Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Initace perforování plechů.

Jak postupovat při...
Odpovědět
cobra

Re: Initace perforování plechů.

Příspěvek od cobra »

Tak jsem se pokusil o vlasní výrobu perforované podlahy,leč výsledek po několika pokusech,nebyl naplněn mou spokojeností.Zde předkládám několik fotografií.
Použitá síťovina oka 0,2 mm - asi nebude ta nejvhodnější!! [imgr]https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_snimek 045.jpg[/imgr]
Ukázka asi (nejlepšího) výtvoru :( [imgr]https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_snimek 044.jpg

[/imgr]
A plo lepší orientaci po nástřiku na zvýraznění :( [imgr]https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_snimek 046.jpg

[/imgr]
Podklad:překližka tl.1 mm,síťovina - oka 0,2 mm (mosaz),na podklad nanesena tenká vrstva epoxidu (bez bublinek!!)přez to mikrotenový pytlík,na to pertinax.destičkaa to celé pod lis a vytvrzení 24 hod.Poradí někdo kde dělám chybu ??Perforování bych potřeboval co nejemnější ! Díky Cobra

PS: Nějak se to nechce zobrazovat - POTVORA :|
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
mitom

Příspěvek od mitom »

Neviem v akej mierke robíš model, ale kdesi som tu videl podlahy zo sietky proti muchám zaliatej v lamináte tak, aby vytŕčali iba najvyššie časti (perforácia).
Alebo by si mohol sietku odtlačiť do rozvaľkanej plastelíny alebo čiastočne zaschnutého epoxidu a to potom použiť ako formu.
cobra

Příspěvek od cobra »

mitom píše:Neviem v akej mierke robíš model, ale kdesi som tu videl podlahy zo sietky proti muchám zaliatej v lamináte tak, aby vytŕčali iba najvyššie časti (perforácia).
Alebo by si mohol sietku odtlačiť do rozvaľkanej plastelíny alebo čiastočne zaschnutého epoxidu a to potom použiť ako formu.
Aha s tou plastelínou mě to nenapadlo :/
Dědek

Příspěvek od Dědek »

Milan Černý píše:
mitom píše:Neviem v akej mierke robíš model, ale kdesi som tu videl podlahy zo sietky proti muchám zaliatej v lamináte tak, aby vytŕčali iba najvyššie časti (perforácia).
Aha s tou plastelínou mě to nenapadlo :/
Též si myslím, že záleží na měřítku . Já jsem kdysi použil silonku nataženou na naseparované desce a přetřené řídkým epoxidem, po vytvrdnutí a nastříhání se dá lepit, nebo punčochu natáhnout přímo na palubu a přetřít. Oka nejsou přímo obdélníková , ale dá se to použít.
Pak je ještě jedna možmost. Plastové tácky mají na svém dně vylisován vzorek podobný sítu na mouchy. Použil jsem jako kopyto pro lukoprénovou fornu. Lze použít i přímo plast jak na nalepení tak i jako formu.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Severan

Příspěvek od Severan »

Kolik toho potřebuješ?

Severan
cobra

Příspěvek od cobra »

Severan píše:Kolik toho potřebuješ?

Severan
Moc né vítku v podstatě jen tu kruhovou radarovou plošinu - ale do budoucna určitě na něco přijdu :D
Severan

Příspěvek od Severan »

Tak mě pošli adresu a já ti v obálce pošlu kus hotový. Napiš jak velký kus potřebuješ.

Severan
cobra

Příspěvek od cobra »

:D :D :D
Naposledy upravil(a) cobra dne úte led 30, 2007 18:51, celkem upraveno 1 x.
Borek Dvorak

Příspěvek od Borek Dvorak »

Nekde jsem cetl o postupu, pri nemz slo o vyfrezovani negativni formy do kovove desky. Timto nastrojem se pozadovana struktura otiskovala do alobalu, protikus byla pryzova deska. Alobalove "plechy" se pak lepily na podklad z preklizky.

Dalsi moznosti by jiste bylo leptani mosazneho plechu.

Kdyz jsem pred spoustou let stavel zeleznicni modely (vozidla), pouzival jsem na podobne ucely kovovou tkaninu (byla to tusim med nebo mosaz) z jakehosi hydraulickeho filtru. Pro meritko 1:120 mi to tenkrat pripadalo prijatelne.

Zdravim
Borek Dvorak
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

celkem dobrý povrch je na PVC folii z pláštěnek z tržnic ,stačí ho otisknout lukoprenem a odlít z čehokoli .
Osobně tak dělám plechové paluby na lokomotivy a vagóny .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
cobra

Příspěvek od cobra »

petr hájek píše:celkem dobrý povrch je na PVC folii z pláštěnek z tržnic ,stačí ho otisknout lukoprenem a odlít z čehokoli .
To je fakt - jdu hledat pláštěnky dětí,je pravda že jsem to měl několikrát v ruce a netrklo mě to!! Díky ;)
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Milan Černý píše:
petr hájek píše:celkem dobrý povrch je na PVC folii z pláštěnek z tržnic ,stačí ho otisknout lukoprenem a odlít z čehokoli .
To je fakt - jdu hledat pláštěnky dětí,je pravda že jsem to měl několikrát v ruce a netrklo mě to!! Díky ;)
Není zač ,někdy se dá použít i sama ta folie přilepená přes tenkou oboustranku přímo na podkladovou destičku.Barvit se dá ale špatně,proto na to používám směs syntetické barvy a toluenem zředěného lepidla PUROCEL.DÁ SE TO MORMÁLNĚ STŘÍKAT , ALE MUSÍŠ DĚLAT NĚKOLIK SUPERTENKÝCH VRSTEV.
Pro prototip je to nejednodušší a počítám , že se serií nepočítáš.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“