Moje řeč - kdo na to má at jede,já jsem nucen podívat se jen na fotky - (závist = NE),ale jen trochu smutku.Dada píše:Každý máme jiné finanční možnosti pro mne je nemožné zvednout zadek a jet se podívat do Polska na remorkér jakou má barvu tak používám nejlevnější prostředky na trhu na stavbu. s pozdravem Dada
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
LAminování
Re: LAminování
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Jestli si myslíte, že učitele tento stát nějak přeplácí, tak jsem opravdu mezi těmi horními....
Ivan
Ivan
Ivan
aaach jo, panove ze vas to bavi.proste si priznejte ze ivan je clovek ktery stavi modely ktere jsou nekde jinde nez to dokaze vetsina z nas. on se vam vazne snazi poradit i kdyz to obcas zni docela drsne.ale ty jeho rady jsou rady s velkym R.ja takove modely jako on postavit nedokazu,ale to neznamena ze bych nechtel. v ivanove stupnici jsem nekde vlasek nad plovouci fosnou(ma to velice vzdaleny tvar lodi), ale nikdy mi neodmitl radu a nikdy mi nedal najevo ze jsem jen patlal,naopak se mi to vzdycky snazil vysvetlit proc a jak by to melo byt i kdyz mu bylo jasne, ze kolikrat vlastne nevim o cem mluvim. prestante brat radu (od kohokoliv) jako utok na sve ego, to sem vazne nepatri a zkuste prosim omezit ty utoky a nic neresici pripominky.forum se tak stava desne neprehlednym. pokud si nemuzete pomoct, tak bezte do areny, ja tu hledam informaci kterou potrebuju a nebavi me procitat hory nic neresiciho balastu. diky
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
-
Návštěvník
Jsem s tebou, proto je tady Hňup, jsem zvědav kolik modelů bude na Céčkách v Duchcově, tady to vypadá na samého mistra, ale potom skutek utek.ivankap píše:Už běžte do PRYČ , kvůli takovým žabomyším problémům nechodím na DF. Dělejte to jak umíte a tím co máte doma a vyzkoušeno. Pak ale hlavně vemte ty necky a přijeďte je někam ukázat. Někdo modelaří, jiný vydělává. To už je zase mezi tím PC a židlí.
A ještě, pokud někdo někomu poradí, tak hned neřvěte že já to umím lepší a lepším materiálem.
A pro ty co se ptají. Pokud se zeptáte a někdo vám odpoví, tak to vemte nebo nevemte ale nepolemizujte. Buďte rádi, že je někdo ochoten dát radu.
Ivan
Je si ukápnu trochu, když to tu tak čtu.
Bylo mi doporučeno laminovat s L285. Peníze to stálo, ale kdybych nechtěl utrácet v modelařině peníze, tak sem to ani nezačal dělat. Minulý měsíc jsem poprvé laminoval. Byl to pro mne horor, ale co jsem silně ocenil, že jsem měl spoustu času na narovnání tkaniny, nedocházelo k tuhnutí během pár minut, ale mohl sem se s tím trápit skoro hodinu a pořád s tím šlo něco udělat.
Co jsem u L285 také ocenil bylo to. že vůbec nesmrdí, dělal jsem to v bytě a měl jsem jen projistotu otevřené okno. Celkový výsledek, musím se přiznat mě moc nenadchnul, ale musím přiznat, je to rukama a né materiálem, takže další laminování bude snad lepší a úspěšnější.
Takže k debatě. Je to hlavně rukama, pak až co použijete.
Bylo mi doporučeno laminovat s L285. Peníze to stálo, ale kdybych nechtěl utrácet v modelařině peníze, tak sem to ani nezačal dělat. Minulý měsíc jsem poprvé laminoval. Byl to pro mne horor, ale co jsem silně ocenil, že jsem měl spoustu času na narovnání tkaniny, nedocházelo k tuhnutí během pár minut, ale mohl sem se s tím trápit skoro hodinu a pořád s tím šlo něco udělat.
Co jsem u L285 také ocenil bylo to. že vůbec nesmrdí, dělal jsem to v bytě a měl jsem jen projistotu otevřené okno. Celkový výsledek, musím se přiznat mě moc nenadchnul, ale musím přiznat, je to rukama a né materiálem, takže další laminování bude snad lepší a úspěšnější.
Takže k debatě. Je to hlavně rukama, pak až co použijete.
nex:
Nemůžu než souhlasit. Akorát bych zmínil svůj názor na rady zkušených (zcela obecně, nemám na mysli pouze Ivana). Mnohdy mi přijde že zkušení mistři jako by zapomněli na vlastní začátky a těžko se vžívají do situace nezkušeného začátečníka. Člověku který stěží zvládne postavit něco o chlup lepšího než plovoucí fošna jsou k ničemu rady jak postavit špičkovou soutěžní maketu. Některý k tomu časem třeba dospěje, jiný zůstane navěky na nižší úrovni, ale to je jedno. Hlavní, že nás toto hobby baví a přináší nám potěšení. V každém případě platí, že ke špičkovým výsledkům se dá propracovat pouze postupně po drobných krůčkách a nemá smysl si nakládat najednou příliš velká sousta.
Osobně bych uvítal, kdyby zasvěcené rady byly taky patřičně okomentovány, tak aby z toho bylo každému jasné, např. že pokud chce postavit pořádnou maketu, musí udělat to a to, pokud však nemá takové ambice, může se na tohle vykašlat, ale toto zas je třeba dodržet v každém případě i na primitivné lodičce, protože když se to neudělá, stane se to a to.... Aby byl každý dostatečně informován o různých možnostech, o jejich výhodách a nevýhodách a na základě toho ať si to každý přebere a rozhodne se. Nic nelze brát za absolutní, co je pro jednoho nedostatečné, může jinému vyhovovat víc než dobře, záleží na konkrétních podmínkách a okolnostech....
Taky mi vadí, když se DF zaplňuje neúčelnými příspěvky. Sám DF více pročítám než přispívám a snažím se odtud mezi hromadama balastu něco zajímavého vytěžit. Naštěstí se to stále ještě daří.
Nemůžu než souhlasit. Akorát bych zmínil svůj názor na rady zkušených (zcela obecně, nemám na mysli pouze Ivana). Mnohdy mi přijde že zkušení mistři jako by zapomněli na vlastní začátky a těžko se vžívají do situace nezkušeného začátečníka. Člověku který stěží zvládne postavit něco o chlup lepšího než plovoucí fošna jsou k ničemu rady jak postavit špičkovou soutěžní maketu. Některý k tomu časem třeba dospěje, jiný zůstane navěky na nižší úrovni, ale to je jedno. Hlavní, že nás toto hobby baví a přináší nám potěšení. V každém případě platí, že ke špičkovým výsledkům se dá propracovat pouze postupně po drobných krůčkách a nemá smysl si nakládat najednou příliš velká sousta.
Osobně bych uvítal, kdyby zasvěcené rady byly taky patřičně okomentovány, tak aby z toho bylo každému jasné, např. že pokud chce postavit pořádnou maketu, musí udělat to a to, pokud však nemá takové ambice, může se na tohle vykašlat, ale toto zas je třeba dodržet v každém případě i na primitivné lodičce, protože když se to neudělá, stane se to a to.... Aby byl každý dostatečně informován o různých možnostech, o jejich výhodách a nevýhodách a na základě toho ať si to každý přebere a rozhodne se. Nic nelze brát za absolutní, co je pro jednoho nedostatečné, může jinému vyhovovat víc než dobře, záleží na konkrétních podmínkách a okolnostech....
Taky mi vadí, když se DF zaplňuje neúčelnými příspěvky. Sám DF více pročítám než přispívám a snažím se odtud mezi hromadama balastu něco zajímavého vytěžit. Naštěstí se to stále ještě daří.
Godric:
Jsem na tom podobně.
Jsem na tom podobně.
tak jsme si už popovídali dost :-)
Lock
Lock
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení