových jsou většinou na bázi anilinových barviv a ty se dají rozpouštět i acetonem a podobnými ,,driáky" . Když jsem se v minulosti snažil stejnému problému vyhnout , nejlepší bylo použít na 1. vrstvu laku nástřik místo štětce. Není nutno kupovat hned kompresor a stříkací pistoli, stačí i obyčejná fixírka z papírnictví. Pak už většinou bylo možno na další vrstvy použít štětec.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
LukasX

Příspěvek od LukasX »

nejlepší bylo použít na 1. vrstvu laku nástřik místo štětce. Není nutno kupovat hned kompresor a stříkací pistoli, stačí i obyčejná fixírka z papírnictví.
Diky za tip, hnedka jsem si cestou z prace koupil v Herlitzu fixirku za 25kc ;o) Uz jsem provedl test s jablecnym mostem na prkynko a ocividne to funguje!! To jsou mi veci ...

Jen budu muset lak malinko zredit a snad to bude OK.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“