Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Proč nefunguje vyhledávání?
Re: Proč nefunguje vyhledávání?
Prosím poraďte možná to dělám špatně, ale jak používat vyhledávání na tomto foru. Po zadání hledaného slova je výsledek "Nic nebylo nalezeno" nebo naopak 7 stránek témat ve kterých není po hledaném slovu ani památka.
Tom
Tom
Uveď prosím slova, která jsi vyhledával.Tom77 píše:Prosím poraďte možná to dělám špatně, ale jak používat vyhledávání na tomto foru. Po zadání hledaného slova je výsledek "Nic nebylo nalezeno" nebo naopak 7 stránek témat ve kterých není po hledaném slovu ani památka.
Tom
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Slovo "Flea" - nic nenalezeno. Přitom zde slovo Flea je: portal/viewtopic.php?pid=2093#p2093 ..... v kategorii ECO (napr. Flea), lodky sou rovnez ....
Když zkusím "Blecha" najde se mi 7 stránek témat.
Tom
Když zkusím "Blecha" najde se mi 7 stránek témat.
Tom
Naposledy upravil(a) Tom77 dne ned úno 18, 2007 18:13, celkem upraveno 1 x.
mrknem se na to
Nazdar, nechci prudit, ale vyhledávání tady ve fóru pořád nějak nejde.
Zadal jsem např. brake, mark, smit rotterdam (lodě, co mám nafocené z Brna) a výsledkem vždy byla všechna vlákna z celého diskusního fóra.
Radek
P.S.: Vím, že se o těch lodích na Monaku psalo. Pokud by mi někdo (majitel) mohl dát odkaz, tak prosím SZ, ať to tady nemícháme.
Zadal jsem např. brake, mark, smit rotterdam (lodě, co mám nafocené z Brna) a výsledkem vždy byla všechna vlákna z celého diskusního fóra.
Radek
P.S.: Vím, že se o těch lodích na Monaku psalo. Pokud by mi někdo (majitel) mohl dát odkaz, tak prosím SZ, ať to tady nemícháme.
vím o tom, ale oprava vyhledávání je ještě několika chyb se zdržela přesunem na jiný server a jeho nastavováním.
A když budeš v tom hledání chyby, tak se koukni i na vyhledávání na MoNaKu - článcích. Nevím jestli to hledá jen v rámci nového webu (pak by to byla ale VELKÁ škoda, protože na starém je spousta dobrých věcí, jen to najít) anebo je tam chyba. Vyhledávání ve starém webu funguje taky blbě, ale s tím už se asi nebude dělat nic.
Konkrétně jsem hledal "Nautilus" - regler a nenašlo to nic, článek jsem pak dohledal ručně, takže tam je.
Díky.
Konkrétně jsem hledal "Nautilus" - regler a nenašlo to nic, článek jsem pak dohledal ručně, takže tam je.
Díky.
vyhledávání je na mo-na-ku celé shit...teď jsem dal hledat slovo "překliž" a to jen v názvu příspěvku a vypsalo mi to 53 stránek všech možných témat ale po dvou stránkách jsem měl dost hledat kde je něco o překližce...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
a abych jen nerejpal tak jsem na svém rybářském fóru zřídil sekci pro lodní modeláře...vyzkoušejte rozdíl ve funkčnosti..po registraci, registrace je důležitá pro kreditový systém hodnocení aj...vše co fórum umí najdete v návodech...
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Pokud je to celé na ..., neni jednodužší a rychlejší využít strejdu Googla?
tedy hledat např ono "překliž" pomocí
překliž site:mo-na-ko.cz
tedy:
http://www.google.com/search?q=p%C5%99e ... utf-8&aq=t
tedy hledat např ono "překliž" pomocí
překliž site:mo-na-ko.cz
tedy:
http://www.google.com/search?q=p%C5%99e ... utf-8&aq=t
Zachovejte paniku :-)
Upřímně řečeno, mě to vyhledávání taky s... Před časem jsem přispěl na provoz Mo-na-ka a čekal, že za to "něco" dostanu. Dobře, oficiálně jakýsi hosting, ale ten tu snad nevyužívá nikdo.
Takže: Proč se stále dokola opakuje vypadávání Mo-na-ka a "stránka není nalezena"? A proč nefunguje vyhledávání?
A neříkejte mi, že už tři roky za to můžou "problémy se serverem/hostingem". Dělám v branži a tyhle věci se řeší když ne v hodinách, tak ve dnech - a to se bavím o nekomerečním segmentu.
Radek
Takže: Proč se stále dokola opakuje vypadávání Mo-na-ka a "stránka není nalezena"? A proč nefunguje vyhledávání?
A neříkejte mi, že už tři roky za to můžou "problémy se serverem/hostingem". Dělám v branži a tyhle věci se řeší když ne v hodinách, tak ve dnech - a to se bavím o nekomerečním segmentu.
Radek
google ale nenašel všechno, a ani nemůže..nenašel třeba příspěvek co jsem sám psal a ptal jsem se na tvorbu vnitřních žeber z překližky...hledání musí umět dokonale a rychle fórum...
Problémy s vyhledáváním
Chápu Vaše nářky na vyhledávání na MoNaKu-DF.
Nejdříve k MoNaKo-OLD.
Tam je vyhledávání zařízeno pomocí externí služby master.com a funguje spolehlivě. Jak tady někdo psal, že mu to nenajde Nautilus, nevím, mě to nachází spolehlivě. Testoval jsem jak v Mozile tak i v IE. Velkým nedůvěřivcům mohu na ukázku zaslat ofocené obrazovky.
Stránky MoNaKo
Běží na phpRS 2.8 a tam s vyhledáváním není problém. Vyhledávat v novém na starém MoNaKu není možné, protože tyto stránky nejsou spolu propojeny. MoNaKo-OLD má články uloženy v HTML souborech, MoNaKo již v databázi MySQL.
A teď MoNaKo-DF
Běží na PunBB 1.2.12, tam vyhledávání vypadá sofistikovaně, ale je k ničemu:( Pustil jsem se do hledání chyby (ladící výpisy Vás jeden čas otravovaly), ale zatím jsem příčinu nefunkčnosti nenašel. Pokud najdu přes vánoce čas, napíšu jej asi celé znovu. Protože mě samotnému už to silně vadí.
Keba
Nejdříve k MoNaKo-OLD.
Tam je vyhledávání zařízeno pomocí externí služby master.com a funguje spolehlivě. Jak tady někdo psal, že mu to nenajde Nautilus, nevím, mě to nachází spolehlivě. Testoval jsem jak v Mozile tak i v IE. Velkým nedůvěřivcům mohu na ukázku zaslat ofocené obrazovky.
Stránky MoNaKo
Běží na phpRS 2.8 a tam s vyhledáváním není problém. Vyhledávat v novém na starém MoNaKu není možné, protože tyto stránky nejsou spolu propojeny. MoNaKo-OLD má články uloženy v HTML souborech, MoNaKo již v databázi MySQL.
A teď MoNaKo-DF
Běží na PunBB 1.2.12, tam vyhledávání vypadá sofistikovaně, ale je k ničemu:( Pustil jsem se do hledání chyby (ladící výpisy Vás jeden čas otravovaly), ale zatím jsem příčinu nefunkčnosti nenašel. Pokud najdu přes vánoce čas, napíšu jej asi celé znovu. Protože mě samotnému už to silně vadí.
Keba
Keba - webmaster
Nebylo by lepší přejít na de-fakto standart - phpBB ??? existují i převáděcí utility na převod z jiných fórových systémů.-...a bylo by vyřešena řada problémů..šel by i kompletní převod mo-na-ka-old..ručně ale šel by...
jo a pro phpBB existuje i portál jako nadstavba nad samotným fórem..když už ne vBulletin jako mám já....
Děkuji za vysvětlení situace. RadekKeba píše:Problémy s vyhledáváním
...
Keba
Problémy s hledáním, jsou dle všeho jen se slovy s diakritikou.
Celé MoNaKo provozováno v cp1250 (bohuzel), a to pak PunBB řeší tak, že do databáze ukládá htmlentity. Pokud víte co to je, tak Vám je jasné. proč to nenajde.
řešení je jistě několik:
Nejednodužší je do funkce hledání přidat převod hledaného výrazu pomocí php funkce htmlentities() a tak to poslat do MySQL (nepodložené tvrzení, ale cesta by to mohla být).
Složitější je přejít na vyšší verzi, neb ta už umí utf-8, ale to naráží i na převod phpRS (mimochodem, tam je s češtinou též porod, Keba ví proč to tu teď píšu).
Přejít na úplně něco jiného, ale to bude převádět, že.
No a neb čas hold není zadarmo, je řešení se strýčkem Google je taky řešení. Proč nenajde všechno, je asi jasné, nové se musí teprve zaindexovat, že.
Celé MoNaKo provozováno v cp1250 (bohuzel), a to pak PunBB řeší tak, že do databáze ukládá htmlentity. Pokud víte co to je, tak Vám je jasné. proč to nenajde.
řešení je jistě několik:
Nejednodužší je do funkce hledání přidat převod hledaného výrazu pomocí php funkce htmlentities() a tak to poslat do MySQL (nepodložené tvrzení, ale cesta by to mohla být).
Složitější je přejít na vyšší verzi, neb ta už umí utf-8, ale to naráží i na převod phpRS (mimochodem, tam je s češtinou též porod, Keba ví proč to tu teď píšu).
Přejít na úplně něco jiného, ale to bude převádět, že.
No a neb čas hold není zadarmo, je řešení se strýčkem Google je taky řešení. Proč nenajde všechno, je asi jasné, nové se musí teprve zaindexovat, že.
Navrhuji přechod na phpBB v utf-8...doplněný o portál....nainstalovat a nastavit se to dá za dopoledne...
Děkuji za návrhy na převod na jiný systém, ale do toho se mi už vážně nechce. Vím že to myslíte dobře, ale nemám na to čas. To raději MoNaKo už odstavím totálně.
To jaroj:
Co se týče MoNaKo-DF - vyhledání: diakritikou to není. Např. po zadání slova "pokus" to vygeneruje 54 stránek s příspěvky, kde se toto slovo prakticky nevyskytuje. Prostě to tam zahrne všechny příspěvky. Jestli chceš podívej se do souboru search_punbb.php uvidíš jak vyhledávání funguje. Je to napsáno poměrně přehledně.
Abych to mohl pohodlně a rychle ladit potřeboval bych na NB rozjet Apache, PHP, MySQL, stáhnout databázi a pak k tomu sednout a pořádně se do toho ponořit. Vzhledem k tomu, že v PHP normálně nedělám, tak bych musel trochu zase nastudovat některé finesy PHP.
To jaroj:
Co se týče MoNaKo-DF - vyhledání: diakritikou to není. Např. po zadání slova "pokus" to vygeneruje 54 stránek s příspěvky, kde se toto slovo prakticky nevyskytuje. Prostě to tam zahrne všechny příspěvky. Jestli chceš podívej se do souboru search_punbb.php uvidíš jak vyhledávání funguje. Je to napsáno poměrně přehledně.
Abych to mohl pohodlně a rychle ladit potřeboval bych na NB rozjet Apache, PHP, MySQL, stáhnout databázi a pak k tomu sednout a pořádně se do toho ponořit. Vzhledem k tomu, že v PHP normálně nedělám, tak bych musel trochu zase nastudovat některé finesy PHP.
Keba - webmaster
rozjet Apache, PHP, MySQL, se dá stáhnout a nainstalovat na wokna jedním kliknutím.... balík třeba vertrigo...ale jsou i jiné..aktuálně mám tento já...než opravovat něco co má v sobě hafo chyb pak je jednodušší přejít na "bezchybný" systém...a třeba phpBB je v balíku s češtinou v utf-8 rovnou k dispozici...
Jednodužší? Fakt? No by jsi mě rozesmál.JuraSach píše:...než opravovat něco co má v sobě hafo chyb pak je jednodušší přejít na "bezchybný" systém...a třeba phpBB je v balíku s češtinou v utf-8 rovnou k dispozici...
Už jsi někdy ohejbal phpBB či jiné do jiného portálu, tedy např do phpRS? A mimoto, přechod z jednoho systému na jiný není nikdy jednoduché!
jo..a jo...ne že bych to dělal osobně ručně..dal jsem si práci a vyhledal jsem převodníky na netu a upravil je podle mých parametrů...jde o převod soubor (fotky, avatary, aj uživatelské soubory) z adresáře A do adresáře B. Převod z jedné databáze z pole A do druhé databáze do pole F případně převod kódování což se dá v phpMyAdmin jednoduše udělat..neříkám, že bych k tomu hned sednul a udělal to z woleje, ale tohle jsem řešil u svejch dvou webů...
Tak vidiš, Ty hledáš převodníky, já je píšu (mimo jiné).JuraSach píše:jo..a jo...ne že bych to dělal osobně ručně..dal jsem si práci a vyhledal jsem převodníky na netu a upravil je podle mých parametrů...jde o převod soubor (fotky, avatary, aj uživatelské soubory) z adresáře A do adresáře B. Převod z jedné databáze z pole A do druhé databáze do pole F případně převod kódování což se dá v phpMyAdmin jednoduše udělat..neříkám, že bych k tomu hned sednul a udělal to z woleje, ale tohle jsem řešil u svejch dvou webů...
Pořád se vidíš jen ve fóru, nezapomeň že je zde o mnoho více věcí a to za již mnoho let.
Pokud to budeš chtít udělat pořádně, garantuji Ti, že je to tak na 14 dní perné práce a výsledek bude stejně nejistý.
jasan, nechme toho...namá cenu ukazovat kdo má většího pindíka a kdo načůrá víc a dál....
Problém byl v době, kdy jsem to psal. Chovalo se to divně - po prvním zadání dotazu to nic nenašlo, po druhém zadání (stejném) to fungovalo jak má. Nedávno jsem to zrovna potřeboval a fungovalo to na první šup... Tak už to neřeš a považuj za OK.Keba píše:Nejdříve k MoNaKo-OLD.
...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 3483 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Kovboj
-