Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
poloha lodneho hriadela a nutnost prevodovky
Re: poloha lodneho hriadela a nutnost prevodovky
Ale já vím, že když zarveš za ten silon tak takový naložený katamaran s trupy z trubek převrátíš kýlem vzhůru ani nemrkneš. Ale zato je jednoduchá výroba....bernatik píše:pretoze musi tahat za sebou silon, pred odopnutim silonu ho musim dospanovat - treto ta hmotnost. samozrejme neocakavam ze ked silon zabrzdim tak katamaran sa zahrabe pod hladinu.... .....tak teraz uz fakt neviem.
Kdo chce kam...
Správně SH dí,a navíc s takovou zátěží půjde ke dnu i rychleji.Kýl je kýl.Kataraman nekataraman.Než tahat za silon(původně jsem podobně přemýšlal a vymyslel otvírat silonem zároveň i komoru s krmivem)přidám si raději na vícekanál(stačí 3 kanál ve výprodeji do 600Kč) a volil bych verzi se servem-servy.
to PREMA:
otvaranie nakladoveho priestoru bude samozrejme riadene servom a to dosponovanie silonu bolo myslene uz za jazdy jemne pribrzdovanie silonu pripadna pred vysypanim jemne dosponovat.
jasne ze ked seknem palicou na dosponovanie tak mam z toho ponorku.
kazde riesenie tohto problemu je otazkou kompromisu a kazde riesenie ma nejaku chybicku krasy. preto existuje mnoho variant vyvazacej lode.
otvaranie nakladoveho priestoru bude samozrejme riadene servom a to dosponovanie silonu bolo myslene uz za jazdy jemne pribrzdovanie silonu pripadna pred vysypanim jemne dosponovat.
kazde riesenie tohto problemu je otazkou kompromisu a kazde riesenie ma nejaku chybicku krasy. preto existuje mnoho variant vyvazacej lode.
to by mohla stačit i menší loď ne...s pohonem co jsem napsal vlekám dva dospělé na lehátku....bernatik píše:to PREMA:
Silon pri vyvazeni nastrahy a zakrmovani sponovat nelze!!! Navnada a nastraha musi byt pokud mozno na stejnem miste. Pri nasponovani a odpojeni nastrahy se silon chova (vzhledem k zavezene nastraze) jako guma a nastraha je zcela mimo zakrmeneho mista. Mohlo by se zdat, ze tato poznamka patri spise na zcela jiny server, ale je treba si uvedomit, dusledky vsemoznych vypoustecich systemu. Silon musi byt volny - jen velmi zvolna pribrzdovany dlani pri odvijeni. System uvolnovani nastrahy z lodi jednoznacne volim ovladany servem. Mechanicke reseni (zatahnout za silon) nepovazuji za dobre. Doposud jsem zavazel ze clunu SEAHAWK a olovo jsem vpustil do gumovych nastavcu urcenych pro odlozeni prutu nastojato (ted se zrovna usmivam - nevim, jak to ti americani mysleli, ale pokud tam prut postavim, tak se svesi, jak psi usi ...) - z tohoto budu vychazet i u sve lodi. Z vnejsi strany obou plovaku 15 - 20 cm dlouha Novodurova trubka otocne ukotvena v 1. tretine spodni casti - v zaaretovane poloze mirne naklonena vrchni stranou vzad - aretace provedena zarazkou, ovladanou servem. Servo vytahne zarazku - trubka vlastni vahou a tahem vleceneho silonu spadne do cca. vodorovne polohy (ci trochu niz - mela by zustat kousek nad vodou), kde ji zastavi pevna zarazka. Vypada to krkolomne, ale je to ve skutecnosti zcela proste. V trubce bude vlastne pouze cca. 15 cm silonu od prutu+olovo+15 cm navazcoveho materialu. Hacek s boilie muze klidne blimbat mimo trubku. Tak tento system mam zase v praxi vyzkouseny osobne (i kdyz ne na modelu) a nikdy se mi nestalo, ze bych mel navazec zamotany (oproti klasickym nahozum !)
Na zakrmovani mam ve stredu mezi plovaky extra pulenou nasypku delenou v podelne ose. Rizena bude jednim servem standartni velikosti.
bernatik - kolego, ja bych se primlouval za to, Novodurovou trubku na plovaky nepouzivat. Ja delal z lehouckeho materialu a ted se mi to zda tezke, jako das. Lod z Novoduru na tom bude podstatne hure a vzhledem ke kruhovemu prurezu se v ni bude velmi spatne delat pajšl. Myslim, ze si s timto materialem jen pridelate starosti. Opravdu jeste popremyslejte! Nemyslim to vubec jedovate!
Jeste k tomu, proc mam zcela samostatne (defacto 4) vysypky (1.prut - 2.prut - 1.zakrmeni - 2.zakrmeni) : kazdy revir je jiny a to, co je bernou minci na jednom, na tom druhem je propadakem. Nekde to chce zakrmit a zavnadit na jednom miste, ovsem jinde se musi zakrmit zde, ovsem nastrahu pustit o 10m dale. Z tohoto duvodu vyzaduji 4 zcela nezav. vypousteci mista.
Ted vyjimecne trosku "mimo mísu" pro A.Bidovskeho - Pane kolego, v poslednim cisle RC Revue jste psal clanek o "pitvani" novych clanku LiFePo4 - A123. Kolega v praci na me stale muruje, abych se Vas zeptal, zda lze tyto clanky podomacku spajet do sady. Tusim, ze mluvil o firme, ktera udajne clanky spojovala, ale najednou prodava pouze clanky jednotlive (tusim, ze cosi takoveho blekotal ...). Nevite, jak to tedy je?
A ted uz opravdu naposled - vyvody Compact hrideli s lodnim sroubem z lodi jsem udelal zcela jednoduse z sedych plastovych elektrovyvodek č.9. Mel jsem jich par po kapsach, tak me to napadlo a uz je tam mam. Tesni perfektne a funguji castecne i jako odhlucneni. Skoda ze nevim, jak se sem da pripojit obrazek!
po domácku opravdu raději ne...není to zase opravdu ale taková hrůza,základní pravidlo je mít pájedlo klempířského typu s vhodným tvarem nástroje a dobré tavidlo...pokud má problém bez problémů mu je sletuji za poštovné a cenu pájky....Petrovo píše:Ted vyjimecne trosku "mimo mísu" pro A.Bidovskeho - Pane kolego, v poslednim cisle RC Revue jste psal clanek o "pitvani" novych clanku LiFePo4 - A123. Kolega v praci na me stale muruje, abych se Vas zeptal, zda lze tyto clanky podomacku spajet do sady. Tusim, ze mluvil o firme, ktera udajne clanky spojovala, ale najednou prodava pouze clanky jednotlive (tusim, ze cosi takoveho blekotal ...). Nevite, jak to tedy je?
na tu 600 8.4V budete dávat 6VPb?bernatik píše:ja od katamaranu ocakavam rychlost 100m za 1-1,5min. dolezety je aby mal tah, pretoze musi tahat za sebou silon, pred odopnutim silonu ho musim dospanovat - treto ta hmotnost. samozrejme neocakavam ze ked silon zabrzdim tak katamaran sa zahrabe pod hladinu. toto su pre mna dolezite poziadavky na pohon.
vyzera to tak ze mig600 8,4V 14500min-1 a igaraschi maju rovnake pripojenie, tak asi odskusam obe varianty aj ked to znamena dalsi regulator na 12V.
tak teraz uz fakt neviem.
volal som do megamotor a nemali proti tomu nic. z migov600 ma najnizsie a ked mu ich este znizim tym ze pouzijem len 6V, tak by som mal dostat okolo 10000min-1 co by v kombinacii s mensou vrtulov mohlo ist napriamo bez prevodu. alebo to je zasa len moj teoretizmus???
kolko vazi vas trup katamaranu, myslim len plavaky bez ekejkolvek elektriky, len cisto plavaky + uzatvorenie plavakov?Petrovo píše:bernatik - kolego, ja bych se primlouval za to, Novodurovou trubku na plovaky nepouzivat. Ja delal z lehouckeho materialu a ted se mi to zda tezke, jako das. Lod z Novoduru na tom bude podstatne hure a vzhledem ke kruhovemu prurezu se v ni bude velmi spatne delat pajšl. Myslim, ze si s timto materialem jen pridelate starosti. Opravdu jeste popremyslejte! Nemyslim to vubec jedovate!
nic proti čemu?bernatik píše:volal som do megamotor a nemali proti tomu nic. z migov600 ma najnizsie a ked mu ich este znizim tym ze pouzijem len 6V, tak by som mal dostat okolo 10000min-1 co by v kombinacii s mensou vrtulov mohlo ist napriamo bez prevodu. alebo to je zasa len moj teoretizmus???
dat na mig600 8,4V 6VPbbida píše:nic proti čemu?bernatik píše:volal som do megamotor a nemali proti tomu nic. z migov600 ma najnizsie a ked mu ich este znizim tym ze pouzijem len 6V, tak by som mal dostat okolo 10000min-1 co by v kombinacii s mensou vrtulov mohlo ist napriamo bez prevodu. alebo to je zasa len moj teoretizmus???
a pokud pochtíváš tah,jako že ano,tak tam dej tam tohle:http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2308.35&Okruh=3bernatik píše:dat na mig600 8,4V 6VPbbida píše:nic proti čemu?bernatik píše:volal som do megamotor a nemali proti tomu nic. z migov600 ma najnizsie a ked mu ich este znizim tym ze pouzijem len 6V, tak by som mal dostat okolo 10000min-1 co by v kombinacii s mensou vrtulov mohlo ist napriamo bez prevodu. alebo to je zasa len moj teoretizmus???
dnes jsem si mimochodem vzpoměl,jak jsem páchal pohon pro podmořský tažný plovák pro jednoho nadšeného potápěče...byl tam motor tř.700,vhodný převod,12V12ah gelovka,pořádná vrtule...vážil 100kg a říkal má pocit že pod vodou lítá...
Dnes taková sranda stojí tak těsně kolem 3000.- a již máká i jako pohon člunu pro dospělého člověka....pokud by jsi to vrznul pod dejme tomu pod něco co zamýšlíš tak Tě to musí stáhnout ze břehu pod vodu...tedy pokud nebudeš připraven samozřejmě...bida píše:dnes jsem si mimochodem vzpoměl,jak jsem páchal pohon pro podmořský tažný plovák pro jednoho nadšeného potápěče...byl tam motor tř.700,vhodný převod,12V12ah gelovka,pořádná vrtule...vážil 100kg a říkal má pocit že pod vodou lítá...
s MIG600 8,4V napojeny na 6V Pb? skype kontakt mas v poste. ale teraz mozem len pisatbida píše:a pokud pochtíváš tah,jako že ano,tak tam dej tam tohle:http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2308.35&Okruh=3bernatik píše:dat na mig600 8,4V 6VPbbida píše: nic proti čemu?
ano prosím ještě jednou...bernatik píše:s MIG600 8,4V napojeny na 6V Pb? skype kontakt mas v poste. ale teraz mozem len pisatbida píše:a pokud pochtíváš tah,jako že ano,tak tam dej tam tohle:http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2308.35&Okruh=3bernatik píše: dat na mig600 8,4V 6VPb
su nejake fotky?bida píše:dnes jsem si mimochodem vzpoměl,jak jsem páchal pohon pro podmořský tažný plovák pro jednoho nadšeného potápěče...byl tam motor tř.700,vhodný převod,12V12ah gelovka,pořádná vrtule...vážil 100kg a říkal má pocit že pod vodou lítá...
to byla ostuda....bernatik píše:su nejake fotky?bida píše:dnes jsem si mimochodem vzpoměl,jak jsem páchal pohon pro podmořský tažný plovák pro jednoho nadšeného potápěče...byl tam motor tř.700,vhodný převod,12V12ah gelovka,pořádná vrtule...vážil 100kg a říkal má pocit že pod vodou lítá...
OK, presvedcili ste ma. trup idem robit z komatex-u T=2mm, ide to v pohode ohybat. aky bude najlepsi tvar? (ja dam ja dam asi obdlznik so spicom smerom ku dnu - spicate dno cca 60°). ponor okolo 120mm sirka plavaka asi 120mm.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 6480 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pajan
-
- 1 Odpovědi