Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Protitorpédové sítě na bitevních lodích - dotaz.
Re: Protitorpédové sítě na bitevních lodích - dotaz.
Mám dotaz. Hlavně bitevní lodě před a v první světové válce byly vybaveny protitorpédovými ochranými sítěmi. Nevíte, zda se tyto sítě daly použít nebo se i používaly během (pomalé) plavby?
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
-
Guest
Podle mého se používaly pouze v době kotvení. Alespoň jsem prostudoval spoustu historických fotek, a pokud jsem tam viděl lodě se sítěmi na dobové fotografii v jízdě, tak vždycky měly sítě složené. S rozloženými sítěmi vždycky jenom na kotvišti. K.
- sultan.bobo
I já jsem přesvědčený,že se používali jen při kotvení.Chci ještě dodat že se používali i za druhé sv. války.
Taky mám za to že ty sítě se používaly pouze při kotvení. Ty staré bitevní lodě měly na bocích sklopné tyče na které se ta síť připevnila. Sítě byly pokud vím ocelové, pokud by byly pouze z lan jako rybářské sítě, torpédo by je zřejmě snadno protrhlo. Za 2.sv.v. se protitorpédové sítě používaly taky, ale už nebyly neseny vlastním plavidlem ale zpravidla tvořily vybavení přístavu a přemisťovala je pomocná plavidla.
- sultan.bobo
Dobře jsou ty tyče vidět na letadlových lodích.Když jsem začal s modelařinou,tak jsem myslel že je to ochrana proti letadlům a nebo antény.Taky mám za to že ty sítě se používaly pouze při kotvení. Ty staré bitevní lodě měly na bocích sklopné tyče na které se ta síť připevnila. Sítě byly pokud vím ocelové, pokud by byly pouze z lan jako rybářské sítě, torpédo by je zřejmě snadno protrhlo. Za 2.sv.v. se protitorpédové sítě používaly taky, ale už nebyly neseny vlastním plavidlem ale zpravidla tvořily vybavení přístavu a přemisťovala je pomocná plavidla.
Dobře jsou ty tyče vidět na letadlových lodích.Když jsem začal s modelařinou,tak jsem myslel že je to ochrana proti letadlům a nebo antény.[/quote]
Na tých lietadlových lodiach to budú asi antény...
Na tých lietadlových lodiach to budú asi antény...
- old_Mr_Grim
no, tyto sítě se používali i za II WW při plavbách přes Atlantik v konvojích, hodně však omezovaly rychlost lodí. Je známo i několik případů, kdy tato síť opravdu zachráníla loď. Zmínka o nich je v knize "Dönitz a vlčí smečky" od Bernerda Edwardse
to vodorovné jsou opravdu držáky sítí, ne proti torpédům, ale proti pádu z paluby
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek