Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Nabíječ
Re: Nabíječ
Zdravím, přemýšlím o koupi nového nabíječe a tak sem se chtěl vás zeptat co používáte za nabíječe?? Zda-li na 12 nebo 230 V ?? A jaký se vám zdá nejlepší nabíječ dnešní doby, ale s cenou tak mezi 3000 - 4000 Kč ?? Díky za vaše odpovědi.
---------------------->
Fotky Paula jsou ZDE
Fotky Paula jsou ZDE
Většinou do 7 článku 3700 mAh NiCd / NiMh. Sem tam nějakou tu Olověnou baterku. Co používáš ty za nabíječ?
---------------------->
Fotky Paula jsou ZDE
Fotky Paula jsou ZDE
12 V nabíječ může najít uplatnění i v polních podmínkách. V dosahu el. proudu lze k napájení využít upravený zdroj z počítače. Vřele doporučuji.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- Karel Kalcik
Používám Shark 20 s balancerem na Li-Pol, nabíjim i NiCd a Pb. Zatím ke vší spokojenosti. z mého hlediska si myslím, že jsem udělal jednu z nejlepších investic. U Li-Polek vidím napětí na každém článku. Jelikož to jedu přes počítač, vidím i průběhy nabíjení a porovnáním grafů můžu odhadnout jak na tom baterky jsou.
No o nějakém tom sharku jsem také přemýšlel, takže volba asi padne na něj. 
---------------------->
Fotky Paula jsou ZDE
Fotky Paula jsou ZDE
Taky jsem při koupi první nabíječky uvažoval - vzhledem k ceně jsem koupil Shark 10 v2.0 - zatím jsem spokojen - nabíjím zatím jen NiMH a NiCd NojbyMirek.Bk píše:No o nějakém tom sharku jsem také přemýšlel, takže volba asi padne na něj.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Zkoušel jste pánové někdo tohle?
http://www.volny.cz/vladimir__p/SharkLab.html
Promiňtě odbočení, jen by mne to zajímalo...
http://www.volny.cz/vladimir__p/SharkLab.html
Promiňtě odbočení, jen by mne to zajímalo...
- Karel Kalcik
vřele doporučuju. je potřeba dokoupit propojovací kabel do počítače
Uvažuji taky o nákupu nějakého lepšího nabíječe a budu hlavně nabájet Pb akumulátory. Uvažuji o nákupu Sharku, ale verze 30 je na mne hodně drahá, ale nechápu rozdíl mezi verzí 10 a 20, může mi někdo říct, jaký je mezi nimi rozdíl?
Díky
Díky
20 má navíc tohle
Nastavitelná citlivost delta-peak detekce (NiCd, NiMH) a koncové napětí pro Li-poly/Li-ion
Paměť na 10 nabíjecích/vybíjecích programů
USB konektor pro PC, vstup pro teplotní čidlo
Automatický on-line provoz s balancerem Shark PB-5 pro Li-poly články
Hlídá překročení nastavené teploty nebo kapacity, bezpečnostní časový spínač
Nastavitelná citlivost delta-peak detekce (NiCd, NiMH) a koncové napětí pro Li-poly/Li-ion
Paměť na 10 nabíjecích/vybíjecích programů
USB konektor pro PC, vstup pro teplotní čidlo
Automatický on-line provoz s balancerem Shark PB-5 pro Li-poly články
Hlídá překročení nastavené teploty nebo kapacity, bezpečnostní časový spínač
Dnes jsem koupil Fusion Typhoon L50B Pro. Originální manuál nezmiňuje dodávanou výbavu, neobsahuje jedinou fotku nebo popis přístroje. Český návod je překlad originálu doplněný o pár gramatických překlepů. Nabíječ má integrovaný balancer a jako jediné příslušenství obsahuje igelitový sáček se 3 mi panýlky servisních konektorů. Na krabici mohlo být výrazně napsáno, že neobsahuje nabíjecí kabeláž. V okolí ji asi nekoupím a lítat po obchodech a shánět bude lahůdka. Na eshopu kupovat kabel za 50 kaček a platit 100 za po+ba..to bych musel být na hlavu padlej.. na vstupu má cca metr dlouhý kabel se svorkami..asi to budu muset předělat na banánky..zatím jsem nenabíjel..hrál jsem si s nastavením a jsem z toho trochu mimo..je tam tolik výběrů, že se v tom ztrácím...jo a nabíječ obsahuje vstupní konektor (samici) o kterém není ani slovo jak v českém tak originálním návodu..vypadá to jako u sharka konektor pro teplotní sondu..poslal jsem hodně nepříjemný dotaz na technickou podporu dovozce...už si ho přečetli, čekám na jejich reakci...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Nabíjecí kabeláž většinou neobsahuje žádný nabíječ. Při dnešní různorodosti používaných konektorů by to snad ani pořádně nešlo. Takže si budeš muset pro používané baterie pořídit/udělat správné nabíjecí kabely.
Jinak ten vstupní konektor (samice) bude nejspíš pro připojení externího zdroje na 12V z 230V. Vypadá jako adaptér pro notebook, na Taiwanu je prodávají okolo 15 dolarů.
Jinak ten vstupní konektor (samice) bude nejspíš pro připojení externího zdroje na 12V z 230V. Vypadá jako adaptér pro notebook, na Taiwanu je prodávají okolo 15 dolarů.
Vstupní konektor (který není v návodu) je uzoučký na 3 póly, nabíječka jede jedině na 12 V DC..zatím jsem ji napojil k 12 V gelovce 72 Ah..buď mi v práci někdo udělá z atx zdroje nabíječ a nebo si ho koupím na základě inzerátu...jinak u některých nabíječek jsem viděl sadu napájecích kabelů, ale nejsem magor abych dal za nabíječku 5 tisíc když mi mobila za 3 litry s 1100 lipolkou nabíjí nabíječka za dvě stovky....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Tak to pak bude konektor na teplotní čidlo. U některých nabíječů se začínají objevovat přiložené nabíjecí kabely, ale je to spíše vyjímka, stejně použitelný byl pro mne jen kabel na nabíjení přijímačových baterií.
Nedávno jsem kupoval tento nabíječ:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... o_Charger_
dodací doba byla cca 7 pracovních dní a cena více než poloviční oproti CZ nabídce (prodává ho i Hnízdil v Praze).
Myslim si že se vyplatí k nabíječům této kategorie pořídit i tento zdroj na 230V:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 00~240v_5A
Nedávno jsem kupoval tento nabíječ:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... o_Charger_
dodací doba byla cca 7 pracovních dní a cena více než poloviční oproti CZ nabídce (prodává ho i Hnízdil v Praze).
Myslim si že se vyplatí k nabíječům této kategorie pořídit i tento zdroj na 230V:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 00~240v_5A
Zdroj budu taky řešit. Můžu z práce vzít nějaký zdroj k notebooku, doma mám malý přepínací zdroj až do 12V, ale.... ale všechny mají nějaké dutinky nebo tyčky..samečky nebo samičky..můj nabíječ má metr dlouhé kabely s...krokosvorkami...a že bych z nabíječky za 1.900,- ucvakával svorky jen proto abych tam pájel protikus k nějaké nabíječce to bych se na to mohl....takže na netu jsem se zkontaktoval s výrobcem co ze zdrojů atx k pc staví stabilizované zdroje..zdrojů 200 a 250 a snad i nějaký fortron 350 těch mám několik jen jsem poleno na elektriku abych si to podle návodu (prej to zvládne kdo zvládne vyměnit žárovku) postavil sám...stabilizovaných 12 V při 10A..to de..néééé?
Jo a dovozce mi odpověděl, že v návodu od výrobce není uvedeno na co ten konektor je a tak ať tam raději nic nepřipojuju...
Zeptám se zase hloupě..jaké nejmenší napětí je vhodné pro mikroprocesorové nabíječe ? Proč se ptám ? Doma jsem našel funglový zdroj od hamy s haldou připojovacích konektorů a s přemínačem od 3V po 12V (zakový ten co se strká do zásuvky a vypadá jako nabíječka na staré mobily)..jenže má jen 300mA..nabíječ se rozsvítí i pípne a problém nehlásí..zatím nemám nabíjecí kabely abych zjistil jestli to zdroj utáhne....
No z vlastní zkušenosti bych ti doporučil takový zdroj vyhodit. Pokud máš alespoň jednoduchý měřák tak si ho proměř a uvidíš proč. Třeba ty hodnoty napětí co by měl po přepnutí dávat jsou prostě výmysl. Možná je to kus od kusu jiné, ale mě dával místo 3V rovných 8V a na 12V nějakých 19V.JuraSach píše:Zeptám se zase hloupě..jaké nejmenší napětí je vhodné pro mikroprocesorové nabíječe ? Proč se ptám ? Doma jsem našel funglový zdroj od hamy s haldou připojovacích konektorů a s přemínačem od 3V po 12V (zakový ten co se strká do zásuvky a vypadá jako nabíječka na staré mobily)..jenže má jen 300mA..nabíječ se rozsvítí i pípne a problém nehlásí..zatím nemám nabíjecí kabely abych zjistil jestli to zdroj utáhne....
Tyto "univerzální" zdroje dávají slabý proud a k nabíječkám jsou nevhodný. Podívej se do návodu nabíječky jaký potřebuje zdroj a ten použij. Investice do něj se myslím vyplatí.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Jasan, budu kupovat zdroj z atx zdroje pc, byla to jen otázka aby byl kompletní pohled na nabíjení...
JuraSach:
Jak Tě tady sleduju a čtu Tvé úvahy, tak tě musím upozornit na to, že kdo si pořídí levný nabíječ, kupuje pak drahé baterky (aby ten levný nabíječ přežily), kdo si pořídí dražší a tedy lepší nabíječ, může používat levnější baterky. Když k němu si pořídí i dražší baterky, získá větší výkon... Totéž platí i o zdrojích.
Je jasné, že teď mi věřit nebudeš, je jen otázkou, na kolik peněz za nové baterky, nabíječe a zdroje Tě to přijde, než uvěříš.. -)
Jak Tě tady sleduju a čtu Tvé úvahy, tak tě musím upozornit na to, že kdo si pořídí levný nabíječ, kupuje pak drahé baterky (aby ten levný nabíječ přežily), kdo si pořídí dražší a tedy lepší nabíječ, může používat levnější baterky. Když k němu si pořídí i dražší baterky, získá větší výkon... Totéž platí i o zdrojích.
Je jasné, že teď mi věřit nebudeš, je jen otázkou, na kolik peněz za nové baterky, nabíječe a zdroje Tě to přijde, než uvěříš.. -)
Nemyslím si, že mám nějaký levný nabíječ. 1900,- není malá částka..aspoň pro mě..a fuknkcemi je nacpaný..jak je zvládá ? nevím..používám telefony nokia..od 5110 do současné n73..postupně se mi v modelech měnily baterky z nixx na lixx..teď tam mám typ BP-6M 3,7V..jaké byly před tím nevím (musel bych se doma kouknout..) co vím ale určitě tak už k několika modelům používám jednu nabíječku nějakou cestovní, rychle nabíjející..k tomuto novému telefonu jsem jen dokoupil levnou přechodku na menší nabíjecí kolík...jo a když jsem si přinesl domů ten nabíječ tak jsem se schválně podíval na těch několik (cca6) nabíječek nokií co doma mám...našel jsem že mají rozdílný nabíjecí proud i napětí a rychle jsem je schoval...na netu jsem našel div, že ne vědecké pojednání o tom jak nabíjet bateriové sady...no já mobila jen vrazím do nabíječky..do té co k němu nepatří a když na konci zapípá tak ho odpojím..nic jiného neřeším a že bych vyhořel a nebo vybuchl to mi nikdy na mysl nepřišlo....v rybařině je taky hodně "pravd" o tom, že když nemáš tohle a nebo tohle tak že nechytíš...ale jsou to jen a jen reklamní tahy jak z lidí vytahat peníze...jestliže skrátím nabíjecí cyklus baterky z 500 na 400 cyklů tak to mě ty baterky přežijou....
a ten zdroj hama ten jsem jen zkoušel jestli to ten nabíječ nějak pozná...nenapsal, že se mu to zdá málo..ale má tolik funkcí, že sjem to prostě jen neuměl najít....
a ten zdroj hama ten jsem jen zkoušel jestli to ten nabíječ nějak pozná...nenapsal, že se mu to zdá málo..ale má tolik funkcí, že sjem to prostě jen neuměl najít....
uber nulu a dostaneš se na reálné počty.... U blbé nabíječky to můžeš ještě podělit dvěma...
U mobilu ja nabíjecí elektronika v pouzdru baterie. To, co se považuje za "nabíječku mobilu" je pouze zdroj napětí.
A nabíjet baterku pro mobil, s požadovaným odběrem jako má mobil je brnkačka. U LiOn baterek ji postavíš za cca 50 Kč.
Nabíjet baterky pro modely s uvažovanými odběry jako mají modely je už jiná třída.
U mobilu ja nabíjecí elektronika v pouzdru baterie. To, co se považuje za "nabíječku mobilu" je pouze zdroj napětí.
A nabíjet baterku pro mobil, s požadovaným odběrem jako má mobil je brnkačka. U LiOn baterek ji postavíš za cca 50 Kč.
Nabíjet baterky pro modely s uvažovanými odběry jako mají modely je už jiná třída.
Sh tak počkej...chceš tím říct že LiPol baterka pro mobil je jiná než LiPol baterka pro modelařinu ? Mám na stole 2 Li-Ion batery packy od asuse 11,1V/2900mAh určené do notebooku. Plánoval jsem je zapojit do lodě...
Kebo to je tak trochu nesmysl co tvrdíš, pokud si měřil zdroj naprázdno tak není čemu se divit, pokud to bylo při zátěži tak pak už mlčim a nic neřikám.Keba píše:No z vlastní zkušenosti bych ti doporučil takový zdroj vyhodit. Pokud máš alespoň jednoduchý měřák tak si ho proměř a uvidíš proč. Třeba ty hodnoty napětí co by měl po přepnutí dávat jsou prostě výmysl. Možná je to kus od kusu jiné, ale mě dával místo 3V rovných 8V a na 12V nějakých 19V.JuraSach píše:Zeptám se zase hloupě..jaké nejmenší napětí je vhodné pro mikroprocesorové nabíječe ? Proč se ptám ? Doma jsem našel funglový zdroj od hamy s haldou připojovacích konektorů a s přemínačem od 3V po 12V (zakový ten co se strká do zásuvky a vypadá jako nabíječka na staré mobily)..jenže má jen 300mA..nabíječ se rozsvítí i pípne a problém nehlásí..zatím nemám nabíjecí kabely abych zjistil jestli to zdroj utáhne....
Tyto "univerzální" zdroje dávají slabý proud a k nabíječkám jsou nevhodný. Podívej se do návodu nabíječky jaký potřebuje zdroj a ten použij. Investice do něj se myslím vyplatí.
Obecně ke zdrojům : Zdroj napětí má udávanou nominální hodnotu napětí, tj. napětí při zátěži, napětí naprázdno je (zpravidla vždy) vyšší než udávané, a pokud změříš zdroj tak že k němu připojíš POUZE voltmetr tak ti to zobrazí hodnoty napětí měřenné NAPRÁZDNO, tudíš o napětí vlastního zdroje při zátěži se mnoho nedozvíš, a napětí zdroje při zátěži je to které se často plete s napětím změřeným na prázdno, tak tedy pozor na to až budete někdo zase měřit zdroj !!!!
modelářská nabíječka potřebuje mít určité parametry zdroje a to urč. napětí a určitý proud který je schopen dodávat. Proudy jsou opravdu velké, rozhodně zdroj o 300 mA ti stačit nebude, sám mám zdroj 7A a někdy si řikám jestli to není málo !!!!JuraSach píše:Nemyslím si, že mám nějaký levný nabíječ. 1900,- není malá částka..aspoň pro mě..a fuknkcemi je nacpaný..jak je zvládá ? nevím..používám telefony nokia..od 5110 do současné n73..postupně se mi v modelech měnily baterky z nixx na lixx..teď tam mám typ BP-6M 3,7V..jaké byly před tím nevím (musel bych se doma kouknout..) co vím ale určitě tak už k několika modelům používám jednu nabíječku nějakou cestovní, rychle nabíjející..k tomuto novému telefonu jsem jen dokoupil levnou přechodku na menší nabíjecí kolík...jo a když jsem si přinesl domů ten nabíječ tak jsem se schválně podíval na těch několik (cca6) nabíječek nokií co doma mám...našel jsem že mají rozdílný nabíjecí proud i napětí a rychle jsem je schoval...na netu jsem našel div, že ne vědecké pojednání o tom jak nabíjet bateriové sady...no já mobila jen vrazím do nabíječky..do té co k němu nepatří a když na konci zapípá tak ho odpojím..nic jiného neřeším a že bych vyhořel a nebo vybuchl to mi nikdy na mysl nepřišlo....v rybařině je taky hodně "pravd" o tom, že když nemáš tohle a nebo tohle tak že nechytíš...ale jsou to jen a jen reklamní tahy jak z lidí vytahat peníze...jestliže skrátím nabíjecí cyklus baterky z 500 na 400 cyklů tak to mě ty baterky přežijou....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek