Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
modela
Re: modela
chci se zeptat jestli modely vyrábí ty lodní šrouby i pravotočive a levotočive??? A taky co si o nic myslíte jako kvalita funkčnost atd... diky
Jan Klimeš
Jan Klimeš
Ikdyž jsem jen málo zkušený...snažím se bít více!
Pokud svým dotazem myslíš staré šrouby od Modely průměr 30 a 40mm třílisté, co je teď vyrábí někdo jiný, tak ty jsou jen pravotočivé.
- tlustý list
- žádný profil, takže táhnou stejně dopředu jako dozadu
- závit M3, takže pozdější náhrada jiným výrobcem obtížná, neboť ti začli před pár lety z mě neznámých důvodů vyrábět šrouby do 40mm se závitem M2 nebo M4
- levné
suma sumárum - pro rekreační využití postačující
- tlustý list
- závit M3, takže pozdější náhrada jiným výrobcem obtížná, neboť ti začli před pár lety z mě neznámých důvodů vyrábět šrouby do 40mm se závitem M2 nebo M4
- levné
Přesně tak jak praví SH - Za sebe ještě pravím,v žádném případě nedávej hřídel M 3,neůměrně si tím zmenšíš možnost použití jiných rozměrů šroubů!!SH píše:Pokud svým dotazem myslíš staré šrouby od Modely průměr 30 a 40mm třílisté, co je teď vyrábí někdo jiný, tak ty jsou jen pravotočivé.
- tlustý list
- levné
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Ja som si nedávno kúpil 40mm a tá má M4
Ano to vím ale hlavne mne zajímalo to či jsoujen pravotočivé či levotočive. Mno a ješte stavím ted MoNaKo 1 s dvouma 400mig napřímo jaké teda lodní šrouby poradte!
Nejsnáze sehnatelné budou Graupnery L+P průměr 30 nebo 35mm. Závit si vyber podle hřídele M2 nebo M4. M4 jsou častější v obchodech.kims píše:Ano to vím ale hlavne mne zajímalo to či jsoujen pravotočivé či levotočive. Mno a ješte stavím ted MoNaKo 1 s dvouma 400mig napřímo jaké teda lodní šrouby poradte!
Pak se můžeš podívat po šroubech od Robbe, údajně jsou lepší na couvání, ale taky hůře dostupné v obchodech.
Anebo si je udělat...
Graupnery pro MoNaKo I. nebrat !!! Ivvo (i Nex?) s nima mají trpkou zkušenost! Hlavně co se týče couvání. Raději od Robbe. Modelácký šrouby se levotočivý nedělaj - bohužel :-(SH píše:Nejsnáze sehnatelné budou Graupnery L+P průměr 30 nebo 35mm. Závit si vyber podle hřídele M2 nebo M4. M4 jsou častější v obchodech.kims píše:Ano to vím ale hlavne mne zajímalo to či jsoujen pravotočivé či levotočive. Mno a ješte stavím ted MoNaKo 1 s dvouma 400mig napřímo jaké teda lodní šrouby poradte!
Pak se můžeš podívat po šroubech od Robbe, údajně jsou lepší na couvání, ale taky hůře dostupné v obchodech.
Anebo si je udělat...
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Moc vám dekuju za rady. A ty robbe mám vzít z admirala???
To už záleží ENEM na tobě - pokud seženeš i jinde tak i tamkims píše:Moc vám dekuju za rady. A ty robbe mám vzít z admirala???
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Ahoj, přesně jak píše Keba, koupil jsem Graupnery a vubec jsem necouval. Teď tam s Nexem máme Robbe a jezdím v pohodě. Objednal jsem je přes Admirálshopu. Jsou o průměru 35mm sbroušené na 32 mm aby se vešly do kortyho dýz.Keba píše:Graupnery pro MoNaKo I. nebrat !!! Ivvo (i Nex?) s nima mají trpkou zkušenost! Hlavně co se týče couvání. Raději od Robbe. Modelácký šrouby se levotočivý nedělaj - bohužel :-(SH píše:Nejsnáze sehnatelné budou Graupnery L+P průměr 30 nebo 35mm. Závit si vyber podle hřídele M2 nebo M4. M4 jsou častější v obchodech.kims píše:Ano to vím ale hlavne mne zajímalo to či jsoujen pravotočivé či levotočive. Mno a ješte stavím ted MoNaKo 1 s dvouma 400mig napřímo jaké teda lodní šrouby poradte!
Anebo si je udělat...
Jinak u tvého modelu nevím jak se ty šrouby budou chovat, protože já v Monaku I. mám 1 motor Speed 400 s rozvodovkou na 2 šrouby a převodem cca 1:3... takže výsledné otáčky na hřídeli jsou nižší... šrouby graupner jsou konstruovány pro vyšší otáčky, šrouby Robbe mají zase výrazně větší stoupání takže jim stačí otázky nižší... asi to budeš muset vyzkoušet...
A co se týká šroubů a hřídelí... ve čtvrtek jsem šel k Peckovi, že si koupím hřídel a šroub pro model Melodie. Jediné co mi mohli nabídnout byly 2 hřídele o průměru 4mm ale 2x delší než jsem potřeboval a mraky hřídelí o přůměru 3mm (včetně mnou potřebné délky) ale šrouby měli jen o průměru 4mm... to jsem docela nepochopil...
ivvo

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek