Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Cívka v krokovém voliči
- sultan.bobo
Re: Cívka v krokovém voliči
Můžete mi poradit kde by mi převinuli civku z telefoního krokového viliče a nebo jestli se dá sehnat jiná,či zda existuje něco jako krok. volič v podobě tišťáku nebo tak něco?
pokud jde o zapínání nějakých funkcí, nestačilo by něco takového ?
uplně dole https://www.mo-na-ko.cz/lode-osvetleni.htm
- sultan.bobo
Já potřebuji ovládat hodně funkcí krokový volič má 36 kroků,tudíž zapne 36 funkcí postupně.Takže bych potřeboval něco takového,ale zatím to má časpokud jde o zapínání nějakých funkcí, nestačilo by něco takového ?
-
Guest
Cívku si budeš muset asi převinout sám. Ale vzhledem k tomu, že se jedná nejspíš o krokový volič z druhého třidiče (z TÚ P51), který je dost "tuhý", neumím si představit obrovité rozměry cívky na nižší napětí, než původních 60V. Spíš bych ti doporučil zabrousit do oblasti TTL integrovaných obvodů, pomocí kterých není problém i pro průměrně zručného bastlíře, vytvořit x-bitový posuvný registr za pár korun napájený 5V. Pokud by sis na to netroufal, napiš co konkrétně potřebuješ, pokusil bych se ti vypotit elektronické schéma.
Takže bych potřeboval něco takového,ale zatím to má čas[/quote]
Zdravím, pokud se jedná o telefonní krokový volič, viděl jsem jeho použití před pár roky v modelu F6. Ovládání cívkou bylo nahrazeno pákou serva. Je zde dokonce možnost napojení i dvou krokových voličů na jedno servo tak , že při výchylce např. vlevo je ovládán 1. volič a vpravo druhý. Odpadne pracné převíjení. Táhlo musí být provedeno tak, aby při plné výchylce přehodilo rohatku pouze o jeden zub (krok).
Zdravím, pokud se jedná o telefonní krokový volič, viděl jsem jeho použití před pár roky v modelu F6. Ovládání cívkou bylo nahrazeno pákou serva. Je zde dokonce možnost napojení i dvou krokových voličů na jedno servo tak , že při výchylce např. vlevo je ovládán 1. volič a vpravo druhý. Odpadne pracné převíjení. Táhlo musí být provedeno tak, aby při plné výchylce přehodilo rohatku pouze o jeden zub (krok).
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
- Merrimack Miloš
krokové voliče používám,pokuď je to ten co má cívku dlouhou 30mm,tak průměr drátu 0.3mm plnou cívku,a spíná na 12V,nebo to vzít 0.5 a chodí na 5-7V,je dobré přebytečné kontakty odstříhat,je možno to vinout na ele.vrtačce,je lepší to vinout na napětí tak o 3V nižší,ať spíná spolehlivě,****,jsou dva způsoby zapojení,použít celý kanál na jednu stranu krokovat a na druhou to spínat,,,nebo použít půl kanálu krokovat a zároveň spínat při každém kroku,tak jak se páka na vysílači drží je krok sepnutý a pod napětím.
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
- Merrimack Miloš
posuvný registr by byl dobrý,krokáče již nejsou, tak požadavek--20-30kroků,zátěž na výstupu 10-15A,max.1 krok za vteřinu,potlačit náhodné pulzy na vstupu,reakce jen na plnou výchylku ,která trvá po dobu 0.5s ,modulární koncepce po 10 krocích,v kroku možnost nastavit dobu sepnutí 0.5-5s,zastavení cyklu na konci,signalizace každého kroku,malé rozměry nebo patrová koncepce modulů, zájem o takový modul mezi modeláři bude.
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let